Alanya'da Yaşayan Yabancılara İftar - Son Dakika
Genel

Alanya'da Yaşayan Yabancılara İftar

Alanya'da Yaşayan Yabancılara İftarANTALYA - Antalya'nın Alanya ilçesinde müftülük tarafından yerleşik yabancılara yönelik iftar programı düzenlendi.

10.06.2017 12:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Alanya'da Yaşayan Yabancılara İftar

ANTALYA - Antalya'nın Alanya ilçesinde müftülük tarafından yerleşik yabancılara yönelik iftar programı düzenlendi.

Alanya'da mülk satın alarak yaşamaya başlayan farklı ülke vatandaşlarına Alanya Müftülüğü tarafından ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği katkılarıyla iftar daveti verildi. Farklı inançlardan din adamlarının da katıldığı İskele Şelale Meydanı'nda verilen iftara Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Antalya Müftüsü Osman Artan, Alanya Müftüsü Mustafa Topal, ALTİD Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Şahin, Alanya İlçe Emniyet Müdürü Haşim Çakmaklı ve yaklaşık 600 davetli katıldı.

Artan: "Kardeşliğimiz pekişsin diye program düzenlendi"

Antalya İl Müftüsü Osman Artan, iftar programı öncesi yaptığı konuşmada, yerleşik yabancılarla bir arada bulunmaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi. İlçe müftülüğünce düzenlenen iftar programının amacının beraberliği pekiştirmek olduğunu aktaran müftü Artan, "Onlara kardeşlerimiz, kardeşimiz diyoruz, çünkü memleketimize gelen bizimle beraber aynı havayı solan, aynı ortamda yaşayan kişiler. Bunlarla beraber Ramazan'ın maneviyatını birlikte yaşalım, iftarımızı görsünler ve kardeşliğimiz pekişsin diye program düzenlendi. Yapanlardan Allah razı olsun" dedi.

Artan: "Ramazan ayının hoşgörüsünü, paylaşma duygusunu sergiledik"

İlçe Müftüsü Mustafa Topal da Alanya'ya yerleşmiş değişik inançlardan ülkelerden, insanlarla güzel bir iftar sofrasında beraber olduklarını belirtti. Bunu gelenek hale getirdiklerini söyleyen Topal, "İskele meydanında düzenlenen iftar sofrasıyla Ramazan ayının hoşgörüsünü, paylaşma duygusunu sergiledik. Alanya'da yaşayan yerleşik komşularla paylaşımları dünyaya sergilemek istedik. Alanya'mız huzur adası ve inançların problemsiz yaşanabildiği, birliktelikten mutluluk duyan bir ilçe. Penceremizdeki mutluluğu dünyaya aksettirmek istiyoruz" diye konuştu.

Dahaoğlu: "Müftülüğümüz ile beraber iftar programı yaptık"

ALTİD Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu ise Ramazanların dostlukların pekiştiği, kardeşliğin tamamen özdeşleştiği bir ay olduğunu ifade etti. İlçede yaşayan yabancıları iftar adı altında bir araya getiren projeyi ALTİD olarak sponsor olmaktan memnun olduklarını kaydeden Dahaoğlu, "Müftülüğümüz ile beraber iftar programı yaptık. 750 kişilik planladık. Yeni Alanyalılar dediğimiz yabancılardan da bu anlamda ciddi bir talep oldu" şeklinde konuştu.

Greune: "Böyle bir ortamda bulunmaktan çok mutluyuz"

İlçede 6 yıldır yaşayan İngiliz Fran Vincel böyle bir ortamda bulunduğu için mutlu olduğunu söyledi. Alman Ursula Greune de yabancılar meclisinin Alman sözcüsü olduğunu belirterek, "Böyle bir ortamda bulunmaktan dolayı mutluyuz. 45 kişi geldik" dedi.

Rus Dina Adzleva da Türkiye'de beraber çok güzel yaşadıklarını dile getirdi. Ramazan ayında düzenlenen ekinlikte ilçede yaşayan yabancıları bir araya getiren Müftü Mustafa Topal'a teşekkür eden Adzleva "Her yıl düzenlenen etkinliğe her yıl geliyoruz. Bu yıl da 90 kişi geldik. Teşekkür ediyoruz herkese.

Alanya\'da Yaşayan Yabancılara İftar
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Alanya'da Yaşayan Yabancılara İftar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement