Ak Partili Mukadder Başeğmez: "Aşktan Anlayın Yeter" - Son Dakika
Güncel

Ak Partili Mukadder Başeğmez: "Aşktan Anlayın Yeter"

Ak Partili Mukadder Başeğmez: "Aşktan Anlayın Yeter"

Azınlık cemaatlerinin kanaat önderleriyle bir araya gelen AK Parti Şişli Belediye Başkanı Mukadder Başeğmez, “Siyasetten anlamanıza gerek yok. Aşktan anlayın yeter. Aşık adam katil olmaz, şehrini sever” dedi.

06.03.2014 16:41

Azınlık cemaatlerinin kanaat önderleriyle bir araya gelen AK Parti Şişli Belediye Başkanı Mukadder Başeğmez, "Siyasetten anlamanıza gerek yok. Aşktan anlayın yeter. Aşık adam katil olmaz, şehrini sever" dedi.

AK Parti Şişli İlçe Teşkilatı, azınlık cemaatlerinin kanaat önderleri için Holidaylnn Otel'de toplantı düzenledi. Toplantıya AK Parti Şişli Belediye Başkanı Mukadder Başeğmez'in yanı sıra, Ermeni Cemaati'nin Patrik Genel Vekili Arman Ateşyan, Musevi Cemaati'nin Hahambaşı İsak Haleva, Türkiye Musevi Cemaati Başkan Vekili Moris Levi ve Joset Nassi'nin de bulunduğu çok sayıda kanaat önderi katıldı.

Gecede konuşan Ermeni Cemaati'nin Patrik Genel Vekili Arman Ateşyan, azınlık cemaatlerine AK Parti Hükümetine yaptığı hizmetler için teşekkür ederek, AK Parti Şişli Belediye Başkan Adayı Mukadder Başeğmez'e tam destek sözü verdi.

"HAKLARIMIZI AK PARTİ GERİ VERDİ"

Konuşmasının başında, Ermeni azınlıklarının 4 bin yıldan beri Türkiye topraklarda yaşadığını ve tarih sürecince birlikte yaşadığının altını çizen Aram Ateşyan, "4 bin yıl önce olduğu gibi bugün de bu cemaat ülkesinin sadık evlatlarıdır. Elimizden alınan binden fazla gayrimenkulden, az da olsa bir bölümünü AK Parti hükümeti geri verdi. Eskiden din değiştirilemezdi, bugün herhangi vatandaş 'dinimi değiştiriyorum' dediğinde kimlik değiştirir ve istediği dine girer. Kalkınmada inkar edilemez büyük adımlar atıldı. Bir ülkenin kalkınması sadece bir ilçe veya bir şehre bağlı değildir. Köyleri, kasabaları, ilçeleri, şehirleri kalkınacak. Yeterli mi? Vatandaşına eşit haklar tanıyacaksın. Din, dil, ırk ayrımı yapmadan, eşit hakları tanıyacaksın. Kalkınma budur" dedi.

Musevi Cemaati'nin Hahambaşı İsak Haleva, Ateşyan'ın konuşmalarına katıldığını belirterek, " Her şeyden önce, HZ İbrahim'in torunları burada beraber yan yana kardeşçe bir sofrada ekmeğimizi paylaşıyoruz ve asırlardan beri bu güzel tablo devam ediyor, edecektir. Kimse bu güzel tabloyu bozamaz" diye konuştu.

"SİYASETTEN DEĞİL AŞKTAN ANLAYIN YETER"

Gecenin sonunda konuşma yapan AK Parti Şişli Belediye Başkan Adayı Mukadder Başeğmez, 30 Mart 2014 günü yapılacak olan yerel seçimlerde Şişli için neler yapmak istediklerini anlattı.

Mukadder Başeğmez, "Sayın dini liderlerimiz, siyasetten anlamadıklarını söylediler. Ben sizden siyasetten anlamanızı beklemiyorum. Aşktan anlayın. Bunun için diyorum ki; Şehir ve Başkan aşık olsun. Aşık adam katil olmaz, gönül kırmaz, kalp incitmez. Şehre, şehrinin, yoluna, ağacına, kuşuna, böceğine ve insanına kıymaz. Böyle olursanız şehir size küsmez, çiçekler açar. Şehre bakmazsanız size küser. Havası zehir saçar, suyu kokar. Şehir size küser. Huzurunuza, diğer partiler kötü, diğer adaylar kötü diye çıkmış değilim. Gönlünüz kimi istiyorsa oyunuzu ona verin. Ama adayınızı görün tanıyın. Bugün ben de beni tanıyın istedim. Siyasette, tecrübeli entelektüel siyasilerle devam etmek zorundayız. Siyaseti hizmet ve fazilet yarışına dönüştürmeliyiz, çünkü bu ülke hepimizin" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ak Partili Mukadder Başeğmez: 'Aşktan Anlayın Yeter' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement