AK Parti Antalya Milletvekili Türel Açıklaması - Son Dakika
Yerel

AK Parti Antalya Milletvekili Türel Açıklaması

AK Parti Antalya Milletvekili Türel Açıklaması

"Akaydın'ın iddiaları, iftiraları, yalanları, kendisinin mitomani (Yalan söyleme hastalığı) hastası olduğunu gösteriyor" dedi.

23.09.2012 13:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Antalya Milletvekili Menderes Türel,

"Akaydın'ın iddiaları, iftiraları, yalanları, kendisinin mitomani (Yalan söyleme hastalığı) hastası olduğunu gösteriyor" dedi.

Türel, AK Parti İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın, 2008 yılında düzenlenen Altın Portakal Film Festivali'nde yapılan harcamalar ve kendisi hakkında bazı iddialarda bulunduğunu anımsattı.

Akaydın'ın, 2008 yılında festival konuklarının konaklamadığı bir otele 600 bin dolar ödeme yapıldığı, "hayali konaklama için" otelin 240 olan odasının da 374 gibi gösterildiğini iddia ettiğini belirten Türel, otelin 640 yataklı olduğunu ve otelde 450 kişinin konakladığı anlattı.

Başkan Akaydın'ın festivalin davetiye tasarımları için de 118 bin dolar ödeme yapıldığını iddia ettiğini hatırlatan Türel, ödeme tasarım bedelinin sadece festival davetiyesi için olmadığını, 19 farklı tasarım için ödeme yapıldığını kaydetti. Akaydın'ın 2008 yılındaki Altın Portakal Film Festivali'nde 9 günlük süreçte 140 aracın kiralanması için 3,4 milyon lira ödendiği yönünde de iddiada bulunduğunu dile getiren Türel, kiralanan araç sayısının 256, gün sayısının da 14 gün olduğunu belirtti.

Akaydın'ın Mickey Rourke adlı sanatçının sadece otel rezervasyonu için 100 bin dolar ödendiğini söylediğini anlatan Türel, Mickey Rourke'un dünya sinemasının önemli isimlerinden olduğunu ve 100 bin dolar değil, 50 bin dolar ücret ödendiğini bildirdi.

Ayrıca Akaydın'ın bu iddialarla ilgili Antalya Valiliği'ne şikayette bulunduğunu ve Valiliğin de soruşturma başlattığı yönünde açıklama yaptığını ifade eden Türel, "Merak ettim ve yazılı olarak Antalya Valiliği'ne hakkımda ve bu konularla ilgili herhangi bir şikayet yapılıp yapılmadığını sordum. Antalya Valiliği'nin 20 Eylül 2012 tarihli yazısında Mustafa Akaydın veya Büyükşehir Belediyesi tarafından bugüne kadar Valiliğe herhangi bir şikayet veya belge ulaşmadığı ve bir soruşturma olmadığı belirtildi" dedi.

Akaydın'ın "Çamur at, izi kalsın" politikası uyguladığını savunan Türel, Akaydın'ın asılsız iddialarla kamuoyunu yanlış bilgilendirmemesini, usulsüzlük varsa yargıya başvurmasını istedi.

Türel, Akaydın'ın yalan söyleme hastalığı olarak tanımlanan mitomani hastası olduğunu öne süren Türel, şöyle devam etti:

"Mitomani, bir çeşit dürtü kontrol bozukluğu olarak tanımlanıyor. Kişi kendini yalan söylemekten alıkoyamaz. Bu, onun engelleyemediği bir dürtüsüdür. Yalan söylerken büyük haz duyar ama hemen peşinden pişmanlık gelir. Yani mitoman, yalanlarından sonra suçluluk duyar ve çevresindekilere bunu bir daha yapmayacağını söyler ama yine de yalan söylemeye devam eder. Yalanları öylesine gelişigüzeldir ki nasıl toparlayacakları konusunda bir planları yoktur. İşte Akaydın. Akaydın'ın iddiaları, iftiraları, yalanları kendisinin mitomani hastası olduğunu gösteriyor. Kendisine acil şifalar diliyorum."

Türel, Akaydın'ın bugüne kadar kendisi hakkında yargıya başvurduğunu ancak hakkında herhangi bir soruşturma açılmadığını kaydetti.

Akaydın'ın iddiaları hakkında da yargıya başvuracağını dile getiren Türel,

"Şahsıma yönelik asılsız iddialar var, tabi ki de hukuki açıdan bunların takipçisi olacağız" diye konuştu.

Muhabir: Hatice Özdemir

Yayıncı: Güç Gönel - ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti Antalya Milletvekili Türel Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement