Amerika'nın Gizli Dinleme Haritası Ortaya Çıktı - Son Dakika
Ekonomi

Amerika'nın Gizli Dinleme Haritası Ortaya Çıktı

Eski ajan Edward Snowden'in açıkladığı belgeler arasında bir dinleme haritası çıktı. Haritaya göre NSA, tüm dünyayı dinlemiş; listede Türkiye de var.

08.12.2014 17:02  Güncelleme: 17:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD Ulusal Güvenlik Ajansı'nın (NSA) aralarındaki Türkiye'nin de yer aldığı tüm dünya ülkelerini farklı yöntemlerle dinlemiş. Dinlemenin haritası ortaya çıktı.

BELGEYİ RUSYA AÇIKLADI

Chip dergisinden Cem Şancı'nın haberine göre; ABD Ulusal Güvenlik Ajansı'nın (NSA) tüm dünyayı farklı yöntemlerle dinlediğini, eski ajan Edward Snowden'in açıkladığı belgeler sayesinde ortaya çıkmıştı. ABD hükumeti de bu skandal için resmen özür dilemek zorunda kaldı ve dinlemeleri yaptığını kabul etti. Ancak olayın detayları, Snowden kaçıp saklandığı Rusya'dan belgeleri açıklamaya devam ettikçe daha da derinleşiyor.

TÜRKİYE'DEKİ TÜM OPERATÖRLER DİNLENMİŞ

Yeni belgelere göre NSA, dünyadaki neredeyse bütün GSM Operatörlerinin çalışanlarını birebir dinlemiş. Bu operatörler içinde, Türkiye'deki GSM operatörlerinin çalışanları da bulunuyor.

DİNLEME HARİTASI ORTAYA ÇIKTI

Snowden'in sızdırdığı haritaya göre sadece Kanada, Burma ve Tunus'daki operatörleri dinlemek mümkün olmamış. NSA'nın yürüttüğü AURORAGOLD isimli bir proje kapsamında, tüm operatörlerin çalışanlarının e-postaları, telefon görüşmeleri ve her türlü iletişimi dinleme altına alınarak çalıştıkları GSM operatörlerindeki teknik açıklar öğrenilmiş ve bu açıklar kullanılarak asıl hedef aldıkları kişilere ulaşıp dinleme yapmak mümkün olmuş.

OPERATÖRLERİN AÇIKLARINI BULMUŞLAR

Çalışanlar, GSM ağındaki teknik problemleri çözmek için kendi aralarında yazışırken veya tartışırken, NSA da bu yazışmalar sayesinde, sisteme sızmasını kolaylaştıran teknik açıkları öğrenmiş.

TÜRKİYE'DEKİ GSM ÇALIŞANLARINI DA DİNLEMİŞLER

Haritaya göre, Türkiye'deki GSM çalışanlarının yüzde 75'i dinlemeye alınmış.

Amerika\'nın Gizli Dinleme Haritası Ortaya Çıktı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Amerika'nın Gizli Dinleme Haritası Ortaya Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (10)

  • sabırsız: açık aramalarına ne gerek varmış bizdekiler ne istedide vermemişler . . . . . . . . . . ! 22 5 Yanıtla
  • Ahmet: Bütün dünya Amerika'ya tazminat açsın dinlemek yasal değil . 15 0 Yanıtla
  • Binlerce defa söyledik: AYI'dan Post Lanet Olası Düşman'lardan Dost most olmaz. !! Anlayın artık be. . Ah zavallı akıllar ah. . bi uyanabilsek neler yapacagızda uyanamıyoruz . . . ALLAH uyandır bizler 11 0 Yanıtla
  • ...: ey abd, ey faız lobısı, ey para sımsarları, ey dış guçler, ey paralel, ey avrupa, eyyyyyttttt ulan ne ıstedınız de vermedık!. . . ustune dınlıyorsunuz!. . . bu gunden sonra daha da telefon kullanmam!. . . ımza:anladın sen onu anladın!. . . 5 0 Yanıtla
  • Unknown: Onlar dinlememiş biz dinleymişiz. aslında hiç konuşmassak dinleyemezler 3 1 Yanıtla
  • SAMİ: Amerika bu dünyanın patronu bunu kimse inkar edemez ister dinler ister vururlar varmı engelleyecek bir ülke bence yok bazı arkadaşlar tazminat açılsın demişde dikkat edelim amerika bize tazminat açmasın 3 1 Yanıtla
  • ...: Illa bi ajanın Açıklamasına gerek yoktu ki biliyoruz zaten dinliyorlar :) 3 0 Yanıtla
  • irony: ey abd, ey faız lobısı, ey para sımsarları, ey dış guçler, ey paralel, ey avrupa, eyyyyyttttt ulan ne ıstedınız de vermedık!. . . ustune dınlıyorsunuz!. . . bu gunden sonra daha da telefon kullanmam!. . . ımza:anladın sen onu anladın!. . . 3 0 Yanıtla
  • kara murat: oyan oyan turkıyem oyan 3 0 Yanıtla
  • 333: Dinlemedik neresi kalmış, onları deyiverin. 1 0 Yanıtla

Advertisement