AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik Van'da Açıklaması - Son Dakika
Güncel

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik Van'da Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik Van\'da Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, halkın çocuklarının kanı üzerinden siyasi hesap içinde olanları, milletin de Allah'ın da affetmeyeceğini belirtti.

09.05.2013 13:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, halkın çocuklarının kanı üzerinden siyasi hesap içinde olanları, milletin de Allah'ın da affetmeyeceğini belirtti.

Merkeze bağlı Kavurma köyünde inşa edilecek Van Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (VESOB) hizmet binasının temel atma törenine katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik, hükümet olarak, 400 milyar doların heba edilmesine, 40 bin insanın yaşamını yitirmesine ve anaların gözyaşının akmasına neden olan sorunu bitirme gibi bir dertleri olduğunu söyledi.

Çelik, bir konuşmasında, 'çocuklarımız ölmeyecek, kaynaklarımız heba olmayacaksa bunun için bırakın şeytanı, o adamla bile görüşürüz' dediğini anımsatarak, Türkiye'de sevginin, dostluğun temellerini atmak, huzurlu yaşamın yolunu bulmak zorunda olduklarını ifade etti.

Ülkede insanların dilleri, ırkları ne olursa olsun, bütün renkleri bir araya getirip gök kuşağının güzelliğini ortaya çıkarmak istediklerine değinen Çelik, ülkedeki herkesin huzurlu bir ortamda, birinci sınıf vatandaş olarak yaşaması için tüm meseleleri masaya yatırdıklarını kaydetti.

Çelik, Akil İnsanlar Heyeti'nde yer alan isimlerin, ülkenin barışı için gece gündüz çalıştıklarını ve en büyük teşekkürü hak ettiğini bildirerek, şöyle konuştu:

"Akil İnsanlar, illere gidiyor, ziyaretler gerçekleştiriyorlar. 30 kişi çıkıyor, o da İşçi Partisi, MHP ittifakı, Akil İnsanları protesto ediyor. Bizim medyamız da 'Akil İnsanlara şok' başlıkları atıyor. Ben, 'bunlar canınızı sıkmasın' dedim. Akil İnsanlar kim- Bunlar para için bunu yapmıyorlar. Hepsinin kendi işleri var. Heyetlerin içinde Sünni, Alevi, Türk, Kürt, kadın, erkek var. Bunlar şöhret, para, pul peşinde değiller. Bu insanlar ülkenin huzuru için gece gündüz çalışıyorlarsa onlar teşekkürü, alkışı hak ediyorlar."

-"Herkesin diline hakim olması gerekiyor"-

Türkiye'de fitnenin değirmenine su taşıyan insanlar bulunduğunu vurgulayan Çelik, sürecin çok hassas ve kırılgan olduğunu, bu nedenle de herkesin diline hakim olması gerektiğini anlattı.

Bu süreçte, tüm hassasiyetleri dikkate alarak 81 ili esas alan konuşmalar yapmak zorunda olduklarına işaret eden Çelik, konuşmasına şöyle devam etti:

"Kucaklamak budur, sorumluluk bunu gerektirir. Herkes bu sorumlulukla hareket etmeli. Bu süreçte ellerini ovuşturanlar var. 'Süreç kötü gitse de PKK çekilmese de ortalık şenlense, birkaç şehit cenazesi gelse, biz de buradan siyasi rant elde edebilir miyiz-' hesabı yapanlar var. Halkın çocuklarının kanı üzerinden siyasi hesap içinde olanları bu millet de Allah da affetmez. Onlara bu fırsatı vermememiz lazım. Kimsenin itilip kakılmadığı bir ülke özlemi içindeyiz."

Çelik, kimseyle bir pazarlık içinde olmadıklarına, herkesin rahat nefes alabileceği, bol oksijenli bir ülke yaratmak arzusunda olduklarına değinerek, her alanda ikinci ya da üçüncü değil, Süper Lig'de olmak istediklerini dile getirdi.

Türkiye'nin ekonomik ilerlemesiyle ilgili değerlendirmelerde de bulunan Çelik, Türkiye'nin, IMF defterini kapattığını ve artık IMF'ye borç veren bir ülke konumuna ulaştığını kaydetti.

Vali Münir Karaloğlu da şu anda Türkiye'nin yürüttüğü en büyük projenin, demokratik çözüm süreci ile barış ve kardeşlik projesi olduğunu bildirerek, sürecin başarılı şekilde sonuçlanmasıyla hem Türkiye'nin hem de Van'ın gerçek potansiyelinin ortaya çıkacağını söyledi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken ise gün içerisinde yapacakları bölge toplantısında, kentteki esnaf ve sanatkarlarla bir araya geleceğini belirtti.

Kentte iki yıl önce meydana gelen depremlerden sonra esnaf ve sanatkarlara önemli destekler sunulduğunu anlatan Palandöken, desteklerinden dolayı AK Parti hükümetine ve Çelik'e teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Çelik ile Vali Karaloğlu, TESK Başkanı Palandöken, AK Parti Van Milletvekili Mustafa Bilici ve Belediye Başkan Vekili Abdurrahman Doğar, butona basarak temele ilk harcı döktü. - VAN

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik Van'da Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement