Adıyaman Üniversitesi'nden Mermerciler Derneği'ne Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Adıyaman Üniversitesi'nden Mermerciler Derneği'ne Ziyaret

Adıyaman Üniversitesi\'nden Mermerciler Derneği\'ne Ziyaret

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Erhan Akça, Doç. Dr. Osman Günaydın ve Yrd. Doç. Dr. Mehtap Demir, Adıyaman Mermerciler Derneği’ni ziyaret etti.

13.05.2014 17:45

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Erhan Akça, Doç. Dr. Osman Günaydın ve Yrd. Doç. Dr. Mehtap Demir, Adıyaman Mermerciler Derneği'ni ziyaret etti.

Ziyarette Adıyaman Mermerciler Derneği Başkanı Coşkun Atız ve yönetim kurulu üyeleri hazır bulunurken daha önce Adıyaman Üniversitesi'nde gerçekleştirilen Adıyaman Mermer Çalıştayı Sonuç Bildirgesi değerlendirildi. Yapılan çalıştay sonrası üniversite ile sanayici ve özel sektör arasındaki işbirliğini geliştirerek Adıyaman'ın mermercilerine fayda sağlanması konusunda fikir alış verişinde bulundular. Adıyaman Mermerciler Derneği'nde gerçekleşen ziyarette mermercilerin üniversiteden ve yerel yönetimlerden istekleri ve kısa vadede gerçekleştirilecek faaliyetler ele alınarak Adıyaman mermerinin geleceği konuşuldu.

Adıyaman Mermerciler Derneği, Adıyaman Üniversitesi'nden ve yerel yönetimlerden, mermer üretiminin Adıyaman'a kazandırdıklarının halka iyi anlatılmasını, atık mermer ürünlerinin değerlendirilmesini istiyor. Ayrıca, projelerin üretilmesi, mermercilerin şirket kurma aşamasında kolaylıklar sağlanarak, sorunların giderilmesi, mermer çalışma grubunun üniversite özel sektör çerçevesinde kurularak sorunların ortak ve bilimsel bir şekilde çözülmesi, mermer üretiminin tüm kalite kontrol aşamalarını kapsayacak şekilde, SAN-TEZ ve benzeri projeler üretilmesi, Adıyaman'ın mermer üretimi, potansiyeli ve geleceğine yönelik kataloğun hazırlanması, üniversitenin bünyesinde mermer işlemeye yönelik el sanatları ve madencilik bölümünde ön lisans programlarının açılması gibi isteklerde bulundu.

Kısa vadede gerçekleşecek faaliyetler arasında ise Adıyaman Üniversitesi Sanat Galerisi'nde mermer üretimi ile ilgili fotoğraf sergisinin açılması, öğrencilerimizin maden ocaklarına teknik gezi düzenlemesi, yapılması istenen analizler listesinin hazırlanması, Adıyaman Üniversitesi ile Mermerciler Derneği arasında futbol maçı düzenlenmesi ve İŞ-KUR ile ortak proje üretilmesi olarak karar verildi.

Ziyaret sonrasında Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, öğretim üyeleri ve dernek yöneticileri mermer ocaklarında incelemelerde bulundu. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adıyaman Üniversitesi'nden Mermerciler Derneği'ne Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement