Antalya Gezi Parkı'nda Panayır Havası - Son Dakika
Güncel

Antalya Gezi Parkı'nda Panayır Havası

Antalya Gezi Parkı\'nda Panayır Havası

Gezi Parkı eylemine destek için dün akşam saatlerinde yine Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan Antalyalılar, slogan atıp hükümete istifa çağrısı yaptı.

08.06.2013 13:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gezi Parkı eylemine destek için dün akşam saatlerinde yine Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan Antalyalılar, slogan atıp hükümete istifa çağrısı yaptı. Panayır alanını aldıran meydanda Gezi Parkı destekçileri, meşale yakıp halay çekti. Çadırlarda kalan gençler not kağıtlarına yazdıkları dilekleriyle pano oluşturdu.

Antalya'da Taksim Gezi Parkı protestolarına destek veren eylemciler, kendi 'Gezi Parkı'nı oluşturdu. 4 gün önce 4 çadırla başlayan eylemde kurulan çadırların sayısı 50 oldu. Çoğunluğunu üniversite öğrencilerinin oluşturduğu, birbirinden farklı talep ve isteklerle Antalya'nın Gezi Parkı'nda buluşan 250'ye yakın kişi, ortak bir yaşam alanı kurdu.

Çadırlarda kalan öğrenciler ders çalışırken, akşam saatlerinde meydanda toplanan kalabalık da ellerinde meşalelerle halay çekip slogan attı. İstiklal Marşı okuyan, Türk Bayrakları açan direniş destekçileri, meşale yakarak görsel bir şölen oluşturdu.

HALAY ÇEKTİLER

Gece saatler ilerlediğinde türküler eşliğinde halay yapıldı. Ellerini birbirine kenetleyen gençlerin üzerlerindeki Atatürk tişörtleri dikkat çekti. Kısa süreliğine yağan yağmur meydanı dolduranları etkilemedi. Başlarını gazete kağıtları ile kapatanlar yağmurun dinmesini bekledi.

ATATÜRK DÖVMESİ

Cumhuriyet Meydanı'ndaki coşku, eylem atmosferinden daha çok panayır alanını andırdı. Üzerinde Atatürk'ün resmi ile Türk bayrağı bulunan balonları satan baloncu, çocukların ilgi odağı oldu. Meydan geçici dövme yapanlara da ev sahipliği yaptı. 7 lira karşılığı eylemcilerin kollarına Atatürk'ün imzasını yapan dövmeci, bir dakika boş kalmadı. Seyyar satıcıların akınına uğrayan meydanda 'V for Vendetta' filminin maskelerini satan satıcı, Atatürk Anıtı önünü mesken tuttu. Tabak çanaklarını yanlarında getiren Antalyalı kadınlar, tencerelere kaşıklarla vurarak direnişe destek verdi.

ÇAPULCU HATIRASI

Meydanın dolduran Antalyalılar üzerinde ay-yıldız olan ve 'Çapulcu' yazılı maketin önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. Vatandaşlar tarafından renkli kağıtlara yazılan küçük notlar ise dev slogan tabelasına asıldı. Kimisi yazısında Atatürk'e özlemini anlattı, kimisi de biber gazını eleştirdi.

LGBT'DEN DESTEK

Lezbiyen, Gay, Biseksüel ve Transseksüel (LGBT) bireyleri de meydanın yanındaki yeşil alanda çadır kurdu. Çadırın çevresini 'LGBT' afişleri ile donatan gençler, pankartlarına 'Diren Gezi Park!' yazılı yazdı. 30 kişiden oluşan LGBT grubu içerisinde bulunan Onur Oflas, direnişe sonuna kadar destek vereceklerini belirtti. LGBT çadırı kuran eylemcilerden Bilge Güney ve Dilara Aksoy, 31 Mayıs gecesinden bu yana Cumhuriyet Meydanı'nda olduklarını, çadır kuran eylemcilerden aldıkları destekle, onların cesaretlendirmesiyle pankartları ve dövizleriyle çadır alanına geldiklerini söyledi.

TURİSTLERE ANLATIM

Lise son sınıf öğrencileri Öykü Baratan ile Oğuzhan Kapçak, gün içinde Gezi Parkı'na destek verdiklerini akşam olduğunda ise kitaplarını açarak derslerine yoğunlaştıklarını söyledi. Eylem alanını ziyaret eden turistlere ise yabancı dil bilen üniversiteliler, dertlerini, ne yapmak istediklerini ve eylemin daha ne kadar süreciğini anlattı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya Gezi Parkı'nda Panayır Havası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement