AK Parti 'Evet' Kampanyasına Edincik'ten Başladı - Son Dakika
Yerel

AK Parti 'Evet' Kampanyasına Edincik'ten Başladı

AK Parti \'Evet\' Kampanyasına Edincik\'ten Başladı

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Ak Parti ilçe teşkilatı referandum kampanyasının startını Edincik Mahallesi’nden verdi.

05.03.2017 16:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde Ak Parti ilçe teşkilatı referandum kampanyasının startını Edincik Mahallesi'nden verdi. Eski ilçe başkanları Adem Şener, Eşref Kasapoğlu, Belediye Başkan Adayı Recep Şekerci, Belediye Meclis üyeleri, Yönetim Kurulu Üyeleri, Kadın ve Gençlik Kolları ile Edincik'e adeta çıkarma yapan İlçe Başkanı Alp Bostancı'ya ilgi yoğun oldu.

Birçok kahveyi gezerek vatandaşlarla tokalaşan Ak Parti İlçe Başkanı Alp Bostancı, konuşma yaptığı kahvehanede değişecek olan Anayasa maddelerini açıklayarak " Bilindiği üzere anayasa değişikliğini oylayacağımız halk oylaması sürecine girdik. Ak Parti ilçe teşkilatı olarak bu kampanyayı Edincik'ten başlatmak istedik. Bu süreç de evet diyene de hayır diyene de saygı göstereceğiz. Bize ve size düşen görev neden evet oyu kullanmamız gerektiğini vatandaşlarımıza anlatmaktır. Sonuç da kararı büyük Türk milleti verecektir. Diyorlar ki partili Cumhurbaşkanı olmazmış. Tarihimize baktığımız da Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü partili Cumhurbaşkanı değil miydiler? Daha sonra vesayet sahipleri partili olan ama partili gözükmeyen Cumhurbaşkanları dönemini başlattılar. Şimdi biz bu anayasa değişikliği ile milleti bu vesayetten kurtarıyoruz."dedi.

Anayasa değişikliğinin bir rejim değişikliği anlamına gelmediğini ve değişecek olanın sistem olduğunu dile getiren Bostancı, "Bu anayasa değişikliği rejim değişikliğini getirmiyor. Bize göre rejim 1923 yılında değişti. Türkiye demokratik, sosyal ve laik bir Cumhuriyet oldu. Bu böylede kalacaktır. Dili Türkçe, başkenti Ankara, bayrağı da ay yıldızlı al bayraktır. Bizler bu Anayasa değişikliği ile sistemi değiştiriyoruz. Bu yeni sitemin adı da Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemidir. Yıllarca bu ülke Cumhurbaşkanı ve başbakanlar arasındaki kavgalara şahit oldu. Anayasa kitaplarının havalarda uçtuğu günleri daha unutmadık. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle ülkeye istikrar ve kalkınma gelecek. Refah artacak, yabancı yatırımcılar korkmadan Türkiye'ye yatırım yapacaklar. İşsizlik azalıp huzur gelecek. Biz bu zor coğrafyada güçlü olmak zorundayız. Bu sistem bizi daha da güçlendirecektir." dedi.

Bostancı, Cumhurbaşkanlığı sisteminde Cumhurbaşkanının görev süresinin 5 yıl, Anayasa Mahkemesi Üyeleri'nin ise 12 yıl olduğunu belirterek, "Hayır diyenlerin bu sistem tek adam rejimidir sözlerine inanmayın. Meclis önemini yitiriyor sözleri de gerçekleri yansıtmıyor. Bu sistem daha güçlü meclisi getirecek. Hakimler ve Savcılar Kurulunun sadece 4 üyesini Cumhurbaşkanı seçerken diğer 7 üyeyi ise TBMM seçecek. Anayasa Mahkemesi'nin ise 3 üyesini Cumhurbaşkanı seçecek. Bu üyeler 12 yıllığına seçilirken, Cumhurbaşkanın görev süresi 5 yıldır. Yani Anayasa mahkemesi üyeleri görev sürelerinde 3 Cumhurbaşkanı görebileceklerdir. Bunun neresi tek adamlık rejimidir?" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti 'Evet' Kampanyasına Edincik'ten Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement