Anneler Günü Ne Zaman? Anneler Günü Hediye Tavsiyeleri - Son Dakika
Güncel

Anneler Günü Ne Zaman? Anneler Günü Hediye Tavsiyeleri

Anneler Günü Ne Zaman? Anneler Günü Hediye Tavsiyeleri

Dünya, tüm günü çocukları, evi ve eşini düşünerek geçiren annelerin, sıra dışı hediye ve sürprizlerle gününü anlamlandırarak o günü unutulmaz kılmaya hazırlanıyor. Anneler günü yaklaştı ve anneler günü ne zaman, anneler günü hediyeleri en çok araştırılan konular oldu. Anneler günü ne zaman?Her Mayıs ayının ikinci Pazar günü kutlanan anneler günü he

10.05.2019 13:44  Güncelleme: 13:43

Her Mayıs ayının ikinci Pazar günü kutlanan anneler günü heyecanla bekleniyor. Peki, anneler günü nedir ve nasıl ortaya çıktı? Anneler günü hediyesi ve daha fazlası haberimizde…

ANNELER GÜNÜ NE ZAMAN?

Emeğin, sevginin, fedakarlığın vücut bulmuş hali anneler, yılda bir kez de olsa gerçek sevgiyle kucaklayıp, mutlu etmek için her yıl anneler gününde çeşitli hediyeler ve sürprizlerle karşılanıyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da anneler günü, Mayıs ayının ikinci Pazar yani 12 Mayıs Pazar günü kutlanacak.

ANNELER GÜNÜ NEDİR VE NASIL ORTAYA ÇIKTI?

Tüm dünyada kutlanan anneler günü, öğretmen Anna Jarvis'in 1905 yılında annesini kaybetmesiyle başladı. 1864 yılında dünyaya gelen Anna Jarvis, 1902 yılında babası ölünce annesi ile beraber ABD, Philadelphia'da yaşamaya başladı. Ardından 9 Mayıs 1905'de de annesini kaybetti. Annesinin kaybetmesiyle, yaşarken ona gerekli ilgiyi gösteremediğini düşünür. Aradan 2 yıl geçtikten sonra Mayıs ayının ikinci Pazar günü annesinin ölüm yıl dönümünde, tüm arkadaşlarını evde toplayarak bir kutlama gerçekleştirdi. Anneler gününün dünya çapında kutlanması fikri de böylelikle ortaya çıkmış oldu. Amerika'nın önde gelen bir giysi tüccarı da finansal desteği sağladı.

İLK ANNELER GÜNÜ NE ZAMAN KUTLANDI?

İlk anneler günü ise 10 Mayıs 1908'de, Anna Jarvis'in annesinin 20 yıl boyunca dini dersler verdiği Grafton'daki bir kilisede 407 çocuk ve annesinin katılımı ile kutlandı. Jarvis, kutlamaya katılan tüm anne ve çocuklara karanfil dağıttı. O günden sonra beyaz karanfil ABD'de anneler gününün bir sembolü oldu.

TİCARİ AMAÇLAR UĞRUNA KULLANILMAMASI İÇİN MÜCADELE ETTİ

Çoğu kişi tarafından anneler günü olarak kabul edilen bu günü ''milli'' kutlama günü haline getirmek için Jarvis tarihte tek kişi tarafından gerçekleştirilen en başarılı mektup yazma kampanyası ile gazete patronları, işadamları, devlet adamları ve din adamları gibi önemli kesimlere fikrini ulaştırdı. Ulaştığı kişiler tarafından kabul gören fikir, birçok eyalet ve şehirde gayri resmi olarak başlatılmıştı. Ardından 8 Mayıs 1914'de Senato'nun onayı, Başkan Wilson'ın da imzası ile Mayıs'ın ikinci Pazar günü 'Anneler Günü' olarak resmi olarak ilan edildi. Jarvis, hiç evlenmedi ve çocuğu olmadı. Kendini anneler gününe adayarak, bu günün ticari emeller uğruna heder olmaması için sayısız dava açsa da hepsini kaybetti. Anna Jarvin, yalnız bir şekilde 1948'de 84 yaşında öldü.

Anneler Günü Türkiye'de,Türk Kadınlar Birliği'nin girişimi ve önerisi üzerine 1955 yılından bu yana Mayıs ayının ikinci Pazar günü kutlanıyor.

ANNELER GÜNÜ HEDİYESİ

Anneler için en değerli hediye, içten bir gülümseyişle gelen sarılma olsa da yılda bir defa onları mutlu edecek, değerli hissettirecek eşsiz sürprizler yapılmalı.

Doğaya düşkünü annelere bahçe malzemeleri.

Aksesuarlara önem veren anneler için saat vazgeçilmez bir hediye olabilir.

Tüm gününü ayakta geçiren annelere, ayağını rahat hissettirecek terlik veya ayakkabı en uygun hediyelerden.

Yaz mevsimi geldiğinden şapka, gözlük gibi aksesuarlar da tercih edilebilir.

Kendi emekleriyle mutlu etmek isteyenler içinse, annenin hobilerine yönelik sürprizler uygun olabilir.

Ayrıca anne için içten kopan şiir huzmeleri de vazgeçilmez.

Ev dekorasyonuna önem veren anneler için çerçeveler.

Nostalji seven anneler için fotoğraflarını güzelce yerleştirebileceği fotoğraf albümleri.

Tatlı seven dünya tatlısı anneler için güzel bir kek buketleri.

Çiçeklere düşkün anneler için bir demet ya da saksı çiçek.

Son Dakika Güncel Anneler Günü Ne Zaman? Anneler Günü Hediye Tavsiyeleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement