Alman Vekil, "Abd'nin İha'larla Yaptıkları, Charlie Hebdo Baskınıyla Aynı" - Son Dakika
Güncel

Alman Vekil, "Abd'nin İha'larla Yaptıkları, Charlie Hebdo Baskınıyla Aynı"

Alman Vekil, "Abd\'nin İha\'larla Yaptıkları, Charlie Hebdo Baskınıyla Aynı"

Ahmet YILDIRIM – DORTMUND / DHA - Alman Federal Parlamento Milletvekili ve Sol Parti Grupbaşkanvekili Sahra Wagenknecht, Fransa'da Charlie Hebdo adlı dergiye yapılan saldırılarla Amerika'nın insansız hava araçlarıyla yaptı harekatların aynı olduğunu söyledi.

17.01.2015 15:20

Ahmet YILDIRIM – DORTMUND/ DHA - Alman Federal Parlamento Milletvekili ve Sol Parti Grupbaşkanvekili Sahra Wagenknecht, Fransa'da Charlie Hebdo adlı dergiye yapılan saldırılarla Amerika'nın insansız hava araçlarıyla yaptı harekatların aynı olduğunu söyledi. n24 haber kanalının haberine göre, Berlin'de partisi tarafından yapılan bir toplantıda konuşan Sahra Wagenknecht, Almanya'nın da İHA'larla yapılan saldırılarda sorumluluğu olduğunu kaydetti.

ABD'nin Afganistan, Pakistan, Jemen gibi ülkelerde İHA'larla yaptığı operasyonlarda suçsuz sivillerin de öldüğünü belirten Wagenknecht, Paris saldırısı gibi bunlara da tepki gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

Almanya'nın da sorumluluğu bulunan İHA operasyonlarının bu ülkelerde nefrete yol açtığını dile getiren Sahra Wagenknecht, bu tür operasyonların teröre zemin hazırladığını savundu.

Paris saldırılarından çıkarılması gereken en önemli dersin, Batı tarafından Ortadoğu'da yapılan tüm operasyonların durdurulması olduğunu belirten Wagenknecht, ABD'nin IHA saldırılarını Rheinland-Pfalz Eyaleti'nin Ramstein kentinde bulunan Amerikan üssünden yönlendirdiği için, Almanya'nın da sorumlu olduğunu öne sürdü.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Alman Vekil, 'Abd'nin İha'larla Yaptıkları, Charlie Hebdo Baskınıyla Aynı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement