Akademisyenlerden Anlı ve Kışanak'a Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Akademisyenlerden Anlı ve Kışanak'a Ziyaret

Akademisyenlerden Anlı ve Kışanak\'a Ziyaret

Barış bildirisine imza attıkları için görevlerinden uzaklaştırılan bir grup akademisyen, Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Anlı ve Kışanak'ı ziyaret etti.

01.10.2016 15:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Barış bildirisine imza attıkları gerekçesiyle çalıştıkları üniversitelerdeki görevlerinden uzaklaştırılan akademisyenlerden Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu, Prof. Dr. Ümit Biçer, Prof. Dr. Zelal Ekinci, Prof. Dr. Özlem Özkan ve Yrd. Doç. Dr. Hülya Kendir ile Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Şerif Demir ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Diyarbakır Şube Eş Başkanı Ramazan Kaval, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı'yı ziyaret etti.

Kışanak: Daha Çok Yazmak ve Dayanışmak Gerekiyor

Ziyarete konuşan Eş Başkan Gültan Kışanak, konuklarını Diyarbakır halkı adına ağırlamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek, her zaman demokratik mücadelenin temel dayanaklarından biri olan özgür düşüncenin ve akademik dünyanın temsilcileriyle dayanışma duyguları içerisinde olduklarını kaydetti. Kışanak, herkesin bundan sonra susması ve yazmamasının istendiğini vurgulayarak, "Buna karşı yan yana durmak, daha çok yazmak, üretmek, konuşmak ve dayanışmak gerekiyor" dedi.

Anlı: Kent Her Zaman Barıştan Yana Tavır Aldı

Eş Başkanı Fırat Anlı ise her gün katmerleşen ve koyulaşan bir tablo ile karşı karşıya olduklarını dile getirdi. Bu kentin her zaman demokrasi, özgürlük, kardeşlik, barış ve emekten yana tavır alarak öncü olduğunu kaydeden Anlı, "Bizlerde sizin gibi dostlarımızı, bu ülkenin namuslu ve yürekli beyinlerini burada görmekten mutlu oluruz ve gurur duyarız" şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu da hem umudu hem de dayanışmayı pekiştirmek için burada olduklarını dile getirerek, "Bizi üniversitelerden atarak bugünlerde yaşanmakta olan ihlaller ile ilgili dayanışmamızı, barış talebimizi geri aldıracaklarını zannediyorlar. Yanılacaklar, yanıldıklarını görecekler. Bu kararlılığımızı paylaşmak için buradayız" dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Akademisyenlerden Anlı ve Kışanak'a Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement