Anka, 15 Ocak 2008 Salı Gündemi - Son Dakika
Güncel

Anka, 15 Ocak 2008 Salı Gündemi

Anka, Ankara Haber Ajansı A.ş.

15.01.2008 08:26

ANKA, ANKARA HABER AJANSI A.Ş.

-MECLİS'TE GRUPLAR TOPLANIYOR

-Meclis'te, parti grup toplantıları yapılıyor. Sırasıyla, MHP, DTP ve CHP gurupları toplanacak. Siyasi parti liderleri son siyasi gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulunacak. (Saat:10.30/12.30/13.30)

-AKP Grubu ise, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İspanya'da olması nedeniyle bu hafta toplanmayacak.

-GENEL KURUL'DA UYUM YASALARI GÖRÜŞMELERİ SÜRÜYOR

-TBMM Genel Kurulu'nda, temel ceza yasalarına uyumu öngörülen 170 özel kanunun görüşmelerine devam edilecek. (Saat:15.00)

-HOLLANDALI GENÇ İŞADAMLARI MECLİS'TE

-TBMM Başkanı Köksal Toptan, Hollanda Genç İşadamları Federasyonu Başkanı Mehmet Kabakyer ve beraberindeki heyeti kabul edecek. (Saat:14.00)

-TMSF BAŞKANI AHMET ERTÜRK: "ATV-SABAH'IN DEVRİ İÇİN RTÜK' ÜN ONAYINI BEKLİYORUZ"

-ATV-Sabah satış sürecini ANKA'ya değerlendiren TMSF Başkanı Ahmet Ertürk, satış işleminin onaylanmasına ilişkin Rekabet Kurulu kararının kendilerine henüz resmen ulaşmadığını ancak bu onayın çıktığını ve Rekabet Kurulu'nun ardından şimdi de RTÜK'ten onay beklediklerini söyleyerek " Umarım bu onay süreci de hızlı işler ve biz de devir işlemini bir an önce yaparız ve tahsilatı da aynı hızla gerçekleştiririz" dedi.

-TMSF Başkanı Ertürk 1.1 milyar dolar olan ihale bedelinin peşin ödeneceğine dikkat çekerek "Bu rakam dünyanın her yerinde büyük bir rakamdır. Dolayısıyla bu transferlerin yapılması için belirli bir süre gerekir. Biz de alıcı firmaya bu rakamı ödemesi için, diğer alıcılarımızla olduğu gibi makul bir ödeme süresi vereceğiz" diye konuştu.

-Ertürk, medya sektöründeki varlıkları bir an önce elden çıkarmak istediklerini, bur çerçevede ellerinde sadece KRAL TV ve KRAL FM'in kaldığını, bu iki kurumu da en kısa zamanda satışa sunacaklarını açıklayarak " Medyadan tümüyle çıktıktan sonra fiziken de ruhen de üzerimizden çok ağır bir yük kalkacak. O zaman TMSF gerçek fonksiyonlarını daha rahat ve hızlı yapabilir hale gelecek" dedi.

-DTP'Lİ BAYDEMİR: "NE ZAMAN İSTİYORSANIZ SANDIĞI KURARIZ, HALKIMIZA GÜVENİYORUZ"

-Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, 15-16 ay öncesinde kenti seçime sokmanın doğru olmadığını belirtti. Baydemir, "Seçime 4-5 ay kala her siyasal partinin, her siyasi organizasyonun her kente talip olabileceğini kaydetti. Baydemir, "Hem hizmetimize güveniyoruz, hem halkımıza güveniyoruz. Bunun hiçbir sakıncası yoktur, hatta olması gereken de budur. İster bahar, ister sonbahar, istenirse yaz; ne zaman isteniyorsa sandık kurulabilir, halkın iradesine başvurulur" diye konuştu.

-HRANT DİNK SUİKASTI TAKİP KOMİSYONU KURULUYOR: KOMİSYON DEDEKTİF GİBİ ÇALIŞACAK

-Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink suikastının arkasındaki sır perdesi, ölümünün birinci yıldönümünde aralanamazken, ÖDP Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, bazı milletvekilleri, aydınlar ve avukatların katılımı ile "Hrant Dink Suikastını Takip Komisyonu" kuracaklarını bildirdi. Komisyon kurulmasına yönelik çalışmaların sürdüğünü kaydeden Uras, Meclis İnsan Hakları Komisyonu bünyesinde kurulan Hrant Dink komisyonunu da eleştirdi. Uras, "alt komisyon İstanbul'da Vali ve Emniyet'le yaptığı görüşmelerde kritik soruları sormadı. Durumu idare etmek maksatlı görüşmeler yaptı. Ortada ağır ihmaller var, kuracağımız Takip Komisyonu ile hem Meclis alt komisyonunu hem de mahkemeyi takip edeceğiz. Komisyonumuz bir tür kamusal denetim görevini üstlenmek isteyen herkese açık olacak" diye konuştu.

-Hrant Dink davasının Türkiye demokrasisi için "turnusol kağıdı" olacağını ifade eden Uras, "Hrant'ı koruyamayanların, olayda ağır kusuru bulunanların bir an önce istifa etmeleri gerekir" diye konuştu. Uras, 301. madde tartışmalarına da değerlendirerek "301. madde Hrant Dink'in hedef gösterilmesinde etkili oldu. Şimdi 301. maddede yapılmak istenen değişiklik makyajdır. İfade özgürlüğünün önündeki tüm engeller kaldırılmalı" dedi.

-ÖĞRETMENLİK VE AVUKATLIK MESLEĞİ AYNI ANDA YAPILABİLECEK

-Hukuk fakültelerinde öğrenci olan öğretmenlere avukatlık mesleğini de yürütme imkanı geliyor. Türkiye'de yaklaşık 2 bin 500 kişiyi yakından ilgilendiren öğretmenlik mesleğini hak etmiş, ancak hukuk fakültelerinde okuyan hukuk öğrencileri ya da 10 Mayıs 2005 tarihinden önce avukat olan öğretmenler her iki mesleği de birlikte yürütebilecek.

-AKP Bursa Milletvekili Mehmet Tunçak tarafından hazırlanan, "Avukatlık Kanunu'nda Değişiklik" öngören yasa teklifi yasalaşırsa, 2 bin 500 kişi aynı anda hem öğretmenlik hem de avukatlık yapabilecek. Tunçak, "Türkiye'de öğretmen ve avukat olan yaklaşık 2 bin 500 kişi var. Bu değişiklikle iki meslek aynı anda yapılacak" dedi.

-BBP'DEN 301 RAPORU: "301 BAHANE, HEDEF ANAYASAL DÜZEN"

-BBP Genel Sekreteri Yalçın Topçu, 301'nci maddenin kaldırılmasına ilişkin tartışmaların "yapay" olduğunu savundu ve maddenin kaldırılmasına karşı çıktı. Topçu, 301'nci maddenin bahane edilerek, Türk Ceza Kanunu'nun "Türk Devletinin egemenliğini ve Anayasal düzeni koruyan tüm maddelerinin" kaldırılmak istendiğini öne sürdü. Topçu, 301'nci maddenin de artık fiilen işletilmediğini belirtti.

-DANIŞTAY SALDIRISINDA KARAR DURUŞMASI

- Danıştay 2. Daire üyeleri ve Cumhuriyet gazetesine yönelik saldırılarla ilgili davada karar açıklanacak. 26 Ocak tarihinde yapılacak olan duruşmada sanıklar ve vekilleri son savunmalarını yaptıktan sonra Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi kararını verecek.

-ULAŞTIRMA BAKANLIĞI ESKİ ARAÇLARI BUGÜNDEN İTİBAREN TRAFİKTEN ÇEKMEYE BAŞLADI

-Ulaştırma Bakanlığı, model yılları 1958 ile 1972 arasında değişen 59 bin 442 kamyon, otobüs, tanker ve çekiciyi trafikten çekmeye bugünden itibaren başlıyor. Trafikten çekilecek araçlar için Kara Ulaştırma Genel Müdürlüğü araç başına bin 650 YTL ile 7 bin 500 YTL arasında ödeme yapacak.

-YABANCILARIN BORSA İŞLEMLERİNDE ÇİFTE REKOR

-Yabancı yatırımcılar, 2007 yılının tümünde Borsa'da 144.2 milyar dolarlık işlem hacmi ve 4.5 milyar dolarlık net alımla iki rekor birden kırdı.

-Yabancılar İMKB'de geçen yıl 74 milyar 337.2 milyon dolarlık alım, 69 milyar 803.9 milyon dolarlık da satış yaptılar. Toplam işlem hacmi 144 milyar 141.1 milyon dolara ulaşan yabancıların geçen yılki işlemleri 4 milyar 533.3 milyon dolar "net" alımla sonuçlandı.

-MÜCEVHER İTHALATINA 6 MİLYAR DOLAR

-Türkiye, geçen yılın ilk on bir ayında "inciler, kıymetli taşlar ve metal paralar"da 5 milyar 554.4 milyon dolar tutarında ithalat gerçekleştirdi. Söz konusu mücevherat ithalatı önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 36 ile genel ithalat artışının üzerinde bir artış gösterdi. Aynı fasılda ihracat ise yüzde bin 465'lik rekor bir artışla 2.3 milyar dolara ulaştı.

-Anılan döneminde toplam hammadde ithalatı önceki yıla göre yüzde 24.2 artarak 112.5 milyar dolara ulaşarak, 97.4 milyar dolar olan toplam ihracatın üzerinde gerçekleşti.

-İŞSİZLİK ORANI AÇIKLANIYOR

-TÜİK, Ekim ayı itibariyle iş gücü istatistiklerini açıklayacak. (Saat:10.00)

-TÜRK-İŞ'E ÜYE SENDİKA BAŞKANLARINDAN BASIN TOPLANTISI

-Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, Ankara'da, sendika başkanları ve yöneticilerinin de katılımıyla düzenleyeceği basın toplantısında, konfederasyonun Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı'na ilişkin görüşlerini açıklayacak. (Saat:11.00)

-KAMU-SEN ÜYELERİ, İŞE BİR SAAT GEÇ BAŞLAYACAK

-Türkiye Kamu-Sen üyeleri, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı protesto için "İşe Bir Saat Geç Başlama" eylemi yapacak.

-DİSK VE KESK'TEN PROTESTO YÜRÜYÜŞÜ

-DİSK ve KESK'in de aralarında bulunduğu çeşitli sendika ve sivil toplum örgütlerinin başkan ve yöneticileri, İstanbul'dan Ankara'ya yürüyüş başlatacak. (Saat: 12.30)

-BİNLERCE DİKEY GEÇİŞ MAĞDURU ÇIKIŞ YOLU ARIYOR

-İntibak sürecinde bir dersten kalarak okuldan atılan dikey geçiş mağdurları çıkış yolu arıyor. Geçen ay Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlülüğe giren yönetmelik neticesinde, intibak sürecinde iki derse kadar zayıfı olan öğrencilere bir üst sınıfa geçme olanağı tanındı. Daha önce mağdur olan dikey geçiş öğrencileri, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB) mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.

-EI GENEL SEKRETERİ EASTMAN: "TÜRKİYE'DE EĞİTİMDE ÖZELLEŞME, KADIN EĞİTMENLER İÇİN BÜYÜK PROBLEM OLUR"

-Eğitim örgütlerinin çatısı Eğitim Enternasyonali (İLO-UNESCO-EI) Genel Sekreteri Jan Eastman, Türkiye'de eğitimde özelleşmenin olması halinde kadın eğitmenlerin büyük problemlerle karşılaşacağını savundu. Eastman, Türkiye'de çalışan kadının ailevi sorumluluklarının bulunduğuna da dikkat çekerken, kadın çalışanların sorumluluklarını azaltıcı önlemlerin alınmadığını söyledi.

-FRANSA AB BAŞKANLIĞINI DÜNYANIN YARISINDA FİİLEN ÜSTLENDİ

-Yılın başında AB Dönem Başkanlığını devralan Slovenya'nın yeterli sayıda büyükelçiliğinin bulunmaması nedeniyle, Slovenya'dan sonra AB'nin başına geçecek olan Fransa şimdiden 110 ülkede fiilen AB Başkanlığını yürütüyor.

-SAĞLIKTA ÖZELLEŞME DOKTOR MAĞDURLARINA SİTE KURDURDU

-Yapılan gereksiz ameliyat ve tedaviler nedeniyle mağdur duruma düşen hastalar "Doktor Mağdurları" olarak internet sitesi kurdu. Sorunlarını internete taşıyan hastalar, ilerleyen günlerde dernekleşmeyi düşünüyor.

-KUTLU ATAMAN, ANDY WARHOL'DAN SONRA EN İYİ ÇAĞDAŞ SANATÇI

-Dünyaca ünlü Türk yönetmen ve çağdaş sanatçı Kutluğ Ataman'ın "Paradise/Cennet" isimli sergisi Hollanda'da Andy Warhol'dan sonra en iyi sergi seçildi.

-KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI GÜNAY, TANITMA STRAJİLERİNİ ANLATACAK

- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "Tanıtma Stratejileri"ne ilişkin kahvaltılı basın toplantısı düzenleyecek. (saat:09.30)

-KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI'NDAN EĞİTİME DESTEK SERGİLERİ

- Kültür Ve Turizm Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın ortaklaşa yürüttüğü çalışma ile "Halk Kültürü" dersi verilen okullarda geleneksel Türk süsleme sanatına ait eserler sergilenecek. Proje kapsamındaki ilk sergi Türkan Yamantürk İlköğretim Okulu'nda düzenlenecek. (Saat: 11.00)

-TÜRKİYE' DE BİRLEŞME VE SATINALMA RAPORU

-Bağımsız Denetim Şirketi "Ernst & Young Birleşme ve Satın Alma İşlemleri 2007 Raporu"nu açıklayacak. (Saat:10.00)

-TURİZMDE 2007 GERÇEKLEŞMELERİ VE 2008

-Turizm Yatırımcıları Derneği TYD r turizm sektöründe 2007 yılı değerlendirmesini yapacak ve 2008 beklentilerini açıklayacak. (Saat:10.00)

-AKKÖK GRUBU'NUN YENİ ORTAKLIĞI

-AKKÖK Şirketler Grubu CEO'su Mehmet Ali Berkman'ın katılımıyla Ak-Kim olarak silikon pazarında dünya lideri Dow Corning ile silikon teknolojileri geliştirme konusunda yaptığı işbirliğini kamuoyuna duyuracak.(Saat:10.00)

-AĞAOĞLU GRUBU'NUN STARLAND PROJESİ

- Ağaoğlu Şirketler Grubu' yeni konut ve finansman projesini açıklıyor.(Saat:10.30)

İYİ GÜNLER DİLERİZÂ…

---------------------------------

YASAL UYARI: ANKA Ajansı'na ait haber, görsel malzeme, bilgi ve belgelerin tüm hakları saklıdır. ANKA aboneleri dışında, ANKA'nın onayı olmadan haber içeriğini kopyalamak veya yeniden yayınlamak yasaktır.

"ANKA Ajansı Basın Meslek İlkelerine Uyar"

Özgür ve bağımsız haberin altındaki imza: ANKA

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Anka, 15 Ocak 2008 Salı Gündemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement