Antalya Yerleşik Yabancılar İftarda Buluştu - Son Dakika
Güncel

Antalya Yerleşik Yabancılar İftarda Buluştu

Antalya Yerleşik Yabancılar İftarda Buluştu

Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde, yerleşik yabancılara yönelik iftar düzenlendi.

06.07.2015 11:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde, yerleşik yabancılara yönelik iftar düzenlendi.

Manavgat Müftülüğü'nce bir restoranda düzenlenen iftar programına Kaymakam Emir Osman Bulgurlu, Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Ahmet Boztaş, din görevlileri, Alman, İngiliz, İtalyan ve Rus uyruklu yerleşik yabancılarla aileleri katıldı. İftar öncesi Kuran okunarak dua edildi, ezanla birlikte iftar yapan davetlilere İngilizce, Almanca ve Rusça sunum yapıldı.

İftarda konuşan Müftü Hasan Hayri Yaşar, yaklaşık 120 yerleşik yabancının katıldığı iftar sayesinde tanışma, kaynaşma ve dayanışma imkanı bulduklarını söyledi. Müftü Yaşar, Almanca konuşarak İslamiyet ve Ramazan ayı hakkında yerleşik yabancılara bilgiler verdi. İftara katılan yerleşik yabancılar da memnun olduklarını belirtti.

Ramazan ayı içerisinde sıkıntı çeken Müslümanları unutmamak gerektiğini kaydeden Müftü Yaşar, "Şu an zulüm gören Müslüman kardeşlerimiz için yüreğimiz yanıyor, içimiz parçalanıyor. Onlara dua etmeliyiz. İnşallah bu mübarek ay hatırına bu zulümler en kısa sürede sona erer" dedi. 3 yıl önce başlattıkları iftar etkinliğini bu yıl da devam ettirdiklerini aktaran Müftü Yaşar, her geçen yıl katılım sayısının artığını anlattı. Müftü Yaşar, "Her Ramazan ayında ilçemizde yaşayan yerleşik yabancılarımızı davet ediyoruz. Burada İslamiyet, Ramazan hakkında bilgiler veriyoruz. Komşuluk hakkında bilgi veriyoruz. Tabi bunların geri dönüşümü de çok güzel oluyor. Buradaki insanlar yaşantılarımızdan etkileniyor. İçlerinde Müslüman olan kardeşlerimiz var. Camilere gitmek, ezanların güzel okunması gibi isteklerde bulunuyorlar. Aldığımız geri dönüşümlerde ise İslamiyet'ten etkilendiklerini ifade ediyorlar. İnşallah bu iftarlarımız hayırlara vesile olur" diye konuştu.

Yerleşik yabancılar da iftar yemeğine katılmaktan dolayı mutlu olduklarını anlattı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya Yerleşik Yabancılar İftarda Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement