Akçay Adab-I Makara Tiyatrosu Ustalara Taş Çıkarttı - Son Dakika
Yerel

Akçay Adab-I Makara Tiyatrosu Ustalara Taş Çıkarttı

Akçay Adab-I Makara Tiyatrosu Ustalara Taş Çıkarttı

Balıkesir'in Akçay Belediyesi Kültür ve Sanat Evi bünyesinde kurulan Adab-ı Makara tiyatrosu Dünya Tiyatrolar Gününde ilk oyunu ile izleyici karşısına çıktı.

28.03.2013 14:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Akçay Belediyesi Kültür ve Sanat Evi bünyesinde kurulan Adab-ı Makara tiyatrosu Dünya Tiyatrolar Gününde ilk oyunu ile izleyici karşısına çıktı. Akçay Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde sahnelenen iki perdelik oyun yoğun ilgi gördü.

Akçay Belediyesi bünyesinde kurulan Adab-ı Makara Tiyatrosu kendi adını verdiği ilk oyunu ilk kez sahnelendi. Belediye bünyesinde kurulan ve tamamı Akçay'lı tiyatro gönüllülerinden oluşan Akçay Belediyesi Adab-Makara Tiyatrosu ikisi perdelik güldürü oyununda yoğun ilgi ile izlendi. Tiyatroyu Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Hüseyin Acar, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İsmail Damar, Nihat Tansoy İlk ve Orta Okulu Müdürü Turhan Gürgan, Yunus Emre İlk ve Orta Okulu Müdürü Nahit Deniz, CHP Akçay Belde Başkanı Atakan Yüksel, ADD Edremit Şube Başkanı Coşkun Kesici ve Sosyal Tesisler salonunu dolduran yüzlerce kişi ilgiyle izledi.

Gecenin sürprizi ise son olarak Akasya Durağı dizisinde ki komiser karakteri ile ekranlara gelen ünlü tiyatro sanatçısı Tevfik Yapıcı'nın da oyunu izlemek için salona gelmesi oldu. Oyun başlamadan önce kısa bir konuşma yapan Belediyesi Adab-ı Makara Tiyatrosu Yönetmeni Hande Totu Yüksel, oyunlarını ilk kez izleyici ile buluşturmanın heyecanını yaşadıklarını belirterek, tiyatronun hayata geçmesinde desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu'na teşekkür etti. Ardından, tanınmış tiyatro sanatçılarının Akçay Beldesi'nde tiyatro kurulması ile ilgili görüşlerini açıkladıkları slayt gösterisi sunuldu. Senaristliğini ve yönetmenliğini Hande Totu Yüksel'in yaptığı Adab-ı Makara oyununda toplam 13 oyuncu rol aldı. İki perde olarak sahnelene güldürü oyununda insanoğlunun doğuşundan bu günlere gelişi eğlenceli bir bakış açısı ile sunuldu. Oyun izleyicileri kahkahalara boğarken, zaman zamanda ince göndermeleri ile düşündürdü. Oyunun sonunda tüm tiyatro ekibine teşekkür eden Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu; "Belediyelerin bir yasal görevleri birde yaşamsal görevleri vardır. Yasal görevlerimiz olan altyapı, temizlik gibi hizmetleri başarılı bir şekilde devam ettiriyoruz. Yaşamsal görevlerimiz ise Belediye Kültür hizmetleri olarak sürüyor. Kendi bünyemizden bir tiyatronun kurulması ve beldemizin insanları tarafından hazırlanması ve sizlere sunulmasına destek olmak bizim yaşamsal görevlerimizden birisidir. Bu oyunun hazırlanmasında emeği geçen başta yönetmenimiz Hande Totu Yüksel olmak üzere tüm ekibimize, bugün aramızda olan değerli tiyatro sanatçımız Tevfik Yapıcı'ya ve bu akşam oyunu izlemek üzere salonu dolduran sizlere çok teşekkür ediyorum" dedi. Başkan İnceoğlu, gecenin anısına Yönetmen Hande Totu Yüksel'e bir plaket verdi.(BT)

28.03.2013 14: 18: 42

TSI

NNNN - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akçay Adab-I Makara Tiyatrosu Ustalara Taş Çıkarttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement