Yardım etmek istedikleri anketörler tarafından dolandırıldılar - Son Dakika
3.Sayfa

Yardım etmek istedikleri anketörler tarafından dolandırıldılar

İstanbul Maltepe sahilde gezen iki arkadaş, dolandırıcıların kurbanı oldu. Kendilerini öğrenci olarak tanıtarak anket başına para aldıklarını söyleyen dolandırıcılar, iki arkadaşa imza attırdı. Kendilerine gelen telefonla bir satış firmasına 2 bin 500 lira borçlanan gençlerden biri "İstanbul'da 200-300 kişi bu durumda, icralık oldum" dedi.

14.01.2021 10:07  Güncelleme: 11:55

Maltepe sahilde gezen iki gence, kendilerini öğrenci diye tanıtan ve yaptıkları anketör başına 20 Türk Lirası aldıklarını söyleyen sahte anketörler satış sözleşmesi yaptırdı. Satış sözleşmesinden habersiz bütün kişisel bilgilerini dolandırıcılara veren gençler, olaydan bir süre sonra şoke eden gerçekle karşılaştı.

PARA İSTEDİLER

Kim olduğunu bilmedikleri bir firma tarafından satış sözleşmesi yaptıkları için aranan gençler, dolandırıldıklarını anlasalar da firma yetkilileri, gençlerden satış sözleşmesi karşılığında para talep ettiler. Satış sözleşmesinde imzaları olduğu için hiçbir şekilde hukuki anlamda destek bulamayan gençler yetkililerden mağduriyetlerinin giderilmesi için yardım istiyor.

ANKET SONUNDA İMZA TALEP EDİLDİ

Olayın mağdurlarından Selim Ak, şunları söyledi:

"3 ay önce 3 tane arkadaş yanımıza geldi. İzmir'den geldiklerini ve öğrenci olduklarını söylediler. Bir anket çalışması düzenlediklerini belirttiler. Onlara yardımcı olmak istedik. Anket için bizden T.C. kimlik numaramızı, adres ve e-posta bilgilerimizi ve bir kaç özel bilgi daha istediler. Anket sonunda bizle bu anketi yaptıklarını kanıtlamaları için imza atmanızı istediler.

"ELİMİZ KOLUMUZ BAĞLI"

Ak, sözlerine şöyle devam etti:

"Bir ay sonra bir telefon numarası tarafından arandım. Şirket yetkilisi olduğunu iddia eden kadın 2 bin 500 lira onlara borcumun olduğunu ödemezsem icraya vereceklerini söylediler. Ben ise borcumun olmadığını onlardan herhangi bir ürün ya da hizmet almadığımı söyleyince WhatsApp üzerinde bir sözleşme attılar. Anket yapan çocukların benden aldığı bilgiler üzerine kurulmuş bir sözleşme olduğunu gördüm. Şoka uğradım. Şu an da zaten icralık olmuş durumdayım. İstanbul'da tahminimce yaklaşık 200 ile 300 arasında mağdur var. Elimiz kolumuz bağlı bekliyoruz"

Yardım etmek istedikleri anketörler tarafından dolandırıldılar
Yardım etmek istedikleri anketörler tarafından dolandırıldılar
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Yardım etmek istedikleri anketörler tarafından dolandırıldılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement