Akdağ: "Afad'ın Arama Kurtarma Birliklerine Gönüllüler Ekleyerek Kapasite Artışı Yapacağız" - Son Dakika
Güncel

Akdağ: "Afad'ın Arama Kurtarma Birliklerine Gönüllüler Ekleyerek Kapasite Artışı Yapacağız"

- Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ'ın AFAD ekibi ile tokalaşması Akdağ'ın AFAD yardım ekiplerinden bilgi alması Akdağ'ın AFAD araçlarını incelemesi Akdağ'ın incelemelerinden detaylar Akdağ'ın açıklamaları Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız...

10.09.2017 20:42

- Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ'ın AFAD ekibi ile tokalaşması

Akdağ'ın AFAD yardım ekiplerinden bilgi alması

Akdağ'ın AFAD araçlarını incelemesi

Akdağ'ın incelemelerinden detaylar

Akdağ'ın açıklamaları

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Binali Yıldırım'ın üzerinde durduğu en önemli konu afet ve acil durumlarda önceden hazırlığın iyi yapılması. Bunun için çocuklarımızı, gençlerimizi, halkımızı ve aileleri en iyi şekilde yetiştirmeye devam edeceğiz. AFAD'ın arama kurtarma birliklerine gönüllüleri de ekleyerek kapasite artışı yapacağız. İlk yardım eğitimlerini artırarak herhangi bir afet durumunda müdahale edecek kişilerin sayısını artıracağız." dedi.

Akdağ, çeşitli programlar için geldiği Erzurum'da, Palandöken ilçesinde bulunan Erzurum İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) birimlerini gezerek yetkililerden brifing aldı.

Birliğin çalışmalarını yerinde inceleyen Akdağ, burada yaptığı konuşmada, AFAD"ın arama ve kurtarma birliklerine gönüllü arama ve kurtarmacıların katılarak çeşitli afetlerde müdahalede bulunacak kişilerin sayılarında çoğalma olacağını ön gördü.

Akdağ, "AKUT ve benzeri bazı kuruluşlar geçmişte bu işleri gönüllü olarak yaptılar. Tabi ki ana çekirdek, meseleyi yöneten, olaya en öce giden ve olay yerine ulaşarak olayı yöneten ekipler AFAD'ın ekipleri olacak. Ama gerçekten gönüllülerin de eğitilmesi inanıyorum ki bu husustaki potansiyeli çok geliştirecek." dedi.

-"Bundan sonra vazifemiz AFAD'ı her anlamda ileriye götürmek"

Bundan sonra vazifelerinin her anlamda AFAD'ı biraz daha geliştirip ileriye götürmek olduğunu vurgulayan Akdağ, şunları kaydetti:

"Amacımız sadece müdahale açısından değil, afete hazırlık açısından da AFAD'ı ileriye götürmek. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Binali Yıldırım'ın üzerinde durduğu en önemli konu afet ve acil durumlarda önceden hazırlığın iyi yapılması. Bunun için çocuklarımızı, gençlerimizi, halkımızı ve aileleri en iyi şekilde yetiştirmeye devam edeceğiz. AFAD'ın arama kurtarma birliklerine gönüllüleri de ekleyerek kapasite artışı yapacağız. İlk yardım eğitimlerini artırarak herhangi bir afet durumunda müdahale edecek kişilerin sayısını fazlalaştıracağız."

Başbakan Yardımcısı Akdağ, söz konusu afet planlarını geliştirirken binaların da depremsellik açısından kuvvetli hale getirileceğini aktardı.

Türkiye'de eskiden afete müdahale ve mücadele konusunda birçok farklı kurumun farklı anlayışlarla çalıştığını ifade eden Akdağ, "AFAD kurulduğu günden beri çok üstün başarılara imza atarak dünyanın seçkin afet ve acil durum yönetimlerinden birisi oldu. Arkadaşlarımızın hepsi iyi yetiştirilmiş müdahale ekiplerimiz. Birliklerimizle bugüne kadar bu çalışmalar yapıldı." diye konuştu.

Akdağ, Sağlık Bakanlığı döneminde kendisi tarafından kurulan UMKE ekiplerinin AFAD'la ortak çalışma yürüttüklerini ve güzel işler başardıklarını dile getirdi.

AFAD'ın hem yönetim hem de arama kurtarma birliklerinin çalışmalarını değerlendiren Akdağ, "Oldukça iyi noktadayız ama çok daha ilerisine gideceğiz. AFAD dünyanın en seçkin kurtarma birliklerine sahiptir. İnşallah önümüzdeki yıllarda bu seçkin olmayı kuvvetlendirerek devam edeceğiz. AFAD olarak ayrıca Bangladeş hükümeti ile oradaki yönetimle belirli konularda mutabık kaldıktan sonra AFAD olarak Arakanlıla'ra Bangladeş'te yardım götüreceğiz." ifadelerini kullandı.

Akdağ: "Afad\'ın Arama Kurtarma Birliklerine Gönüllüler Ekleyerek Kapasite Artışı Yapacağız"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Akdağ: 'Afad'ın Arama Kurtarma Birliklerine Gönüllüler Ekleyerek Kapasite Artışı Yapacağız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement