"Alternatif Enerji Kaynakları Çalıştayı" - Son Dakika
Yerel

"Alternatif Enerji Kaynakları Çalıştayı"

Adıyaman'da, düzenlenen "Alternatif Enerji Kaynakları çalıştayı" Vali Ramazan Sodan ve AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan'ın da katılımıyla başladı.

18.07.2012 18:06

Adıyaman'da, düzenlenen "Alternatif Enerji Kaynakları çalıştayı" Vali Ramazan Sodan ve AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan'ın da katılımıyla başladı.

Adıyaman Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından 2011 yılı Üniversite Sanayi-Toplum İşbirliği Mali Destek Programı kapsamında düzenlenen çalıştay 2 gün sürecek.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan, çalıştayda yaptığı konuşmada, Adıyaman'ın tarım, ticaret ve turizm şehri olduğunu belirtti.

Erdoğan, Tarımsal Üretimde Kullanım Olanakların Artırılması projesi kapsamında Alternatif Enerji Kaynakları Çalıştayı'nın Adıyaman'da başlatarak hayata geçiren bütün kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

Adıyaman'daki çiftçilerin yakındığı en önemli sorunlardan bir tanesinin tarımsal sulamada kullanan enerjinin yüksek maliyetli olması ve bunun da tarımsal verimde düşüşe neden olduğunu belirten Vali Ramazan Sodan ise şunları kaydetti:

"İlimizde İpekyolu Kalkınma Ajansı, Üniversitelerimiz ve diğer ilgili kuruluşlarımızın desteği ile böyle bir Alternatif Enerji Çalıştayının düzenlenmesi sevindiricidir. Enerji bütün dünyada en pahalı bir nesnedir Ülkemiz enerji yönünden dışa bağımlı bir ülkedir. Ülke olarak enerjiye çok büyük paralar ödüyoruz. Alternatif Enerji Kaynaklarına ülkemizin çok ihtiyacı vardır.

Bütün dünya Alternatif Enerji Kaynaklarına büyük ağırlık vermektedir. Bugün düzenlenen ve 2 gün sürecek olan bu çalıştay ile ilimizdeki alternatif enerji kaynakları masaya yatırılacak ve enerjinin kullanımı ile ilgili çiftçilerimiz iki günlük bir eğitimden geçmiş olacaktır. Böyle bir çalıştayı düzenleyen ve katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum."

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Sırrı Yılmaz ise tarım sektörü içerisinde enerji masrafları içerisinde en önemli paya sahip temel girdilerden başında enerjinin geldiğini belirterek, özellikle tarımsal sulamada önemli bir girdiyi teşkil ettiğini söyledi.

Yılmaz, şunları kaydetti:

"Hem ulusal hem de uluslararası piyasada rekabet edilebilir kalite ve miktarda ürün elde etmenin en temel yollarından biri de ucuz enerji sağlamaktır. Bunun için Adıyaman Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü olarak hazırladığımız ve İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Yerel Koşullarda Alternatif Enerji Kaynaklarının Tespiti ve Tarımsal Üretimde Kullanım Olanaklarının Artırılması projemiz ile ilimizde sulanan ve sulanabilecek tarım alanların ve işletmelerinin enerji giderlerini en aza indirebilmektir.

Güneş enerjisi bölgemizde yıl boyunca günlük ortalama 6 saat temiz güneşlenme ile tarımsal sulamada ilimiz ve bölgemiz diğer yerlere göre çok avantajlı bir konumdadır. Bu projenin faaliyet alanlarından biri de yenilenebilir enerji konusunda farkındalık oluşturmaktır."

Muhabir: Hakan Furkan

Yayıncı: Mehmet Öztaş - ADIYAMAN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Alternatif Enerji Kaynakları Çalıştayı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement