Alaplı Müftülüğü'nden Camiler ve Engelliler Konulu Konferans - Son Dakika
Yerel

Alaplı Müftülüğü'nden Camiler ve Engelliler Konulu Konferans

Alaplı Müftülüğü\'nden Camiler ve Engelliler Konulu Konferans

Zonguldak'ın Alaplı ilçesi Müftülüğünce Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında 'Camiler ve Engelliler' konulu bir konferans düzenlendi.

04.10.2012 18:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ın Alaplı ilçesi Müftülüğünce Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında 'Camiler ve Engelliler' konulu bir konferans düzenlendi.

Alaplı Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen konferansa Alaplı Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Şengün, siyasi parti ilçe başkanları ve yöneticileri ve din görevlileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan ve

H. Özer Yazıcı Cami İmam-Hatibi Servet Akkaş' ın okuduğu Kur'an-ı Kerimin ardından din görevlilerin

oluşturduğu

ilahi korosu ilahiler seslendirdi.

Konferansta Alaplı Müftü Vekili Osman Fatih Eryiğit ve Alaplı Anadolu Engelliler Derneği Başkanı İsmail Korkut' ta bir konuşma yaptı.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Zonguldak il Müftüsü Refik Bulut, "Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından bu sene Camiler ve Din Görevlileri Haftasının ana teması,

Engelsiz Cami, Engelsiz İbadet

olarak belirlenmiştir. Nüfusu 68 milyon olan ülkemizde 8 milyon engelli kardeşimiz vardır. Hepimiz bir imtihan dünyasında yaşıyoruz. Adem (a.s) dan günümüze kadar insanlar türlü imtihanlara tabi tutulmuş ve kıyamete kadar tutulacaklardır. Kimimiz malı ile, kimimiz evladı ile, kimimiz canı ile, kimimiz ise fiziksel bir engelle denenip imtihan oluyoruz. Bu imtihan sürecini isyan etmeden sabır ve tevekkül ile geçirebilirsek, Rabbimiz tarafından vaat edilen nimetler bizim olacaktır. Engelli olmak, çalışmaya, üretmeye ve başarılı olmaya engel değildir. Engelli olduğu halde azim ve inançla çalışan ve adlarını tarih sayfasına altın harflerle yazdıran nice şahsiyetler vardır. Yeter ki gönüller engelli olmasın. Engelli olmak insanın elinde olan bir şey değildir. Hor görülme, itilip kakılma sebebi de değildir. Peygamberimiz (s.a.v) 'Allah sizin görünüşünüze, malınıza, mülkünüze bakmaz, yalnızca kalplerinize ve amellerinize bakar" buyurmuştur'

Asıl üstünlük Allaha yakın olmakta ve insanlara faydalı hizmetler sunabilmektedir. Engelli kardeşlerimize değer vermek, gönüllerini hoş tutmak, onların sıkıntılarını giderip, ihtiyaçlarını karşılamak bizim için dini ve ahlaki bir görevdir. Bizlerde ilçe Müftülüklerimiz ile birlikte camilerimizin engelli kardeşlerimizin rahatça girip çıkabilecekleri, ibadetlerini rahatça yapabilecekleri yerler olması için gerekli düzenleme ve çalışmaları yapıyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından Zonguldak il Müftüsü Refik Bulut, konferansa katılan engelli vatandaşlar ile bir süre sohbet ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Konferans sonrası davetlilere, kurabiye ve meyve suyu ikram edildi. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Alaplı Müftülüğü'nden Camiler ve Engelliler Konulu Konferans - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement