Ankara'daki Patlamanın Detayları Ortaya Çıktı - Son Dakika
Güncel

Ankara'daki Patlamanın Detayları Ortaya Çıktı

Türkiye'nin yüreğini yakan patlamaya iki canlı bomba üzerindeki metal bilyelerle güçlendirilmiş TNT patlayıcılarının infilakının neden olduğu tespit edildi.

11.10.2015 07:26  Güncelleme: 07:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'daki tren garı önünde meydana gelen hain terör saldırısında 95 kişi hayatını kaybederken 246 kişi de yaralandı. Ankara Tren Garı'nın önünde dün sabah saatlerinde meydana gelen patlamaya iki canlı bomba üzerindeki metal bilyelerle güçlendirilmiş TNT patlayıcılarının infilakının neden olduğu tespit edildi. Patlamayla ilgili açıklamalarda bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, ''İki canlı bomba olduğuna dair kuvvetli emareler var." açıklamasında bulundu. Davutoğlu, "Son günlerde biri Ankara'da biri İstanbul'da 2 canlı bomba yakalandı." diye konuştu.

Başbakanlık Koordinasyon Merkezi'nden yapılan açıklamada, Ankara'da meydana gelen patlama sonucu 95 kişinin hayatını kaybettiği, 48'i yoğun bakımda olmak üzere 246 kişinin de hastanedeki tedavilerinin sürdüğü belirtildi. Açıklamada ayrıca saldırıda hayatını kaybeden 52 kişinin de isimleri verildi.

Emniyet yetkililerinden edinilen bilgiye göre, çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından organize edilen "Emek, Barış, Demokrasi Mitingi"ne katılmak üzere başkente gelenlerin toplanma yeri olan gar önünde meydana gelen patlamanın ardından Ankara Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şubesi ekiplerinin olay yerindeki incelemeleri sürüyor.

2 CANLI BOMBAYA AİT CESET KALINTILARI

Polis tarafından kontrol edilen alanda yapılan ilk incelemelerde, terör saldırısında metal bilyelerle güçlendirilmiş TNT patlayıcılarının kullanıldığı belirlendi. Ölenler arasında iki canlı bombaya ait ceset kalıntıları olduğu, kimliklerinin tespitine ilişkin çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

TÜM GÖRÜNTÜLER TOPLANDI

Emniyet yetkilileri, patlamanın olduğu yer ve civarındaki gerek MOBESE, gerekse güvenlik kamerası kayıtlarının toplandığını, görüntülerin detaylı incelendiğini bildirdi.

Yetkililer, patlamanın şekli ve kullanılan patlayıcı miktarının Suruç'taki patlamayla benzerlik gösterdiğini belirtti.

Öte yandan, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar ile Ankara Emniyet Müdürü Kadri Kartal da olay yerine gelerek, çalışmalar hakkında bilgi alıp, incelemelerde bulundu.

CANLI BOMBA İDDİASI

Saldırının bir canlı bomba saldırısı olup olmadığı ile saldırıyı gerçekleştirenlerin hangi örgüt mensubu olduğuna ilişkin bir tespit olup olmadığı sorulan İçişleri Bakanı Selami Altınok, "Bu sorduğunuz sorulara şu aşamada birtakım gelişmeler ve bilgiler bizde olmasına rağmen sizlere verebilecek durumda değilim. Netleştiği takdirde bu sorulara rahatlıkla cevap verebiliriz. Şu anda çalışmalarımıza da mani olmaması için diğer gelişmeleri sizlerle paylaşmayı uygun bulmuyorum" ifadelerini kullandı.

"İKİ CANLI BOMBA OLDUĞUNA DAİR KUVVETLİ EMARELER VAR"

Öte yandan Başbakan Ahmet Davutoğlu da konuyla ilgili bir açıklama yaptı ve "'İki canlı bomba olduğuna dair kuvvetli emareler var." açıklamasında bulundu.

Davutoğlu, "Son günlerde biri Ankara'da biri İstanbul'da 2 canlı bomba yakalandı." diye konuştu.



Ankara\'daki Patlamanın Detayları Ortaya Çıktı

Son Dakika Güncel Ankara'daki Patlamanın Detayları Ortaya Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (52)

  • ölümüne HDP: ölümüne HDP 19 73 Yanıtla
    tugba: HAİNLAR 36 4 Damla: Katiller Bir an önce ölünde kurtulalım. 36 3
  • Sultan49: inadina HDP inadina Öcalan 4 80 Yanıtla
  • SİİRTLI: Nedense tam pkknin eylemsizlik ilan ettiği gun patlama oldu.Amac suçu devlete atmak .Unutmadık sizler sırtını pkkya yaslayanlarsiniz bu patlamanin tek nedeni katil hdpkk ! 47 4 Yanıtla
  • Konyalı: Akp aşığı biri olarak konuşuyorum hak var hukuk var bu canım türkiyemde felaketler 7 hazirandan sonra başladı eğer ki c.başkanımızın gözü başkanlıktaysa ve bunun için binlerce asker polis suruç ve ankarada her milletten insanı katlediyorsa barış diyen tek parti hdp ise oylarımız hdp ye dün ailece aldığımız karar bu. Sahte başbakanla olmaz bu işler 13 31 Yanıtla
  • kartal : yaralı polislerimize Allahtan şifa dilerim 31 12 Yanıtla
  • AZRAİL : HDP KENDİ HALKINI KATLEDİYOR SELO BİR OY UĞRUNA BUNU YAP SONRADA ÜLKEDE KAOS YAPIP HÜKÜMET YAPIYOR DİYE ORTALIĞI KARIŞTIR YAZIKLAR OLSUN HDP YE 32 8 Yanıtla
    Bilal: Ulan cahiller kafanizdan sallamayin orda olenlerin arasinda hdp il baskani ve milletvekili adayi yok muydu ? Once iyi takip edin okuyun sonra konusun troller sizi. 6 16
  • heyy Vatandaş: güvenlik güçleri ne mi yapıyordu?? orda bulunan herkesin güvenliği için çalışıyordu orda bulunuyordu. ama malesef polislerinde çoğu yaralandı. Oraya buraya laf atacağınıza kendinize bakın önce.. 35 3 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement