AK Parti Milletvekili Şener, Kumrulularla Buluştu - Son Dakika
Güncel

AK Parti Milletvekili Şener, Kumrulularla Buluştu

AK Parti Milletvekili Şener, Kumrulularla Buluştu

AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener, İstanbul Esenler Sosyal Tesislerinde Kumrulular Eğitim Kültür Derneği ile Kumrulu yönetici ve iş adamlarının düzenlediği 3.Geleneksel Birlik ve Beraberlik Yemeği'ne katıldı.

25.05.2013 17:04

AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener, İstanbul Esenler Sosyal Tesislerinde Kumrulular Eğitim Kültür Derneği ile Kumrulu yönetici ve iş adamlarının düzenlediği 3. Geleneksel Birlik ve Beraberlik Yemeği'ne katıldı.

Milletvekili İhsan Şener, programa katılan vatandaşlarla tek tek ilgilenerek sohbet etti. Programa Kumru Belediye Başkanı Ticabi Civelek, Kumrulular Eğitim Kültür Derneği Başkanı Özay Dervişoğlu, Kumrulu Yönetici İş Adamları Dernek Başkanı Fatih Hatipoğlu, iş adamı İsmet Erçal ve kalabalık bir davetli grubu katıldı. AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener, "Kumru'nun özel buluşmasında aranızda olmaktan dolayı mutluyum diyerek" başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu tür dernekler, sivil toplum örgütleri aramızdaki kardeşlik hukukunun, yardımlaşma duygusunun, birlik ve beraberliğin güçlendiği zeminlerdir. Gerçektende yıllar geçtikçe artık gurbet olmaktan sıla olmaya yöneliyor İstanbul'daki Ordulular. 750 bin Ordulu Ordu'da yaşıyor ama 550 bin Ordulu da İstanbul'da yaşıyor. Orduluların 2 büyük şehrinden biri de İstanbul."

Orduluların İstanbul'da oluşturduğu birlik ve beraberliğin muhteşemliğini Büyükşehir olurken bir kez daha yaşadıklarını anlatan Şener, "Buradaki dernekleşmenin, sivil toplum oluşturmanın ilçe ilçe, köy köy bu yapının oluşmasının faydasını kısa süre önce Ordu ilinin Büyükşehir olması sürecinde yaşadık. Katkısı olan bütün kardeşlerimi tebrik ediyorum. Aslında bu bir hakkın teslimi idi. Gurbette yaşayan Ordulu kardeşlerimiz yılın 3'te 2'sini Ordu'da geçiriyor, 3'te 1'ini ise gurbette geçiriyorlardı. Pek çok insanımız emekli olduktan sonra da hayatını böyle devam ettiriyordu. İkametgahlarını göç ettikleri gurbet olarak seçtikleri yerlerdeydi. Çünkü çocukları okuyordu ve sosyal, resmi işlemlerini bu ikamet üzerinden yapıyorlardı. Yılın büyük çoğunluğunu Ordu'da yaşayarak geçiren kardeşlerimizin ikametgahlarını buraya alınmasını sağlayarak, Ordu'yu Büyükşehir yaparak bir hakkın teslimini gerçekleştirdik. Büyükşehir, gerçekten insanımıza önemli değerler katacak. İlimiz, Devletimizden daha çok pay alarak daha çok yatırımın yapılması sağlanacak. Büyükşehir'in avantajlarını hep birlikte yaşayarak göreceğiz. Sizler İstanbul'da yaşadığınız için avantajların farkındasınız. Şimdi daha çok yatırım doğup, büyüdüğünüz, yaşadığınız şehir Ordu'ya yapılacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmanın ardından Milletvekili Şener, davetlilerle sohbet etti. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel AK Parti Milletvekili Şener, Kumrulularla Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement