Alaca'daki Siyasi Parti ve Sivil Toplum Kuruluşlarından Hava Alanı Güç Birliği - Son Dakika
Yerel

Alaca'daki Siyasi Parti ve Sivil Toplum Kuruluşlarından Hava Alanı Güç Birliği

Alaca\'daki Siyasi Parti ve Sivil Toplum Kuruluşlarından Hava Alanı Güç Birliği

Yozgat-Sorgun'a hava alanı kurulacağı yönünde bazı basın yayın organlarında haberlerin yer alması üzerine harekete geçen Çorum'un Alaca ilçesindeki sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin temsilcilerin güç birliği yapmaya hazırlanıyor.

02.04.2012 16:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yozgat- Sorgun'a hava alanı kurulacağı yönünde bazı basın yayın organlarında haberlerin yer alması üzerine harekete geçen Çorum'un Alaca ilçesindeki sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin temsilcilerin güç birliği yapmaya hazırlanıyor.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Yozgat'a gerçekleştirdikleri ziyaret sırasında hava alanı konusu gündeme gelmiş ve yapılan açıklamalarda yer seçimi için teknik çalışmalara hemen başlanacağı, Yozgat ile Sorgun ilçesi arasında, Çorum'un Alaca ise yakın bir yer düşünüldüğü belirtilmişti.

Bu açıklamaların üzerine her geçen gün daha da gelişen Çorum sanayisinin hava alanına duyduğu ihtiyaç ve Hitit medeniyetinin en önemli merkezlerinden Alaca'ya hava alanının yapılması yönünde lobi faaliyetleri başlatılmıştı. Hava alanının Alaca'ya yapılması için güç birliği yapmaya hazır olduklarını belirten ilçedeki sivil toplum kuruluşları ile siyasi parti temsilcileri hava alanı için yapılacak olan çalışmalara destek vereceklerini açıkladılar.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alaca İlçe Başkanı Devrim İpekçi, Alaca'ya yapılacak olan hava alanına her görüşten tüm insanların destek vereceğini ifade ederek hava alanı yatırımının ilçenin gelişmesine çok önemli bir katkı sağlayacağını söyledi. Bu konuda herkesin üzerine düşen görevi yapması gerektiğini ve bu önemli yatırımın kaçırılmaması için çalışılması gerektiğini kaydeden İpekçi, CHP olarak üzerlerine düşen her şeyi yapmaya hazır olduklarını açıkladı.

Hava alanının Alaca'ya yapılması halinde ilçe ekonomisinde de canlanma yaşanacağına dikkat çeken İpekçi, bölgenin kalkınması ve gelişmesi adına önem arz eden bu yatırım için atılacak her türlü adıma destek olacaklarını sözlerine ekledi.

Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Alim Okur, bu konuda Alaca Kaymakamı Ayhan Yazgan öncülüğünde bir komisyon kurulması önerisinde bulunarak, komisyon aracılığı ile hava alanı talebinin yetkililere iletilmesini istedi.

Geçmiş yıllarda bazı yatırımların gerekli girişimlerde bulunulmaması sonucu ilçeye kazandırılamadığının altını çizen Okur, hava alanı noktasında aynı hataların tekrar yaşanmaması gerektiğini ifade etti. Okur, hava alanının ilçeye kazandırılması için her türlü katkıyı sunmaya hazır olduklarını açıkladı.

Alaca Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Abdullah Arslan ise, konumu açısından Alaca'nın hava alanı noktasında en uygun yer olduğunu ifade ederek sivil toplum örgütleri, siyasi partiler, kamu kurum ve kuruluşlarının Alaca için güç birliği yapması gerektiğini kaydetti.

Sivil toplum örgütleri ve siyasilerin hava alanının Alaca'ya yapılması için gerekli alt yapı bir an önce oluşturması gerektiğini anlatan Arslan, "Niçin Alaca? Çünkü hem Çorum, ham Yozgat bakımından merkezde yer almaktadır. Karadeniz'i, Akdeniz'e bağlayan köprü görevini görmektedir. Ayrıca Alaca, gerek tarihi bakımdan, gerekse ekonomik bakımdan merkezde bulunmaktadır. Sivil toplum örgütleri, siyasi partiler, kamu kurum ve kuruluşları şimdi birlik zamanı" diye konuştu.

Alaca Ziraat Odası Başkanı İlhan Yılmaz da, "Hava alanı Çorum merkeze yapılsa Yozgat'a uzak, Yozgat'a yapılsa Çorum'a uzak olacak. Ancak Alaca bu konuda bir merkez nokta konumundadır. Bu açıdan değerlendirildiğinde Alaca'mıza hava alanı yapılması hem çevre İlere fayda sağlayacak hem de ilçemizin gelişmesi adına çok önemli bir adım olacaktır" ifadelerini kullandı. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Alaca'daki Siyasi Parti ve Sivil Toplum Kuruluşlarından Hava Alanı Güç Birliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement