Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6) - Son Dakika
Güncel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (6)

Foto.Prof.Dr.AKDENİZ Üniversitesi'nde geçen dönem rektör yardımcısı olan ve son seçimde mevcut rektör Prof.Dr.İsrail Kurtcephe'nin karşısına rakip olarak çıkan Prof.Dr.İbrahim Demir, Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına ilişkin twitter...

18.06.2013 17:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Foto: Ömer Melli ve ekip fotosu

===

Prof.Dr. Demir'den başkan adayı tarifi

AKDENİZ Üniversitesi'nde geçen dönem rektör yardımcısı olan ve son seçimde mevcut rektör Prof. Dr. İsrail Kurtcephe'nin karşısına rakip olarak çıkan Prof. Dr. İbrahim Demir, Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına ilişkin twitter sayfasında ilginç paylaşımlarda bulundu. Yerel seçim için her bölgede yoğun çalışmalar sürdüğünü belirten Prof. Dr. Demir, takipçilerine, " Antalya'da yerel yönetimler seçiminde herşey bıçak sırtı gidiyor. Kazanan kim olacak dersiniz" diye sordu.

Prof. Dr. İbrahim Demir, twitter'da şu mesajlarla devam etti: "Antalya yerel yönetimler seçiminde Antalya'nın nabzını iyi tutarak, Antalya demografik yapısını iyi değerlendiren doğru adayı tesbit eden parti Antalya'da seÇimleri alır." Yörük kimliğiyle öne çıkan Prof. Dr. Demir, mesajlarını, "Yeni yerel yönetimler yasası ile Antalya'da Torosların tepesi de Akdeniz'in kıyısı da Büyükşehir için oy kullanacak" diye sürdürdü.

Bu seçimin bir başka olacağını belirten Prof. Dr. Demir, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı'nı da twitter mesajlarında şöyle tarif etti: "Antalya için gönlümüzden geçen vizyon sahibi, Antalya'yı bilen, Antalyalı, tarımı da, ticareti de, turizmi de bilen eğitimli bir başkan istiyoruz. Hangi parti Antalyalı, vizyon sahibi, 1-2 üniversite bitirmiş, halkın bizden biri diyeceği bir aday belirlerse o seçimi Antalya'da alacaktır."

Bir takipçisinin 'aday mısınız' sorusuna önce gülümsemeyle yanıt veren Prof. Dr. Demir, "Bu evet demek mi" şeklindeki ikinci soruya da "Adaylık partilerin yönetimine bağlı. Bizim istememizle olmaz" karşılığını verdi. Prof.Dr. Demir, bu mesajların ardından Ak Parti İl Başkanı Mustafa Köse'nin il yönetim kurulu toplantısının başladığına yönelik paylaşımını 'retweet' yaptı.

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, akşam sahnelenecek 'Kuğu Gölü' adlı bale eserinin heyecanı sardı. Her defasında izlenme rekorları kıran ve ünlü besteci Çaykovski'nin 1875 yılında Bolşoy balesi için bestelediği 'Kuğu Gölü', İstanbul Devlet Opera ve Balesi tarafından saat 21.00'de sahnelenecek. Mehmet Balkan'ın yorumuyla hazırlanan iki perdelik eser, Lale Balkan tarafından sahneye konulacak.

Dünyada en çok sahnelenen balelerden biri olan eserde 'Odette' karakterini, 2012 yılında verilen 'Donizetti Ödülleri'nde 'Yılın Kadın Dansçısı' ödülünü alan Deniz Zirek canlandırırken, İlke Kodal 'Odile', Selim Borak 'Siegfried', David Khozashvili 'Rothbart' ve Mehmet Nuri Arkan 'Benno' rolleriyle sahne alacak. Güncel librettosunu Şefik Kahramankaptan'ın yazdığı eserin, dekor ve kostümü Savaş Camgöz'ün, ışık tasarımı da Oğuz Murat Yılmaz'ın imzasını taşıyacak. Festival, 22 Haziran'daki 'Carmen' adlı opera eseriyle sona erecek.

Yusuf DEMİR/ANTALYA,

Foto: Bahattin Bayraktar portre

===

Faydalı böcekler zararlıları yok edecek

ANTALYA'nın Kumluca İlçesi'nde, 'Entegre ve Kontrollü Ürün Yetiştiriciliği

Foto: Toplu foto

===

Finike'nin sorunları görüşüldü

FİNİKE'de, mevcut sorunların masaya yatırıldığı ilçe istişare kurulu toplantısı Kaymakam Mesut Yakuta başkanlığında yapıldı. Kaymakamlık toplantı salonunda yapılan toplantıya, Finike Belediye Başkanı Nail Dülgeroğlu, Hasyurt Belediye Başkanı Muammer Genç, Turunçova Belediye Başkanı Mehmet Salur, Sahilkent Belediye Başkanı Ömer Çırpar ve Yeşilyurt Belediye Başkanı Hüseyin Özbek katıldı.

Toplantının ardından açıklama yapan Kaymakam Yakuta, Finike, Turunçova ve Yeşilyurt belediyelerinin çöplerinin depolandığı Asarönü-Alacadağ köyleri arasındaki çöplükte yangın çıktığını hatırlattı. Bunun tehlike yarattığını kaydeden Kaymakam Yakuta, burada çöp arıtma tesisi kurulması konusunda görüş alışverişinde bulunduklarını vurguladı.

Kaymakam Yakuta ayrıca, ilçe ve beldelerdeki okulların bakımı, eksiklerinin tamamlanması, sahilin bakımı, deniz dip temizliği, sahildeki büfelerin mevzuata uygun işletilip işletmediği hakkında da değerlendirmelerde bulunduklarını anlattı.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE,

Foto: Uyuşturucudan

===

Bunalıma girdi intihar etti

KORKUTELİ'nde 18 yaşındaki Numan Altın, kendisini iple ceviz ağacına asarak intihar etti. Olay, Yeni Mahalle Özdal Sitesi yanında meydana geldi. Ceviz ağacına asılı Numan Altın'ın cesedi görenler, durumu polise haber verdi. Olay yerine gelerek inceleme yapan polis ve sağlık ekipleri, Altın'ın yaşamını yitirdiğini belirledi. Babasına ait 07 RA 733 plakalı otomobille Özdal Sitesi'nin yanına gelerek intihar eden Altın'ın bir süreden beri bunalımda olduğu ve bu nedenle yaşamına son verdiği iddia edildi. Altın'ın cenazesi otopsi yapılmak üzere Antalya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Adem DURMAZ/KORKUTELİ,

Foto: Açılıştan - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement