Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (2)

Foto.BURDUR Emniyet Müdürlüğü, trafik düzenini sağlamak için kent içindeki denetimleri arttırdı.

17.02.2013 10:25

Foto: çalıştaydan fotolar

===

Trafikten sıkı takip

BURDUR Emniyet Müdürlüğü, trafik düzenini sağlamak için kent içindeki denetimleri arttırdı. Trafik ekipleri özellikle hatalı park eden sürücüleri affetmiyor. Park yasağı bulunan bölgelere park edilen araçları fotoğraflayan ekipler, sürücülere yanlış parktan dolayı 77 TL ceza yazıyor. Trafik ekipleri özellikle Gazi Caddesi ve Adliye Caddesi'nde trafik akışını engelleyecek şekilde çift sıra parkeden araçlara ceza yazıyor.

Burdur Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri tonaj kontrollerini de sıklaştırdı. Kamyonları tonajından fazla yük almaması konusunda uyaran yetkililer, cezaların çok ağır olduğunu ve araç sahiplerinin mağdur olmamaları için tonaj yasağına uymasını istedi. Yük ağırlığını yüzde 5 ile 10 aralığında aşan araçlara 639 lira, yüzde 15 oranında aşana 1279 lira, yüzde 20 oranında aşan araçlara 1918 lira, yüzde 25 oranında aşanlara 2 bin 560 lira, yüzde 25'in üzerindeki araçlara ise 3 bin 839 lira ceza yazılıyor.

Mesut MADAN/BURDUR,(DHA)

Foto: Trafik polisi hatalı aracı fotoğraflarken

===

Tarımsal danışmanlık başvuruları başladı

TARIMSAL Yayım ve Danışmanlık sınavı 21 Nisan 2013 Pazar günü saat 10.00'da Ankara'da yapılacak. Sınava tarım, ziraat, meslek, teknik liseleri, veteriner sağlık meslek lisesi, ev ekonomisi meslek liseleri, laborant meslek liseleri mezunları, önlisans ve lisans düzeyinde gıda ve tarımsal alanda diploma alan adaylar katılabilecek. Sınava girmek isteyenlerin başvuru belgeleriyle birlikte 6 Mart'a kadar Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'ne şahsen başvurmaları gerekiyor.

Test usulüne göre yapılacak sınavda 100 soru sorulacak. 120 dakika sürecek sınav 100 puan üzerinden değerlendirilecek. 70 puan alan adaylar başarılı sayılacak. Burdur Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Şakir Fırat Erkal, tarımsal işletme sahiplerinin tarımsal bilgi, teknik ve yöntemler konusundaki ihtiyaçlarının zamanında ve yeterli düzeyde karşılanması amacıyla yapılan bu sistemde görev alacaklar için, Bakanlığın sınav düzenlediğini söyledi.

Mesut MADAN/BURDUR,(DHA)

Foto: Tarım İl Müdürü Ş. Fırat Erkal

===

Tarla temizlerken yangın çıkardı

GAZİPAŞA'nın Zeytinada Köyü'nde kurumuş muz yapraklarını yakmak isteyen H.A.'nın yaktığı ateş, makilik alana sıçradı. Alevlerin muz bahçelerinin hemen yanında yükselmesi bölgedeki üreticilerin tansiyonunu yükseltti. Yanını Gazipaşa Orman İşletme Müdürlüğü'ne haber veren üreticiler, muz bahçelerini tehdit eden alevleri söndürmek için adeta zamanla yarıştı. Orman ekiplerinin 5 arazöz, 1 tanker ve 30 personelle müdahale ettiği yangın yaklaşık 3 saat süren çalışma sonucu kontrol altına alabildi.

Yangından bölgedeki 25 dönümlük muz bahçesinin bir kısmı zarar görürken, muz sulamada kullanılan hortum ve gübre yandı. Yangında 10 dönüm makilik alanda kül oldu. Zeytinada Köyü Muhtarı Ömür Tuncer, yangında muz bahçelerinin ve sulama hortumlarının zarar gördüğünü, yangının kısa sürede söndürülmesinin bölgedeki üreticilere rahat nefes aldırdığını söyledi.

Yangını haber alır almaz müdahale etmek için bahçeye geldiğini anlatan üreticilerden Uğur Uysal ise muz bahçesinin bir bölümünün zarar gördüğünü belirtti. Bir diğer üretici Emrah Taşdemir ise muz sezonunun sona geldiğini, bu nedenle bir üreticinin bahçesinde tadilat yaparken yangına neden olduğunu dile getirdi. Muz bahçesinde kurumuş muz dallarını ve yapraklarını yakmak isterken yangına sebebiyet veren üretici H.A. jandarmadaki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA,(DHA)

Foto: Yangın söndürme çalışmaları ve yanan bölge resimler

===

Küçük sanatçılardan sergi

DEMRE Özel Anka İlköğretim Okulu, 4'üncü sınıf öğrencileri, yaptıkları sanat çalışmalarından oluşan bir sergi açtı. Okul Müdürü Emin Değirmencioğlu'nun açtığı sergide, öğrencilerin eğitim öğretim yılının başından bu yana öğretmenleri Yeşim Karapınar'ın gözetiminde yaptığı 100 çalışma yer alıyor. Matematik grafikleri, resimlerle masal, baklagillerle mevsimlerin anlatıldığı çalışmalarda, kuru boya, guaj ve sulu boya çalışmaları da yer alıyor.

Öğretmen, veli ve öğrencilerin katıldığı serginin açılışında konuşan Anka İlköğretim Kurumu Müdürü Emin Değirmencioğlu, "Eğitim amacı, öğrencilerin içinde, duygularında var olan sanatı gün ışığın çıkarmaktır. Bunun en güzel yöntemi, sanat çalışmalarıdır. Bu sergide öğrencilerimizin yaptığı sanat çalışmalarını bulacaksınız. Her çalışma, bir duygunun ve düşüncenin eseridir" dedi.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Sergiden

===

Mavi kapaklar Sinan'a yol oldu

DEMRE Milli Eğitim Müdürlüğü, bedensel engelli Sinan Özüdoğru için başlattığı 'Sinan İçin El Ele' kampanyası kapsamında toplanan mavi kapaklarla akülü tekerlekli sandalye aldı. Yunus Emre İlköğretim Okulu 1'inci sınıf öğrencisi 7 yaşındaki Sinan Özüdoğru, doğuştan bedensel engelli. Akülü tekerlekli sandalyeye ihtiyacı olan Sinan için garsonluk yapan babası Nadir Özdoğru, mavi kapak toplamaya başladı.

Baba Özüdoğru'nun çabasına destek vermek için İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Aldal, okullar, vatandaşlar ve esnafın katılımıyla 'Sinan İçin El Ele' adı altında kampanya başlattı. Kampanya kapsamında toplanan mavi kapaklarla akülü tekerlekli sandalye alındı. Akülü sandalye Sinan'ın babası Nadir Özüdoğru'ya garsonluk yaptığı lokantada teslim edildi.

Kampanya hakkında bilgi veren İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Aldal, "3 yıldan beri sürdürdüğümüz mavi kapak kaymasıyla 14 tekerlekli sandalye, 2 tane akülü tekerlekli sandalye satın alarak ihtiyaç sahiplerine teslim ettik. Bu konuda okullarımız ve vatandaşlarımız büyük ilgi ve özveri gösterdi. Mavi kapaklarla 16 engelli vatandaşımızın engellerini kaldırdık" dedi.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Sandalye teslim edilirken

===

Grup Gündoğarken hayranlarıyla buluştu

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde sahneye çıkan Grup Gündoğarken, şarkılarıyla hayranlarına unutulmaz bir gece yaşattı. Fethiye Vale Bistro'daki konsere ilgi yoğun oldu. Grup Gündoğarken, 'Ankara'dan Abim Geldi', 'Rüzgar', Gördüğüme Sevindim' gibi bilinen şarkılarını hayranları için seslendirdi. 2 saate yakın sahnede kalan grubun tüm şarkılarına izleyenler hep bir ağızdan eşlik etti. Burhan ve Gökhan Şeşen konser sonrası dakikalarca alkışlandı.

Ergün TOS/FETHİYE, (DHA)

Foto: Konserden genel ve detay fotoğraflar - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement