AK Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongresi - Son Dakika
Güncel

AK Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongresi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Hiç kimse kendini ötekileştirilmiş hissetmesin, hiç kimse özgürlük alanını tehdit altında görmesin, hiç kimse geleceğinden umutsuz olmasın.

21.05.2017 17:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Hiç kimse kendini ötekileştirilmiş hissetmesin, hiç kimse özgürlük alanını tehdit altında görmesin, hiç kimse geleceğinden umutsuz olmasın. Bu ülkedeki her birey birinci sınıf vatandaştır. Biz, gerçekleştirdiğimiz her hizmeti, her yatırımı, her icraatı tüm vatandaşlarımız için yapıyoruz. Kimseden illa bizi sevmesini isteyemeyiz ama herkesten bizi dinlemesini, anlamaya çalışmasını, mümkünse katkı vermesini beklemek hakkımızdır. Çünkü biz 80 milyonun efendisi değil, 80 milyonun hizmetkarıyız." dedi.

Erdoğan, Ankara Spor Salonu'nda yapılan AK Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongresi'ndeki konuşmasında, 14 yılda en büyük reformun gerçekleştirildiği alanların belediyeler olduğunu belirtti.

Kanunları yenileyerek mahalli idarelerin hukuki alt yapısını güçlendirdiklerini ifade eden Erdoğan, kamu yatırımlarından mahalli idarelerin payının yüzde 20'den yüzde 40'a çıkartıldığını bildirdi.

Belediye gelirlerinin 10 milyar liradan 82 milyar liraya yükseltilerek mahalli idarelerin yatırım bütçelerinin artırıldığına işaret eden Erdoğan, geçen yıl 42 milyar liranın üzerinde yatırım yapan mahalli idarelerin, katılımcı demokrasi alanında da ileri bir seviyeye ulaştığını aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2004'te "Yerel kalkınma başlıyor", 2009'da "Marka şehirler", 2014'te "İnsan, demokrasi, şehir" başlıkları altında ortaya konulan çalışmalarla Türkiye'ye "medeniyetin mekanda ihyası" vizyonunu kazandırdıklarını kaydetti.

"Şehirlerin yükünü omuzlayan belediye başkanlarıyla yola devam"

Erdoğan, "Bizim temel belediye hizmetlerinde, yatırımlarda, sosyal yardımlarda ve insan ilişkilerinde AK Parti vizyonuna uygun icraat ortaya koyan belediye başkanlarına ihtiyacımız var. Şehirlerine ve partilerine yük olan değil, şehirlerinin ve partimizin yükünü omuzlayan belediye başkanlarıyla yolumuza devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

Parti teşkilatlarındakilerin de benzer anlayışla hareket etmesinin şart olduğuna işaret eden Erdoğan, teşkilatlarda, belediyelerde, Mecliste bu kritere uygun olanlara her kademede öncelik vererek, 2023 Türkiyesi'nin inşasını gerçekleştirmekte kararlı olduklarını belirtti.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi devreye girene kadar hazırlıkların tamamlanarak, milletin karşısına güçlü şekilde çıkılması gerektiğini anlatan Erdoğan, milletin itimadına layık olmanın gereğinin de bu olduğunu vurguladı.

"Çiçeklerle hoş geçin, balı incitme gönül/ Bir küçük meyve için, dalı incitme gönül/ Sevmekten geri kalma, yapan ol, yıkan olma/ Sevene diken olma, gülü incitme gönül/ Başın olsa da yüksek, gözün enginde gerek/ Kibirle yürüyerek yolu incitme gönül/ Mevla verince azma, geri alınca kızma/ Tüten ocağı bozma, külü incitme gönül/ Dokunur gayretine, karışma hikmetine/ Sahibi hürmetine, kulu incitme gönül." dizelerini okuyan Erdoğan, dalı, gülü, yolu, külü, kulu incitmeden millete hizmet etmeye bakılması gerektiğine işaret etti.

Kongrenin, AK Parti için yeniden diriliş ve kuruluş olduğunu kaydeden Erdoğan, 3. Olağanüstü Büyük Kongre'de Türk milletine, 2001'den bu yana geçen zamanın kendilerini yıpratmadığını, tam tersine olgunlaştırarak daha büyük hizmetlere hazırladığını gösterme fırsatı yakaladıklarını belirtti.

"80 milyonun hizmetkarıyız"

Erdoğan, AK Parti'nin sadece kendisine oy verenlerin değil 80 milyonun tamamının partisi olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:

"Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olup da AK Parti'nin gönlünü kazanamayacağı tek bir kişinin dahi bulunmadığını düşünüyorum. Yeter ki biz ona ulaşmasını bilelim, gerisi kolaydır. Hiç kimse kendini ötekileştirilmiş hissetmesin, hiç kimse özgürlük alanını tehdit altında görmesin, hiç kimse geleceğinden umutsuz olmasın. Bu ülkedeki her birey birinci sınıf vatandaştır. Biz, gerçekleştirdiğimiz her hizmeti, her yatırımı, her icraatı tüm vatandaşlarımız için yapıyoruz. Kimseden illa bizi sevmesini isteyemeyiz ama herkesten bizi dinlemesini, anlamaya çalışmasını, mümkünse katkı vermesini beklemek hakkımızdır. Çünkü biz 80 milyonun efendisi değil, 80 milyonun hizmetkarıyız. Bizim farkımız budur. Türkiye olarak ne orta gelir, ne orta demokrasi tuzağına düşeceğiz. Yeni projelerle, yatırımlarla, reformlarla, ekonomik tedbirlerle orta gelir tuzağını mutlaka bozacak, 2023 yılı için belirlediğimiz 25 bin dolar milli gelir hedefine ulaşacağız."

Hak ve özgürlüklerin standartlarının daha da yükseltilerek ileri demokrasi yolundaki yürüşün sürdürüleceğini bildiren Erdoğan, Türkiye'nin sadece 780 bin kilometrekare vatan toprağından ibaret bir ülke olmadığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünyanın dört bir yanında kalbini Türkiye'ye yöneltmiş, gözünü Türkiye'ye dikmiş, kulağını Türkiye'ye vermiş yüz milyonlarca kişinin olduğunu, onların da beklentilerinin dikkate alınması gerektiğini vurguladı.

Bu yaklaşımın bir yük ve angarya değil insani, vicdani bir görev ve en büyük güç kaynağı olduğunu kaydeden Erdoğan, Türkiye'nin dış politikasının bu anlayışla şekillendiğini bildirdi.

"Dış politikada da daha sağlıklı bir zemine oturacağımıza inanıyorum"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"FETÖ, PKK, DEAŞ gibi terör örgütlerinin zehirlerini vücudumuzdan temizledikçe her alanda olduğu gibi dış politikada da daha sağlıklı bir zemine oturacağımıza inanıyorum. Dış politikada gayretimiz artarak devam edecektir, etmektedir ama bu milletin izzetinden hiçbir zaman taviz vermeyeceğiz. AK Partimizin 3. Olağanüstü Kongresi'nin başarılarla dolu olmasını diliyorum. Rabbime bizi bugünlere eriştirdiği, yeniden kucaklaşmamızı sağladığı için hamd ediyorum."

"Rabbim kolaylaştır, zorlaştırma. Rabbim işlerimizi hayırla sonuçlandır." duası yapan Erdoğan, AK Parti'nin genel merkez yönetim organlarına seçileceklere başarılar diledi.

Konuşmasının son bölümünde "Yeniden hoşbulduk" diyen Erdoğan, ayağa kalkmaya davet ettiği salondakilerle "Beraber yürüdük biz bu yollarda/ Beraber ıslandık yağmurda/ Şimdi dinlediğim tüm şarkılarda/ Bana her şey sizi hatırlatıyor." dizlerini okudu.

Erdoğan, son bölümde "Bana her şey Türkiye'yi hatırlatıyor." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından bir süre, salonda bulunanları selamladı.

(Bitti)

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement