Afyonkarahisar'da 'Çocuk Gelinlere Hayır' Sergisi Açıldı - Son Dakika
Güncel

Afyonkarahisar'da 'Çocuk Gelinlere Hayır' Sergisi Açıldı

Afyonkarahisar\'da \'Çocuk Gelinlere Hayır\' Sergisi Açıldı

Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği Çocuk Gelinler Proje Koordinatörü Gökşen Görgülü, Türkiye’de çocuk yaşta evliliklerin 9 yaşına kadar düştüğünü kaydetti.

24.01.2014 17:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği Çocuk Gelinler Proje Koordinatörü Gökşen Görgülü, Türkiye'de çocuk yaşta evliliklerin 9 yaşına kadar düştüğünü kaydetti.

Uzun yıllardır küçük yaşta ve zorla evlilikler sorunu hakkında çalışmalar yapan Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği, İç Anadolu Bölgesi için özel olarak hazırladığı 'Çocuk Gelinlere Hayır' sergisini Kırşehir, Konya ve Nevşehir'den sonra bugün Afyonkarahisar'da açtı. Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen serginin açılış törenine Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Sabahattin Yücel, Afyonkarahisar Belediye Başkan Yardımcısı Ayfer Örten, daire müdürleri ve sivil toplum örgütleri temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Sergi ile ilgili bilgilere veren Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği Çocuk Gelinler Proje Koordinatörü Gökşen Görgülü, 'Çocuk gelinlere Hayır' fotoğraf sergisinin Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği tarafından 2006 yılından bu yanan düzenlendiğini ve serginin amacının fotoğraflarla bu konuya dikkat çekmek olduğunu söyledi. Serginin bir başka anlamıyla erken yaşta ve zorla evliliklerini önlemek amacıyla yürütülen projelerin bir sonucu olduğunu da ifade eden Görgülü, "Burada hem çalışmalarımızdan kareler, hem de erken yaşta evliliklerle ilgili hikayeler göreceksiniz. Farkındalık yaratmak ve Afyonkarahisar halkı ile bu yıkıcı geleneğe hayır demek için buradayız. Türkiye'de şuanda çocuk gelinlerle ilgili elimizde bir veri yok. Bunun için hükümet, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile çalışma yapmak istiyoruz. Bu konuda çok sıkı çalışmalar yapmak istiyoruz. Bu çalışmaların ancak devlet eli ile yapılabileceğini düşünüyoruz. Erken evlilikler genelde imam nikahı ile olduğu için genel, resmi bir sayı alamıyoruz. Elimizdeki verilere göre Türkiye'deki erken evlilik yaşının 9 yaşına kadar düştüğünü görüyoruz" dedi.

Sergide yayınlanan fotoğraflarla birlikte, erken yaşta evlilik yapan kız çocuklarının görüşlerinin yer aldığı kısım ise büyük ilgi çekti. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Afyonkarahisar'da 'Çocuk Gelinlere Hayır' Sergisi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ege Üniversitesi Emel Akın MYO Öğrencilerinden Anlamlı Sergi
    12:41 Ege Üniversitesi Emel Akın MYO Öğrencilerinden Anlamlı Sergi

    Ege Üniversitesi Emel Akın Meslek Yüksekokulu Moda Tasarım Bölümü öğrencileri, kağıtlardan hazırladıkları ve Bornova Belediyesi Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi'nde açtıkları anlamlı bir sergiyle sanatseverlerin karşısına çıktı. Küresel Geri Dönüşüme Vefa Sergisi büyük ilgi gördü.

  • Aydın Büyükşehir Belediyesi Çanakkale Zaferi'ni Konserle Kutladı
    12:40 Aydın Büyükşehir Belediyesi Çanakkale Zaferi'ni Konserle Kutladı

    Aydın Büyükşehir Belediyesi, Çanakkale Zaferi'nin 109'uncu yıl dönümüne özel bir konser düzenledi. Konserde sevilen sanatçı Özgür Can Çoban, Çanakkale Zaferi'nin ruhunu yansıtan eserleri seslendirdi.

  • Antalya Büyükşehir Belediyesi Kepez ve Santral Mahallesi'nde Kapalı Pazar Yeri ve Park Alanı Açılıyor
    12:39 Antalya Büyükşehir Belediyesi Kepez ve Santral Mahallesi'nde Kapalı Pazar Yeri ve Park Alanı Açılıyor

    Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Kepez ve Santral Mahallesi'nde gerçekleştirdiği Kentsel Dönüşüm projeleri kapsamında yapılan Kapalı Pazar Yeri ve Park Alanı'nın açılış töreni yarın saat 17.00'de yapılacak. Proje kapsamında 6 bin 500 metrekarelik Kapalı Pazar Yeri ve 27 bin 275 metrekarelik yeni bir park alanı hizmete sunulacak.

  • Dilovası'nda tabancalı saldırı: Bir kişi ağır yaralandı
    12:38 Dilovası'nda tabancalı saldırı: Bir kişi ağır yaralandı

    Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde otomobilinden indiği esnada husumetlisinin tabancalı saldırısına uğrayan bir kişi ağır yaralandı. Saldırgan olay yerinde tabancayı bırakıp kaçarken, polis saldırganı yakalamak için çalışma başlattı. Olay yerinde yapılan incelemelerde 6 boş mermi kovanı bulundu.

  • Niğde'de Gündüz Bakımevi Açıldı
    12:38 Niğde'de Gündüz Bakımevi Açıldı

    Niğde'nin Bor ilçesinde çalışan alt gelir grubu annelerin çocuklarını güvenle bırakabileceği Gündüz Bakımevi açıldı. Bakımevi, 3-6 yaş arasındaki çocuklara hizmet verecek ve Bor Belediyesi tarafından işletilecek.

  • Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde geyiğe çarpan minibüsteki 2 kişi yaralandı
    12:37 Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde geyiğe çarpan minibüsteki 2 kişi yaralandı

    Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde, G.Ş. (33) idaresindeki 20 ZR 255 plakalı minibüs, Çevrepınar köyü mevkisinde yola çıkan geyiğe çarptı. İhbar üzerine sağlık ve jandarma ekipleri kaza yerine sevk edildi. Kazada yaralanan sürücü G.Ş. ile araçtaki N.Ş. Sandıklı Devlet Hastanesine kaldırıldı. Ölen geyik için Milli Parklar Müdürlüğüne gerekli bilgilendirme yapıldı.

  • Diyarbakır'da Öğrenciler İçin Ses Yarışması Düzenlendi
    12:37 Diyarbakır'da Öğrenciler İçin Ses Yarışması Düzenlendi

    Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü, depremlerin öğrenciler üzerindeki etkisini azaltmak ve yetenekli çocukları keşfetmek amacıyla ses yarışması düzenledi. Yarışmanın ilçe finalleri başladı ve birinci seçilen öğrenciler il finalinde yarışacak. Yarışmada öğrenciler türküler seslendirirken öğretmenleri de sazlarıyla eşlik ediyor. Yarışmanın amacı, öğrencilerin yeteneklerini keşfetmek ve depremlerin verdiği stresi atmak olarak belirtildi.

  • AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Özkan Çetinkaya, Vatandaşlarla İftar Programında Buluştu
    12:36 AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Özkan Çetinkaya, Vatandaşlarla İftar Programında Buluştu

    AK Parti Karabük Belediye Başkan adayı Özkan Çetinkaya, Taşkent Caddesi'nde düzenlenen iftar programında vatandaşlarla bir araya geldi. Çetinkaya, yüzlerce kişinin katıldığı iftar programında birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, Karabük'e hizmet etme sözü verdi. Programa AK Parti Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç ve AK Parti İl Başkanı Ferhat Salt da katıldı.

  • Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Spor Okulu Öğrencileri Derece Elde Etti
    12:36 Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Spor Okulu Öğrencileri Derece Elde Etti

    Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki ücretsiz spor okullarında eğitim gören Cimnastik Kulübü öğrencileri, 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Cimnastik Müsabakalarında derece elde etti. Köşkler Spor Salonunda düzenlenen müsabakada, DBB sporcuları Emel Eslem Turgut birinci, Azra Neva Zengin üçüncü ve Hevin Rojvina Kurçak dördüncü oldu.


Advertisement