Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin Van'da Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin Van'da Açıklaması

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin Van\'da Açıklaması

"Biz inanıyoruz ki bir olursak, diri olursak aşılamayacak hiçbir engel, ulaşılamayacak hiçbir hedef yoktur".

01.06.2013 20:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Biz inanıyoruz ki bir olursak, diri olursak aşılamayacak hiçbir engel, ulaşılamayacak hiçbir hedef yoktur" dedi.

Çeşitli açılışlara katılmak ve incelemelerde bulunmak üzere Van'a gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin, Erciş ilçesi Deliçay mevkisindeki "4. İnci Kefali Kültür ve Sanat Festivali"ne katıldı.

Şahin, burada yaptığı konuşmada, inci kefalinin yaşam mücedelesinin ibret alınacak bir olay olduğunu belirterek, inci kefalinin neslinin devamı için gölden tatlı sulara akın edip engelleri aştığını anımsattı.

Bölge insanının da engelleri aşarak bugünlere geldiğini anlatan Şahin, "Bu balığın kutsal yolculuğundan alınacak çok ders var. Zaten kültür böyle bir şey. Bizim bunları özümsememiz böyle bir şey. Her şeyimizle bir bütünüz. Biz bir milletiz. Millet olmak ne demek? Ortak geçmişi, ortak geleceği olacak. Acısında, sağlığında, iyi gününde ve kötü gününde birlikte milletimizle birlikte olacağız" diye konuştu.

Şahin, Van'ın depremde yaşadığı sıkıntıların en aza indirilmesi için Türkiye'nin kader birliği yaptığını ve ülkenin kardeşler topluluğunu oluşturduğunu hatırlatarak, sürecin en iyi şekilde yönetilmesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde tüm bakanlık bürokratlarının seferber olduğunu ifade etti.

"Cemre toprağa doğdu, havaya düştü ama şimdi gönüllerimize düştü" diyen Şahin, şöyle konuştu:

"Hep beraber bu güzelliği yaşıyor, hep beraber yarınlara çok daha ümitle, sevgiyle yaklaşıyoruz. Biz bu mukaddes yolculuğa, size hizmet yolculuğuna çıktığımız zaman önce insan dedik. Dili, dini, mezhebi ne olursa olsun Hz. Mevlana'nın, Yunus Emre'nin, Ahmedi Hani'nin diliyle, Selahattin Eyyubi'nin gözüyle size baktık. Biz böyle inandık ve böyle yaşıyoruz. Şu güzellik, şu dağlar, şu göl, deniz başka hiçbir yerde yok. Bunu güzel kılan sizlersiniz. Biz kardeşler topluluğuyuz. Bakanlık olarak buradaki vatandaşların ihtiyaçlarını giderecek tüm talepleri kendi taleplerimiz olarak kabul ettik ve sizin hizmetkarınız olmaya devam edeceğiz."

Göreve geldiklerinde devletin şefkat eli, kimsesizlerin kimsesi olacaklarına söz verdiklerini bildiren Şahin, bakanlık olarak eşi vefat eden kadınlara, çocuğu askere giden muhtaç ailelere destek verdiklerini kaydetti.

Şahin, insanların iyi ve kötü günlerinde beraber olmak istediklerini, devletin şefkat elini yüreklerinde hissetmesi için gayret gösterdiklerini vurgulayarak, "Çözüm süreci, bize bu dağların güzelliğini, inci kefalinin mübarekliğini dünyaya daha güzel haykırmamıza vesile olacak. Biz inanıyoruz ki bir olursak, diri olursak aşılamayacak hiçbir engel, ulaşılamayacak hiçbir hedef yoktur. Bugün dünden daha iyiyiz, yarın çok daha iyi olacak" ifadelerini kullandı.

Konuşmasının ardından balık göçünün yşandığı alana giderek inci kefalinin kutsal yolculuğuna tanıklık eden Bakan Şahin, daha sonra festival alanındaki stantları ziyaret etti.

Ulupamir köyünde yaşayan Kırgız asıllı Türklerin çadırına geçerek yöresel kıyafetlerini giyen Şahin, festival alanından ayrılarak ilçe merkezindeki Sahilkent Aile Destek Merkezi'nin açılışını yaptı.

Şahin, çözüm sürecinin 10 yıllık bir sürecin devamı olduğuna ve bir yılda gelişen bir olay olmadığına değinerek, özgürlük ortamını geliştirmek, gözyaşlarını dindirmek için gece gündüz çalıştıklarını kaydetti.

Her alanda kadınlara öncelik tanıdıklarını anlatan Şahin, kadınların inanması durumanda daha başarılı olacağını dile getirdi.

Şahin, makamlara hizmet için baktıklarını belirterek, "Bütün yüreğimiz, bedenimiz ve gönlümüzle buradayız. Bu süreci birlikte başaracağız. Çocuklarımız, torunlarımız bizimle iftihar edecek. Milletimizin yaşamına dokunacağız. Bu nedenle daha fazla kızımız eğitime kazandırıldı. Annelerimiz, karnındaki çocuklarını daha sağlıklı ortamlarda dünyaya getirmeye başladı" ifadelerini kullandı.

Erciş Kaymakamlığı Sosyal Hizmet Merkezinin de açılışını gerçekleştiren Şahin, programlarının ardından kentten ayrıldı. - Van

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin Van'da Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement