Alan Experience; İş Ve İç Dünyasında Fark Arayanlar İçin! - Son Dakika
Güncel

Alan Experience; İş Ve İç Dünyasında Fark Arayanlar İçin!

Alan Experience; İş Ve İç Dünyasında Fark Arayanlar İçin!

ALAN Experience, sanat ve akademik dünyayla iç içe yaşamlar süren bir grup eğitmenin, var olan eğitim dili ve mecrasını değiştirme niyetiyle ortaya çıktı.

08.04.2015 10:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kişisel gelişim tarihi, insanlığın bilgiyi biriktirmeye başladığı tarihe kadar uzanıyor… Felsefi öğretiler, dinler, masallar, hikâyeler, kitaplar, filmler, şarkılar, danslar bin yıllardır insanı kişisel gelişim hedefine ulaştırmak için çabalıyor.
2000'lerin başından itibaren "trend" haline gelen; deneyimlemek ve bilgi sahibi olmak üzerine kurulmuş geleneği yok sayıp bireyin kendini "seçkin özne" olarak görmesini motive eden "kişisel gelişim" mecrası ise milyar dolarlık bir pazarda umut tacirliği yapmaya devam ediyor.

Umut vaat eden kimi derme çatma "öğretiler" hem iş hayatı hem de özel hayatta mutluluk ve verimlilikle ilgili "sır"ları maddeler halinde sıralarken; insan yüzyıllar önce olduğundan çok daha mutsuz, verimsiz ve umutsuz bugün.

Dijital çağın dinamik yönetici ve çalışanlarının fark ettikleri gerçekse şu: "Evet, kişisel gelişim iyi bir şeydir. İnsanı evinde mutlu eder; işinde daha verimli kılar; ikisi birbirini besler. Ancak, kişisel gelişim samimiyetle bireyin ve toplumun mutluluğunu, verimini hedefliyorsa fayda sağlar… Amaç çalışanların ağzına bir parmak bal çalmak; onları aynılaştırmak, kontrol altına almak; ya da karlılığı maksimize etmekse sadece kimseye faydası yoktur…"

ALAN Experience, sanat ve akademik dünyayla iç içe yaşamlar süren bir grup eğitmenin, var olan eğitim dili ve mecrasını değiştirme niyetiyle ortaya çıktı. Çalışanların, yöneticilerin, yönetici adaylarının iş ve özel hayatlarında kendilerini tanımaları, huzura ulaşmaları; bulundukları ortamı oyun alanına dönüştürüp yaratıcılık ve inovasyon kültürünü içselleştirmeleri; dolayısıyla da iç potansiyellerini en üst seviyeye taşımaları için yöntem olarak sanatı kullanmayı amaçlıyor. ALAN Experience iç ve iş hayatında fark arayanlara yeni "deneyimler" öneriyor.

ART BOX adı altında toplanan atölye çalışmaları ve uygulamalı deneyimlerle; Liderlik, Motivasyon, Takım Çalışması, Proje Yönetimi, Karar Verme, Yaratıcılık, Zaman Yönetimi, Strateji, Problem Çözümü, Delegasyon, İnovasyon, Değişim, Yönetim gibi kurumsal alanlar için sanatsal yöntemleri devreye sokarak bir birey olarak "çalışan"ı yeni deneyimlere davet ediyor.

ART BOX; edebiyat, sinema, plastik sanatlar, medya ve müzik disiplinlerini kullanarak profesyonellere iş hayatında karşılaşabilecekleri sorunları bir başka alana taşıma; fikir ve çözüm geliştirme deneyimini sunuyor. Çalışanların çevresel faktörleri daha kolay algılaması ve kendini daha rahat ifade etmesini sağlayacak yöntemlerin ipuçlarını paylaşıyor.

Farkındalık, farklılık, kişisel bilgi, beceri, istek, sorumluluk ve kurumsal aidiyet düzeyini entelektüel gelişimle en üst noktaya ulaştırmayı hedefliyor. Analitik düşünme kapasitesini algısal genişleme ve zihin esnekliğiyle artırıyor. Bireysel mutluluğu ve motive edilmiş isteği temel alarak iş alanını oyun alanına ve yöntemi verimli bir takım çalışmasına çevirebilecek sanatsal bakış açılarını devreye sokuyor.

ART BOX modülleri; Story Box'ta "Art of Storytelling", "Ortak Öykü Kurma ve Yazma", "Edebiyat Üzerinden Kolektif Hayal Atölyesi", "Karakterin Keşfi ve Uyumluluk"; Dance Box'ta "Bedenin Keşfi ve Dans Yazımı"; Movie Box'ta "Kısa Film Çekiyoruz", "Film Okuma Atölyesi", "Yaratıcı Drama ve Oyunculuk", "Filmlerden Türkiye'ye Bakmak", "Senaryo Geliştirme ve Yazma", "Sinemada Türler", "Sinemada Takım Ruhu"; Paint Box'ta "Sembollerle İletişim", "Çağdaş Sanatın Sahne Arkası", "Art Experience"; Music Box'ta "Hayatın Ritmi", "İlham Perisini Beklerken", "Haydi Grup Kuruyoruz", "Müzikmentor"; Mediatainment Box'ta "Mockumentary", "Infotainment-TV Programı", "Infotainment-Gazete/Dergi", "Bir Takım Oyunu Olarak Blogger'lık", Mix Box'ta "Yaratıcılık Akademisi" olmak üzere toplamda 24 deneyimi kapsıyor.

ALAN Experience, Turgut Yüksel, Ahu Sıla Bayer, Ali Tansu Turhan, Seda Türkmen, Bora Akkaş, Bürkan Özkan, Bora Ataman, Begüm Yamanlar, Barış Çoban, Özgür Atanur, Tolga Akyıldız, Efe Korkut Kurt, Emine Yıldırım, Şenay Aydemir gibi nitelikli 14 eğitmenle, iş ve iç dünyasında fark arayanlara yeni deneyimler sunuyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Alan Experience; İş Ve İç Dünyasında Fark Arayanlar İçin! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement