CHP İstanbul Üsküdar İlçesi Belediye Başkan Adayı Ahmet Kılıç Kimdir? - Son Dakika
Politika

CHP İstanbul Üsküdar İlçesi Belediye Başkan Adayı Ahmet Kılıç Kimdir?

CHP İstanbul Üsküdar İlçesi Belediye Başkan Adayı Ahmet Kılıç Kimdir?

Cumhuriyet Halk Partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri için İstanbul Üsküdar İlçesi Belediye Başkan adayı olarak Ahmet Kılıç'ı seçti. Ahmet Kılıç kimdir?

01.02.2019 11:15  Güncelleme: 11:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde CHP İstanbul Üsküdar İlçesi Belediye Başkan adayını belirledi. İstanbul Üsküdar İlçesi Belediye Başkan adayı Ahmet Kılıç kimdir?

AHMET KILIÇ KİMDİR?

Belediye başkan adayı, 1965 yılında Trabzon'un Maçka İlçesinde dünyaya geldi. İlkokulu köyünde, ortaokul ve lise eğitiminin bir kısmını Trabzon İmam Hatip Lisesi'nde tamamladı. 1978'de ailesiyle birlikte Üsküdar'a taşındı. Eğitimine Üsküdar Akşam Lisesi'nde devam etti. Ardından, Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi İşletme Bölümü'nden mezun oldu.

CHP'NİN ÜSKÜDAR'DAKİ İLK KURUCU ÜYELERİNDEN

Kılıç, 1985 yılında Sosyal Demokrat Halkçı Parti ile aktif siyasete katıldı. 1992 yılında Üsküdar'da CHP'nin kurucu üyelerinden oldu. 2001 yılında Esnaf Komisyon Başkanlığı, 2007–2009 yılları arasında partide İlke Yönetim Kurulu Üyeliği ve İlçe Başkan Yardımcılığı görevlerini yürüttü. 2009 Yerel Seçimlerinde CHP Üsküdar Belediye Meclis Üyeliğine aday oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde ve Üsküdar Belediye Meclisi'nde CHP'yi temsil etti. Üsküdar Belediye Meclisi'nde İmar Komisyon Üyeliği görevini yürütüyor ve bunun yanı sıra çeşitli sivil toplum kuruluşlarında da çalışmalar yapıyor.

ÜSKÜDAR DERNEĞİNİ KURDU

Ahmet Kılıç, dönemin Üsküdar Belediye Başkanı Niyazi Yurtsever ile birlikte Üsküdar Derneğini kurarak, derneğin yönetim kurulu üyeliği, sekreterlik ve son dönemde de başkanlığı görevlerini yaptı. Üsküdar'da esnaflık yapan Ahmet Kılıç, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Son Dakika Politika CHP İstanbul Üsküdar İlçesi Belediye Başkan Adayı Ahmet Kılıç Kimdir? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement