AK Parti Kastamonu 6. Olağan İl Kongresi - Son Dakika
Politika

AK Parti Kastamonu 6. Olağan İl Kongresi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 696 sayılı KHK'nın 121. maddesine ilişkin tuhaf kampanyaların başlatıldığını belirterek, "Hatta içimizden bazıları da bu kampanyaya katıldı.

30.12.2017 15:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 696 sayılı KHK'nın 121. maddesine ilişkin tuhaf kampanyaların başlatıldığını belirterek, "Hatta içimizden bazıları da bu kampanyaya katıldı. Tabii üzüldük, yapmamaları gerekirdi. Ama bu katılanların ne yazık ki 16 Nisan'da da aynı kampanyaya katıldığını görüyoruz. 16 Nisan'da da bugün bu kampanyaya katılanlar o zaman 'evet' demediler, 'hayır' dediler. Niye? Onlar bu işleri çok iyi biliyorlar. ya biz bir yolda beraber aynı dava arkadaşı değil miyiz, gönüldaş değil miyiz? Nasıl oluyor da bir anda, affedersiniz, gidip Bay Kemal'in kayığına biniyorsunuz. Nasıl olur?" dedi.

Erdoğan, Atatürk Spor Salonu'nda, partisinin Kastamonu 6. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, ABD'nin vize kısıtlamasını kaldırmasına ilişkin, "Vize krizini kendileri başlattılar ama şimdi de sağ olsunlar kendileri bitirdiler. Ne güzel. Biz böyle bir vize krizi istemedik ki. Şimdi kalktı, olması gereken buydu zaten. Suriye meselesinde de aynısının olmaması için bir sebep yoktur." diye konuştu.

ABD Başkanı Donald Trump'a "Siz niçin terör örgütü ile iş birliği yapıyorsunuz? Siz bize hava desteği konularında yardımcı olun, biz Türkiye olarak buraya iki tugay gerekiyorsa göndeririz ve Özgür Suriye Ordusu ile burada DEAŞ'ın işini bitiririz. Bak biz bunu Rai'de yaptık, Cerablus'ta yaptık, aynen burada da yaparız" dediğini anlatan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bunu heyetler arası görüşmelerde kendileri ile görüştük. Ama maalesef kendi generalleri 'Bu olmaz' demiş. O da onların sözüne uyarak maalesef teröristlerle hareket etmeye karar verdiler. Bu ülke bizimle çalışmak istemezse biz ne yapacağız? Kendisi bilir. Bölgedeki herkes şu gerçeği artık kabullenmelidir. Biz bu terör örgütünü çok da uzak olmayan bir tarihte öyle veya böyle tepeleyeceğiz. Talebimiz, bu süreçte kimsenin ayağımıza dolaşmamasıdır. Biz bugüne kadar hiçbir beşeri gücün önünde eğilmedik, biz sadece ve sadece Allah'ın huzurunda rükuda ve secdede eğiliriz, başka hiçbir yerde değil. Her zaman söylediğim gibi birileri için Suriye ve Irak'ta yaşananlar taktik bir hamleden ibaret olabilir. Bizim için buralarda atılan her adım, bir beka meselesidir."

"Biz geldiğimizde gidecek yeriniz olmayacaktır"

Erdoğan, geçmişte bu coğrafyaya karşı kurulan ve adeta binlerce yıllık kardeşliğe sırt dönmeyi telkin eden tuzaklara artık kesinlikle düşülmeyeceğini vurguladı.

Bu kararlılıkla sonuna kadar Suriye meselesinin takipçisi olduklarını dile getiren Erdoğan, "Irak meselesinin de takipçisiyiz. Suriye ile 911 kilometre sınırımız var. Irak ile 350 kilometre sınırımız var. Biz buralarda kalkıp da buyurun yol geçen hanı diyebilir miyiz? Diyemeyiz. ve biz sonuna kadar Libya meselesinin de takipçisiyiz, Balkanlar, Kafkasya nasıl canımızın bir parçasıysa bu bölge de yüreğimizden bir parçadır." ifadelerini kullandı.

Kastamonu türküsündeki "Şu dağlar olmasaydı, yaprağı solmasaydı, ölüm Allah'ın emri ayrılık olmasaydı" dizelerini hatırlatan Erdoğan, "Ülkemizin, fiziki sınırlarımızın dışında kalmış olsa da gönül sınırlarımızın tam ortasındaki bu kardeşlerimizden bizi kimse ayıramaz. Bunun için Suriye'deki terör örgütlerine hep diyoruz ki bir gece ansızın gelebiliriz. Biz gelmeden, güvendiğiniz dağlara kar yağmadan, siz pılınızı, pırtınızı bırakıp çekip gidin. Çünkü biz geldiğimizde gidecek yeriniz olmayacaktır." diye konuştu.

"Bana göre büyük bir gürültü değil bunu da söyleyeyim"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin içeride ve dışarıda karşılaştığı tüm sorunlara çareler ararken, birilerinin de ısrarla suni gündemler peşinde koştuğunu söyledi.

Bunun son örneğinin geçen günlerde yayınlanan KHK'de yer alan bir düzenlemede yaşandığını hatırlatan Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından o gece yaşanan hadiselerin ve yürütülen mücadelenin hukuki altyapısını oluşturmak için pek çok KHK yayınlandığını anımsattı.

Bazı kanunlar çıkarıldığını bildiren Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Mesela 27 Temmuz 2016'da, yani darbe girişiminden yaklaşık iki hafta sonra bir KHK çıkarmışız. Bu kararname ile darbe girişimi ve bunun devamı niteliğindeki olaylarda görev alan kamu görevlilerinin vazifelerini yerine getirirken aldıkları kararlar ve eylemlerinin hukuki, idari, mali ve cezai sorumluluk doğurmayacağı hükmünü o zaman getirmişiz. Üstelik bu kararname Mecliste de görüşülerek yasalaşmıştır. Yani tüm milletvekillerinin bu ifadeden ve içerdiği hükümden ayrıntılı bilgisi var. Benzer ifadeler yine 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili şehitlik, gazilik, tazminat konularını düzenleyen çeşitli KHK'lerde de ayrıca yer almıştır. Daha sonra aynı hükümleri içeren düzenlemeye 15 Temmuz'da kahramanca ve cesaretle, darbecilere karşı koyan sivil vatandaşlarımız için de ihtiyaç duyulduğu görülmüştür."

"Hatta içimizden bazıları da bu kampanyaya katıldı"

Erdoğan, yayınlanan son KHK'de daha önceki ifadelerin aynısıyla bu konuda bir düzenleme yapıldığını, her nedense bir anda büyük bir gürültü kopartıldığını ifade ederek, "Bana göre büyük bir gürültü değil, bunu da söyleyeyim. Tuhaf kampanyalar başlatıldı. Hatta içimizden bazıları da bu kampanyaya katıldı. Tabii üzüldük, yapmamaları gerekirdi. Ama bu katılanların ne yazık ki 16 Nisan'da da aynı kampanyaya katıldığını görüyoruz. 16 Nisan'da da bugün bu kampanyaya katılanlar o zaman 'evet' demediler, 'hayır' dediler. Niye? Onlar bu işleri çok iyi biliyorlar. ya biz bir yolda beraber aynı dava arkadaşı değil miyiz, gönüldaş değil miyiz? Nasıl oluyor da bir anda affedersiniz gidip Bay Kemal'in kayığına biniyorsunuz. Nasıl olur?" diye konuştu.

Özellikle CHP'nin bazı milletvekillerinin her türlü terbiye, ahlak ve haysiyet çizgisinin dışına taşan sözlerle güya hükümete ama aslında millete hakaret etmeye başladığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Hele anamuhalefetin bir Muğla milletvekili var ki terbiyesiz, ahlaksız, burada tekrarlamaktan haya edeceğim, utanç duyacağım ifadelerle benim milletime saldırmıştır. Üstelik de güya hukukçu olan bu kişi, şu ana kadar çıkan hiçbir KHK'yi okumamıştır. Tabii şimdi milletvekillerimiz bu adamla ilgili dava açacak, açmaları lazım. Mecliste görülen yasadan da haberi yok. Çünkü aynı ifade hepsinde de var. Cehalet paçalarından, terbiyesizlik bunların suratından akıyor. Partisinin başındaki zata özenmiş olacak ki, bu şekilde ortaya atılıp milletimize saldırma cüreti gösteriyor. Tabii biz bunların tıynetini, cibilliyetini çok iyi bildiğimiz için açıkçası yaptıkları terbiyesizliğe şaşırmadık. Bizi şaşırtan, hiç beklemediğimiz bazı gelişmeler. Bu husumet kervanına bizim dava arkadaşlarımızdan bir kısmı nasıl katıldı, nasıl katılıyor. Yazıklar olsun."

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti Kastamonu 6. Olağan İl Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement