AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal: (1) - Son Dakika
Politika

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal: (1)

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, "Şu anda yaptığımız planlamalarda tekrardan 51 ilin üzerine yaklaşık 30'a yakın ile gidiyoruz.

30.05.2018 00:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, "Şu anda yaptığımız planlamalarda tekrardan 51 ilin üzerine yaklaşık 30'a yakın ile gidiyoruz. Dolayısıyla biz yine 81 ilde mitinglerimizi yapmış olacağız. Herhangi bir eksiklik söz konusu değil." diye konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ünal, Habertürk TV'nin canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı, değerlendirmelerde bulundu.

"FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in iadesi için usulüne uygun başvuru yapılmadığı" iddialarına yönelik Ünal, yaklaşık 85 koli belgenin ABD'ye gönderildiğini, eski ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass'ın bu belgelerin gerekli değerlendirme ve incelemeden sonra mahkemeye iletileceği bilgisini paylaştığını, ancak bunun gerçekleşmediğini hatırlattı.

Ünal, 15 Temmuz gecesi "Şu anda arkadaşlarımız yönetimin değiştirilmesine dönük mücadele veriyor" diyen ABD'li generallerin olduğuna işaret ederek, "Amerika'nın nükleer silahların önemli bir kısmı İncirlik'te ve İncirlik gibi önemli bir üs Türkiye'deyken sizce Türkiye'de 15 Temmuz benzeri bir olayın gerçekleşmesi, bu kadar kritik bir durumda Amerika'daki bazı birimlerin bunun bilgisine sahip olmaması gibi bir şey söz konusu olabilir mi?" diye sordu.

CHP'nin seçim beyannamesini incelediğini anlatan Ünal, "CHP, Türkiye'den bir sesle konuşmuyor. Amerika'dan ve Avrupa'dan bir sesle konuşuyor." dedi.

"Toptan bir siyasetle karşı kaşıya değiliz"

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin iddialarına ilişkin Ünal, "Burada aslında ciddiye alınacak ve siyasetin gündemine taşınacak bir siyasi argümanı konuşmuyoruz. Doldur, boşalt, atış serbest misali konuşan bir cumhurbaşkanı adayını konuşuyoruz." ifadelerini kullandı.

ABD içerisinde bazı yapıların FETÖ'yü koruduğunu belirten Ünal, "Toptan bir siyasetle karşı karşıya değiliz. Orada da bir çok seslilik, parçalı bir siyaset hatta kimi zaman siyasetsizlik, kendi içinde mücadele eden, Suriye konusunda farklı düşünen yapılar var. Durum böyleyken, belli konularda ilişkilerimizi de sürdürüyoruz, belli konularda açık bir şekilde tavrımızı ifade ediyoruz. Sonuçta bir diplomasi yürüyor. Hiçbir şey tek başına siyah ya da beyaz değil." dedi.

"Muhalefet eski Türkiye'yi vaat ediyor"

Her şeyin çok belirgin, net olduğu, aktörlerin pozisyonlarının belirgin olduğu bir dünyada bulunulmadığını vurgulayan Ünal, muhalefetin eski Türkiye'yi vadettiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın şu anda "küresel ölçekte oyun kuran ve sistemin içerisinde dengeler arasında gidip gelebilen önemli bir aktör" durumuna geldiğine dikkati çeken Ünal, Kudüs ve Suriye meselelerinde bunun görüldüğünü ifade etti.

"Sanki Türkiye değişiyor, etrafındaki her şey sabit"

Erdoğan'ın İngiltere ziyareti, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Erdoğan'a daveti gibi son günlerde Batı'dan gelen sıcak mesajların hatırlatılması üzerine Ünal, "Sanki Türkiye değişiyor, etrafındaki her şey sabitmiş gibi bakamayız. Her şey hızla değişiyor. 2006 yılındaki Almanya mı bugünkü Almanya, Hollanda mı Hollanda, kısaca AB? Yükselen ırkçılığı nereye koyacağız?" diye konuştu.

AK Parti seçim beyannamesinde gelecek 10 yıla Türkiye'nin nasıl hazırlandığı, bu konuda neler yapılacağının anlatıldığına işaret eden Ünal, buna karşın ana muhalefetin eski sistemi, eski Türkiye'yi vadettiğini kaydetti.

"Siyasi partilerin ittifak oluşturmasından neden rahatsızlık duyalım"

"Cumhur İttifakı'nın, muhalefetteki ittifaktan rahatsız olduğu"na ilişkin iddiaların hatırlatılması üzerine Ünal, "İttifak yasasını, siyasi partiler ittifak yapsın diye hazırladık. Geçmişte olduğu gibi birtakım siyasi hülleler olmasın, gizli kapalı pazarlıklar yapılmasın, her şey milletin gözü önünde olsun diye ittifakı yasal bir zemine taşıdık. İttifakı, yasal bir zemine taşıyan siyasi parti olarak, diğer siyasi partilerin ittifak oluşturmasından neden rahatsızlık duyalım? Anayasa Mahkemesi bunu gündemine almışsa, almıştır." şeklinde konuştu.

"Tayyip Bey, 'Vakit Türkiye Vakti' konseptini beğendi"

"AK Parti'nin seçim kampanyasını yürüten ajansın değiştiğinin" hatırlatılması ve "Bunun Erol Olçok'un rahmetli olmasıyla alakası olup olmadığının" sorulması üzerine Ünal, şöyle devam etti:

"Bununla bir ilgisi yok. Geçtiğimiz iki yıl boyunca biz zaten Arter ile çalışmaya devam ettik. Arter ile beraber 15 Temmuz yıl dönümünü, partimizin 14 Ağustos etkinliklerini yaptık. Arter ve Erol Olçok ile Recep Tayyip Erdoğan'ın, AK Parti'nin ilişkisi kurumsal bir ilişki olmadı zaten. Cumhurbaşkanımız da Erol Bey'in cenazesinde 'Yol arkadaşım o benim' dedi. Bu birliktelik bir yol arkadaşlığıydı. Dolayısıyla bizim Erol Bey ile hatırasıyla geride bıraktıkları evlatlarıyla olan hukukumuzda herhangi bir sorun söz konusu değil."

AK Parti tarafından her seçim öncesinde farklı konseptler üzerinden kampanyanın kurulduğunu anımsatan Ünal, "Arter, bir sunum yaptı. Farklı bir ajans bir sunum yaptı. Tayyip Bey, 'Vakit Türkiye Vakti' konseptini beğendi. Bu defa 'Biz, konsept üzerinden gidelim' dedi. Arter ve Erol Bey'le olan hukukumuzda, yol arkadaşlığımızda herhangi bir şekilde bir eksiklik ya da hukukuna zarar verecek bir durum söz konusu değil." şeklinde konuştu.

"81 ilde mitinglerimizi yapmış olacağız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın miting sayısında azalma olduğuna yönelik tespit üzerine Ünal, AK Parti tarafından kongrelerin yeni tamamlandığını, bu sürede 51 ilde Erdoğan'ın miting yaptığını hatırlattı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ünal, "Şu anda yaptığımız planlamalarda tekrardan 51 ilin üzerine yaklaşık 30'a yakın ile gidiyoruz. Dolayısıyla biz yine 81 ilde mitinglerimizi yapmış olacağız. Herhangi bir eksiklik söz konusu değil." bilgisini paylaştı.

"Bu krizi demokrasinin kendisi çözecek"

Türkiye'de 1940'ların, 1950'lerin, 1960'ların sistemiyle 16 yıl boyunca AK Parti'nin yoluna devam etmeye çalıştığını kaydeden Ünal, bu sistem her tıkandığında halkın desteğe çağrıldığını söyledi.

Ünal, Türkiye'nin daha esnek, daha hızlı, karar verme mekanizmaları daha açık ve rahat yeni bir sistemle yoluna devam edeceğinin altını çizdi.

Demokrasinin kendi krizlerini çözmesine geçmişte imkan verilmediğini, her krizde bir darbe olduğunu anımsatan Ünal, "Bugün demokrasi kriz yaşayacaksa bu krizi demokrasinin kendisi çözecek." dedi.

Ünal, "Birilerinin gelip 'Ben siyaseti tatil ediyorum, oyun bitti' demeyeceği bir Türkiye olacak artık." yorumunu yaptı.

"Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın parlamentoda çoğunluğun yakalanamadığı takdirde A, B, C planlarının olacağını, bu planların neler olacağının" sorulması üzerine Ünal, "Her siyasi partinin geleceğe, yaşayacağı krizlere dönük senaryo planları vardır. Hangi çerçevede hareket edersek edelim, nihayetinde bu çerçevenin demokratik çerçeve, hukuk devletinin çerçevesi olması, anayasal çerçevede sorunların çözülmesidir aslolan." dedi.

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal: (1) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement