AK Parti Yerel Yönetimler ve İlçe Danışma Meclisi Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

AK Parti Yerel Yönetimler ve İlçe Danışma Meclisi Toplantısı Yapıldı

AK Parti Yerel Yönetimler ve İlçe Danışma Meclisi Toplantısı Yapıldı

Kütahya'da, AK Parti Yerel Yönetimler ve İlçe Danışma Meclisi Toplantısı yapıldı.

09.05.2014 15:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'da, AK Parti Yerel Yönetimler ve İlçe Danışma Meclisi Toplantısı yapıldı. Toplantıda 30 Mart yerel seçimleri değerlendirilerek bundan sonra yapılacak çalışmalar ve hedefler görüşüldü.

Ahmet Yakupoğlu toplantı salonunda gerçekleştirilen Yerel yönetimler ve ilçe danışma meclisi toplantısında ilk olarak konuşan AK Parti Merkez İlçe Başkanı Sebahattin Ceyhun, "Yıldır ezilmiş, dışlanmış, horlanmış insanımızın son umudu olan Recep Tayyip Erdoğan'ın başını yere eğdirmemekti gayemiz. Bu seçimi kaybetme fikri aklımızın ucundan bile geçmedi. Bugün zafer bizim oldu. Halkımızın bize yüklediği sorumluluğun bilinci içerisindeyiz. Yükümüz ağır işlimiz zor. Ama heyecanımız daha büyük. Şuan ki durum Kütahya için büyük bir şanstır. Teşkilat, belediye,,İl özel idaresi bir uyum içerisinde Kütahya'yı geleceğe taşıyacaktır. Buna inancımız tamdır. Bunun örneklerini de çok kısa sürede yaşamaya başladık" dedi.

Çok yakında Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin olduğunu hatırlatan Ceyhun şöyle devam etti: "Bu seçimde eksikliklerimizi ve hatalarımızı gördük. Bunlardan derslerde aldık. Bundan sonra mahalle bazında çalışmalarımızı daha yoğun ve sandık başında asil yada yedek üye olsun işimizi daha ciddiyetle yapmamızın gerektiğini gördük. Bundan sonra asil ve yedekleri daha büyük ciddiyetle seçeceğiz. Mahalle başkanlarımız çok ciddi çalıştılar. Onlara çok teşekkür ederim."

"228 BİN NÜFUSUNA HİZMET EDECEĞİZ"

Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu ise, 30 Mart yerel seçimlerinde sıkmadık el, çalmadık kapı bırakmadıklarını anlattı. Bu dönemde ben değil biz merkezli çalışacaklarını söyleyen Başkan Saraçoğlu "Bizler teşkilatımızla beraber çalışacağız. Katılımcı bir belediyecilik olacağını söylemiştik ve geçen 1-1.5 ayda da bunu göstermenin mutluluğunu yaşıyoruz. Biz ne kadar teşkilatımızla, mahalle teşkilatımızla, Ak Partiye gönül verenlerle beraber olursak o kadar güçlü olacağız demektir. Bu biz sadece ak Partiye seçmenine hizmet edeceğiz, sadece onların işini göreceğiz, sadece onlara hizmet ederiz manasının çıkmasıda doğru değildir. Bize oy vermiş vermemiş, Kütahya merkezinin228 bin nüfusuna hizmet edeceğiz. Asla ayrımcılık yapmayacağız" diye konuştu.

Başkan Saraçoğlu, seçim döneminde paylaştıkları projelerin startını verdiklerini ifade ederek, "Projelerimiz 5 yıl içinde hayata geçecek. Biz bu projelerin 5 yıl sonra hesabını tel tek vereceğiz. Sosyal projelerle ilgili bazılarını başlattık. Cenaze hizmetlerini isteyen bütün hemşehrilerimize ücretsiz olarak vereceğimizi söyledik. Bunun talimatı verildi. Mahalle temsilcilerimizde bunu herkese söylesin. Ben cenazeyle ilgili ücreti ödeyemiyorum diyen vatandaşlarımızın ağacından kefeninden pidesine varıncaya kadar belediye olarak biz karşılayacağız ve bunun talimatı verildi. Yaşlılarımızın bakımı ile ilgili olarak ekibimiz kuruluyor. Camilerimizin temizlenmesi ile ilgili süreç devam ediyor sıkıntı yok Meclis çalışmalarımıza" şeklinde konuştu.

"BİR TARAFTA DÜŞÜRÜN DİYORLAR, DİĞER TARAFTA ZAM İSTİYORLAR"

Meclis çalışmaları ile ilgili olarak da bilgiler veren Saraçoğlu şunları söyledi: "Meclis çalışmalarımıza başladık. Ancak öyle bir önergeler geliyor ki.Su paralarının katıatık bedellerinin yüzde 50 indirilmesi ile ilgili önerge geldi. Gayet halkın lehine birönerge. Ancak bizzat en yüzde 50 katı atık bedelini düşürdük. Yeniden inceleyeceğiz. Konutlardan sadece katı atıktan aylık iki lira. Yani çok para değil. Belediye gelirlerinin de en büyük payının su paralarını unutmayalım. Aynı grup ikinci bir önergesi taşımayla ilgili minibüslerin düşük ücretlerle taşıdığını ve para kazanamadıklarını, taşıma ücretlerine zam yapılması için önerge verdiler. Ben bunu kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Bir tarafta su paralarının düşürülmesini istiyorlar, diğer taraftan zam istiyorlar. Bunu yine halkımızın takdirine bırakıyorum.

Büyük projelerimizle ilgilide ön çalışmalarımız başladı. Şehrin ışıklandırılması ve çöp, temizlikle ilgilide çalışmalarımız devam ediyor. Bundan böyle çöp konteynırlarını satmayacağız. Ücretsiz vereceğiz" dedi.

İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz'da seçim dönemini değerlendirerek yeni dönemde yapılacak çalışmalarla ilgili bilgiler verdi. Yılmaz en büyük projelerinin köy grup yollarına ilk defa sıcak asfalt atmak olduğunu belirtti.

AK Parti İl Başkanı İshak Gazel, konuşmasında Kütahya için birlikte çalışacaklarını söyledi. Bu doğrultuda kurum müdürlerini ziyaret ettiklerini çünkü hedeflerinin büyük olduğunu ifade eden Gazel şöyle devam etti: "Bu ziyaretlerimizsık bir şekilde devam edecek. Çünkü hedefimiz büyük yolumuzun uzun, bu uzun yolda hepimize çok çetin görevler düşmektedir. AK Parti olarak 12 yılda yaptıklarımız ortadadır. Daha yaşanabilir yeniden büyük bir Türkiye için çalıştığımız bu yolda Kütahya için yeni bir sayfa açılmıştır. Ben Belediye Başkanımıza ve Başkan yardımcılarımıza Allah kolaylık versin. İnşallah tüm AK Parti camiamızla birlikte birlik beraberlik içinde çalışacağız ve çok güzel hizmetler yürüteceğiz. Biz sadece Türkiye'de bir düzen değişimi için uğraşmıyoruz dünyanın her tarafına yeni bir düzen getirmek için uğraşıyoruz. Bu noktada teşkilat faaliyetleri tüm kardeşlerimize ilaç olacaktır. Artıkönümüzde Cumhurbaşkanlığı seçimi var. Bu seçimlerde yüzde 60'ınüzerindebiroy alacağımıza inanıyorum. Bu noktada hepimize büyük görevler düşüyor. Üye sayımızı mutlaka artırmalıyız."

Toplantıda 30 Mart yerel seçimlerinde en fazla oy alan mahallelerin temsilcilerine plaket verilmesi ile basına kapı olarak devam etti.

Toplantıya Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, AK Parti İl Başkanı İshak Gazel, Kütahya Eski Milletvekili Alaettin Güven, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Özdoğan, Murat Arık, Galip Gültekin, Kadın Kolları Başkanı Ceyda Çetin Erenler, Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Özbey, İl Genel meclisi ve Belediye Meclis üyeleri, partililer ve mahalle temsilcileri katıldı.

Toplantı sonrasında Belediye sosyal tesislerinde yemek verildi. (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti Yerel Yönetimler ve İlçe Danışma Meclisi Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement