Ankara Yht Garı Açılış Töreni - Son Dakika
Güncel

Ankara Yht Garı Açılış Töreni

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, idam cezasının geri gelmesi taleplerine ilişkin, "Yakın, yakın merak etmeyin.

29.10.2016 18:25

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, idam cezasının geri gelmesi taleplerine ilişkin, "Yakın, yakın merak etmeyin. Yakın inşallah, hükümetimiz parlamentoya bunu getirecek, ben inanıyorum ki parlamentodan bu da geçer, bana da geldiği zaman ben onaylarım. Niye? Millet ne istiyorsa o olur. Egemenlik kayıtsız şartsız milletin değil mi, milletin. Egemenlik milletin olduğuna göre mesele bitmiştir. 'Batı şöyle diyor, Batı böyle diyor.' Kusura bakmayın Batı'nın ne dediği değil, milletimin ne dediği önemlidir." dedi.

Erdoğan, Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı açılış töreninde yaptığı konuşmaya, açılışı gerçekleştirilen eserin hayırlı olmasını dileyerek başladı.

Eserin başkentin sembol eserlerinden biri olacağına inandığını ifade eden Erdoğan, gar binasının yapımında emeği geçenleri tebrik etti.

- "Biz sadece ve sadece Rabbimizin huzurunda rükuda eğiliriz"

"Bu eser dünyada en başarılı uygulamalarını ortaya koyduğumuz kamu-özel ortaklığının bir ürünüdür." diyen Erdoğan, garın, günlük 50 bin yolcu kapasitesi, 3 peronu, 6 demir yolu hattı, 195 bin metrekareyi bulan kapalı alanı, bin 910 araçlık otoparkı, ticari, sosyal ve kültürel alanlarıyla örnek bir eser olacağını belirtti.

Vatandaşların, "Dik dur eğilme, bu millet seninle." şeklindeki tezahüratı üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bize asla eğilmek yakışmaz. Biz kula kul olmadık, biz sadece ve sadece Rabbimizin huzurunda rükuda eğiliriz. Hiçbir güç karşısında eğilmedik, eğilmeyiz. Dik duracağız, dikleşmeyeceğiz." karşılığını verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, garı 19 yıl 7 ay süreyle Ankara Tren Garı İşletmesi adıyla kurulan firmanın işleteceğini, daha sonra Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yollarına (TCDD) devredeceğini dile getirerek, "İş bilenin, kılıç... Yaklaşık 235 milyon dolarlık bir yatırımla hayata geçirilen bu gar ile birlikte Ankara'nın yüksek hızlı tren hatlarının merkezinde yer alma konumu bir kez daha ne oluyor, güçlenmiş oluyor." dedi.

"Kara Tren" türküsünün "Gözüm yolda gönlüm darda, ya kendin gel ya da haber yolla, duyarım yazmışsın iki satır mektup, vermişsin trene halini unutup, kara tren gecikir belki hiç gelmez, dağlarda salınır da derdimi bilmez, dumanın savurur halimi görmez, gam dolar yüreğim göz yaşım dinmez." şeklindeki dizelerini okuyan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bundan sonra kara tren hiç gecikmeyecek, merak etmeyin. Çünkü onun yerini artık hızlı trenler alıyor. Bugün iki satır mektup yazma, haber gönderme süresinde Ankara'dan çıkıp Eskişehir'e, Konya'ya, İstanbul'a ulaşılabiliyor. Yalnız az önce Sayın Başbakan bir şey unuttu, onu söyleyeyim, her yeri dolaştı, dolaştı da Rize'ye uğramadı. İnşallah oraya da bir uğrayıverirsiniz. İnşallah 2018 yılında bunlara Bursa'yı, Yozgat'ı, Sivas'ı, İzmir'i, Karaman'ı da ekliyoruz. Ardından 2020'ye kadar bu hatları Mersin, Adana, Erzincan, Erzurum'a kadar uzatıyor ve bu şekilde her istikamette devam edip gidiyoruz." diye konuştu.

"Kıskananlara diyoruz ki, çalışın, koşun sizin de olsun"

Bu yıl içerisinde birçok açılış gerçekleştirdiklerini, şimdi de yerin, boğazın altından 106 metre derinlikten Avrasya Tüneli'yle otomobil geçişi gerçekleştireceklerini ifade eden Erdoğan, "Burası Türkiye, dünyanın en gelişmiş ülkelerinde ne varsa Türkiye'de en azından bunlar da olacak. Niye kıskanıyorlar? İşte bundan dolayı, biz de kıskananlara diyoruz ki 'Çalışın, koşun sizin de olsun.' mesele bu. Niye benim ülkemi karıştırıyorlar? Niye benim ülkemde, benim vatandaşımın verdiği vergiyle 15 Temmuz darbesini yapacak alçaklar, kansızlar ortaya çıkıyor. İşte bundan dolayı. Onlar kansız, onlar alçak, onlarda vatanseverlik, milliyetperverlik yok." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşların "İdam, idam." şeklindeki sloganları üzerine ise, "Yakın, yakın merak etmeyin. Yakın inşallah, hükümetimiz parlamentoya bunu getirecek, ben inanıyorum ki parlamentodan bu da geçer, bana da geldiği zaman ben onaylarım. Niye? Millet ne istiyorsa o olur. Egemenlik kayıtsız şartsız milletin değil mi, milletin. Egemenlik milletin olduğuna göre mesele bitmiştir. 'Batı şöyle diyor, Batı böyle diyor.' Kusura bakmayın Batı'nın ne dediği değil, milletimin ne dediği önemlidir." diye konuştu.

Marmaray Projesi'nden 3 yılda 160 milyon yolcunun faydalandığını, önceki günlerde de Başbakan Binali Yıldırım ile Avrasya Tüneli'ne gittiklerini ve Avrupa'dan Asya'ya karşılıklı gidiş geliş yaptıklarını anımsatan Erdoğan, İstanbul'da inşası devam eden yeni havalimanının 90 milyon yolcu kapasitelik kısmının açılışını, 2018 yılının ilk çeyreğinde yapacaklarını söyledi.

"Bu eserlerle anılmak istiyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dünyanın bir numarası oluyor, muhteşem bir eser ortaya çıkıyor. Niye? Türkiye'ye bu yakışır, Türk milletine bu yakışır onun için ve bunlar Türkiye'nin nasıl geliştiğinin, nasıl yükseldiğinin, nasıl sıçradığının birer ifadesidir." diye konuştu.

"Önümüzde iki önemli proje var." diyen Erdoğan, bu projelerden ilki olan 1915 Çanakkale Köprüsü'nün plan ve projelerinin tamamlandığını, ihalesinin yapılacağını, 18 Mart'ta da köprünün temelini atacaklarını ifade etti.

Bir diğer projenin de Karadeniz'i Marmara Denizi'ne bağlayacak Kanal İstanbul olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dünyada Süveyş Kanalı'nı konuşurlar, Panama Kanalı'nı konuşurlar, bundan sonra da inşallah Karadeniz'i Marmara'ya bağlayan, henüz Kanal İstanbul olarak adı yürüyor, bunu anacaklar. Kanal İstanbul, Türkiye'nin cumhuriyet tarihindeki en büyük projesi olacak. Bu projeyle ilgili hazırlıklar da sürüyor." dedi.

Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Öleceğiz, gideceğiz. Öyle mi? Ama bizim derdimiz var derdimiz, biz dertliyiz. Bizim bu millete sevdamız var, bu vatana sevdamız var. Hep şunu söyledik, 'Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri.' İşte biz de bu eserlerle anılmak istiyoruz, derdimiz bu. Ne olacak? Öleceksin, gideceksin. Biz anıt manıt istemiyoruz, bizi şöyle 2 metreküplük yere gömsünler yeter. Ne olacak, topraktan geldik, toprağa gideceğiz, öyle değil mi? 'Her nefis ölümü tadıcıdır,' bitti. Öyleyse oradan geldik, oraya gidiyoruz. Mesele oraya hazırlanmak. Nasıl hazırlandığımız önemli, nasıl hazırlanacağımız önemli, mesele bu. Allah'ın izniyle Türkiye'nin hedeflerine ulaşmasını hiçbir güç engelleyemeyecektir. Biz rabbimin lütfuyla bu engelleri teker teker aşıyoruz ve kararlıyız. Sizlerle beraber ne dedik, yürüyeceksin millet yürüyecek arkandan."

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ankara Yht Garı Açılış Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement