Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel Açıklaması - Son Dakika
Politika

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel Açıklaması

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, "Yeni sistemde tek adam yüce Türk milletidir.

03.04.2017 15:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, "Yeni sistemde tek adam yüce Türk milletidir." ifadesini kullandı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Türel, Gündoğmuş ilçesindeki Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, ilçeye Büyükşehir Yasası sayesinde güzel hizmetler getirdiklerini anlattı.

Büyükşehir Yasası'ndan önce Gazipaşa'dan Kaş'a kadar 539 köye yapılan yatırım tutarı 10 milyon lirayken, kendilerinin sadece Gündoğmuş'a üç senede 40 milyon liraya yakın yatırım yaptığını bildiren Türel, şöyle devam etti:

"İşte beş yıldızlı otel kalitesinde Gündoğmuş Kültür Merkezimiz tek başına 6 milyonluk bir yatırım. Gündoğmuşlu hemşehrime en güzeli yakışır. Gündoğmuş'a ilk sıcak asfaltı döktüğümüzde inanın sizlerden gelen teşekkür yazılarını ve sosyal medyadaki teşekkürleri okurken gözlerim yaşardı. 'Bugünleri de mi görecektik?' yazmışlar, çok duygulandım."

Türel, 16 Nisan'daki referandumda Türkiye'nin, omzundaki yüklerden ve ayağındaki prangalardan kurtularak daha güçlü bir devlet olmak için bir yönetim sistemi değişikliğini oylanacağını belirtti.

"Birisi nasıl diktatörlük gelecekmiş izah etsin, dişimi kıracağım"

"Bir taraftan bölünme yalanları, diğer taraftan tek adamlık, diktatörlük yalanları atılıyor." diyen Türel, şunları kaydetti:

"Şimdi size soruyorum. Hangi diktatörü halk seçiyor? Hangi diktatör 'Beni iki defa seçin, daha fazla seçmeyin' diyor. Peki, hangi diktatör, 'Gelin benim yargılama sistemimi kolaylaştırın' diyor. 'Soruşturmam daha kolay olsun' diyor. Bugünkü sistemde cumhurbaşkanlarının hiçbir şekilde yargılanması mümkün değil. Sadece vatan hainliği suçundan yargılanabiliyor. O da Meclis'in 4'te 3 çoğunluğunun 'evet' demesiyle. Vatan hainliği diye ceza kanunlarında bir açıklama bir tanımı var mı? Yok. Hırsızın var, katilin var. Tanımı olmayan bir suçtan cumhurbaşkanları yargılanamayacağı için bugüne kadar da yargılanmamışlar. Şimdi ne oluyor? 4 te 3 çoğunluk yerine, 3'te 2 yani yüzde 75'den yüzde 66'ya daha az bir çoğunlukla, cumhurbaşkanları yargılanabilir bir hale geliyor. Hangi suçtan peki, yine adı sanı belli olmayan bir suçtan mı? Hayır. Her suçtan yargılanabiliyor. Kırmızı ışıkta geçse yargılanabilecek. Bunu hangi diktatör ister. Anlatılanların hepsi hikaye, hepsi yalan, hepsi iftira. Birisi nasıl diktatörlük gelecekmiş izah etsin, dişimi kıracağım."

"Kandil'i de başınıza geçireceğiz dedim"

Türel, Avrupa'nın terör örgütü PKK'nın "hayır" dediğine dikkati çekti.

Geçen hafta Türkiye'yi temsilen Strazburg'da Avrupa Konseyi toplantısına katıldığını anımsatan Türel, şu açıklamayı yaptı:

"Avrupa Konseyi Milli Heyet Başkanıyım. HDP'li belediye başkanların tutuklanması ve kayyum atanmasıyla ilgili rapor görüşülecekti. Heyet başkanı olarak cevap verme durumundaydım. Avrupa Konseyi hukuk ve demokrasinin beşiğidir ama ne hukuk tanıdılar ne demokrasi bildiler. Tabii değişiklik önergelerimizin hepsi büyük çoğunlukta ret edildi. Neredeyse bu teröre bulaşmış belediye başkanlarını kahraman ilan edecekler. Adeta belediyelerin resmi araçlarıyla canlı bomba eylemi yapan, belediyenin iş makineleriyle hendekler kazarak güvenlik güçlerini önlemeye çalışan, belediye başkanlarına taç giydireceklerdi. Çok net ve orada ben bunları anlattım. 2 dakikalık bir konuşma süresiydi. Bu sürede gerçekleri anlatmaya çalışırken birileri sürekli bana arkamdan laf atıyor. Bir bayan, bir erkek. Kahkahalar atıyorlar. Konuşmamı engellemek istiyorlar. Konuşmam bitti. Baktım bir bayan, poşulu, anlaşılıyor ki ya terör yandaşı ya sempatizanı. Bazı Avrupa ülkeleri bizim bakanlarımızı ülkelerine sokmuyorlar ama PKK sempatizanları Avrupa Konseyi Genel Kurul Salonu'nda cirit atıyorlar. Bütün masalarda HDP'nin broşürleri vardı. Bunların nedenini iyi anlamamız lazım. Bana çıkıyorken onlardan biri laf attı. (Bugün hayır çıktı konseyde üzüldünüz, 16'sında hayır çıktığında da yine üzüleceksiniz. Bugün üzdük, yine üzüleceksiniz.) dedi. Döndüm dedim ki gün olacak devran dönecek. Bugün Avrupa'da sizin yüzünüz gülüyor olabilir ama bu millet 16 Nisan'da size Osmanlı şamarıyla güzel bir cevap verdiğinde esas üzülen siz olacaksınız, Kandil'i de başınıza geçireceğiz dedim."

Türel, hedeflerinin Türkiye cumhuriyetini 100. yılında, 2023'te dünyanın 10'uncu büyük, Avrupa'nın üçüncü büyük ülkesi haline getirmek olduğunun altını çizerek, "Büyük hedefe yürüyorken, tek bayrak, tek vatan, tek devlet, tek millet kararımızda 'evet' diyoruz. Siz meseleyi zaten biliyorsunuz. Bunu herkese anlatmanız lazım. Bu mesele bir siyasi parti meselesi değil, memleket meselesi. Memleketin önünü açacak bir reforma 'evet' diyeceğiz. Daha hızlı kalkınmamız için 'evet' diyeceğiz. Bu bir memleket meselesidir. Yeni sistemde tek adam yüce Türk milletidir." değerlendirmesinde bulundu.

Türel, Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren ile muhtarların ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin de sorunlarını dinledi ve esnafı ziyaret etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement