Ankaralı Gençler Kars'ın Tarihi ve Turistik Yerlerini Gezdi - Son Dakika
Güncel

Ankaralı Gençler Kars'ın Tarihi ve Turistik Yerlerini Gezdi

Yeni Dünya Vakfı Ankara Şubesi, Gençlik ve Spor Bakanlığının desteğiyle organize edilen "Geleceğine Kayıtsız Kalma, Geliştir Kendini 2" projesi kapsamında Ankara'dan Kars'a gelen üniversite öğrencileri tarihi ve turistik yerleri gezdi.

19.05.2016 19:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yeni Dünya Vakfı Ankara Şubesi, Gençlik ve Spor Bakanlığının desteğiyle organize edilen "Geleceğine Kayıtsız Kalma, Geliştir Kendini 2" projesi kapsamında Ankara'dan Kars'a gelen üniversite öğrencileri tarihi ve turistik yerleri gezdi.

Kafile başkanı, proje görevlisi İsmail Akgün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Geleceğine Kayıtsız Kalma, Geliştir Kendini 2" projesi kapsamında serhat illerini gezdiklerini söyledi.

Amaçlarının üniversite gençliğine hizmet ve geleceğe hazırlamak olduğunu belirten Akgün, "Bu gençlerimize hem milli hem manevi değerlerimizi anlatırken ayrıca yerinde de gösterme gayesiyle buralardayız. Bu kapsamda Erzurum'da Selçuklulardan kalma tüm eserleri ziyaret ettik. Tortum Şelalesi'ni, Ağrı, Iğdır, Doğubayazıt'taki İshak Paşa Sarayı'nı, Ahmedi Hani'yi ziyaret ettik. Bugün de Kars ilimizin çok önemli ilçelerinden Sarıkamış'ı gezdik. Sarıkamış destanı bizim için çok önemli. 90 bin şehidimizi ziyaret ettik. Gençlerle birlikte dualarda bulunduk." diye konuştu.

Serhat şehri Kars'ta Ani Antik Kenti'ni ziyaret etme fırsatı bulduklarını ifade eden Akgün, şunları kaydetti: "Ani, 5 bin yıllık tarihiyle önemli bir merkez. Gürcülerin, Ermenilerin, Bizanslıların hüküm sürdüğü hem de bizler için en önemlisi Sultan Alparslan'ın Anadolu'ya ilk giriş kapısı olması nedeniyle ilk fetih camisinin yapıldığı yer. Ani'de hamamları, çarşıyı geniş bir şekilde gezme imkanı bulabildik. Tarihte adeta bir yolculuk ettik. Serhat şehrimiz Kars merkezine gelerek Kars Kalesi'ni ve Celal Baba Türbesi'ni ziyaret ettik. Kars ilimizin doyumsuz manzarasını kaleden izleme imkanı da bulabildik."

Kars gezisinde gençlerin çok büyük keyif aldığına dikkati çeken Akgün, Hasan Harakani Türbesi ziyareti sonrası Harakani'nin Anadolu'nun manevi fatihlerinden birisi olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ankaralı Gençler Kars'ın Tarihi ve Turistik Yerlerini Gezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement