Antalyaspor Teknik Direktörü: Eto'o'ya Hak Veriyorum, Ben Olsam Ben de Giderim - Son Dakika
Spor

Antalyaspor Teknik Direktörü: Eto'o'ya Hak Veriyorum, Ben Olsam Ben de Giderim

Morais, "Eto'o'ya hak veriyorum. Gitmek istemesi doğal. Şimdi bana bile deseler 'Şampiyonlar Ligi'ni kazanabilecek bir takımda olmak ister misin?' diye, ben de kabul ederim." dedi.

05.08.2016 10:01  Güncelleme: 10:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mario Gomez'in gitmesiyle uzun süredir forvet arayışlarını sürdüren Beşiktaş'ta gündemin bir numaralı ismi kuşkusuz ki Samuel Eto'o...

Kamerunlu yıldızın transferiyle ilgili her gün yeni bir iddia ortaya atılırken Fanatik gazetesi, Antalyaspor'un Hollanda kampını ziyaret etti. Bir araya geldiğimiz Kırmızı-Beyazlılar'ın hocası Jose Morais, Eto'o'nun transferi hakkında çarpıcı sözler sarf etti. Portekizli teknik adamla yalnızca Eto'o konusunu değil, Türk futbolunu ve Antalyaspor'daki hedeflerini de konuştuk. Söz Morais'te...

"KALACAKMIŞ GİBİ HAZIRLANIYORUZ"

"Ben şu ana kadar takımımı Eto'o varmış gibi düşünüyorum. Ne Eto'o'dan ne de yönetimden bana bu yönde gelen yeni bir şey yok. Bu yüzden tüm planlarımın içinde Eto'o da var. B planım yok çünkü. Anlık düşünmek zorundayım bu konuları. Geçen sene bize çok güç kattı. Bu sene de kalırsa katacaktır. Bundan yana şüphemiz yok. Deniz Kadah da geldi. Emre Güral'ı da hem forvette hem de kanatlarda kullabiliriz."

"GİTMEK İSTEMESİ DOĞAL"

"Eto'o konusunda gerçekten bölünmüş durumdayım. Bu konuda ikiye ayrıldım. Kendi bencilliğim ve onun durumu... Eto'o'nun futbolculuğunu geçiyorum, o benim uzun yıllardır tanıdığım çok yakın bir arkadaşım. Kişisel olarak çok sevdiğim bir insan. Düşünüyorum, bu yaşında yeniden Şampiyonlar Ligi'nde oynayacak, iyi bir takıma gidecek. Onun için mükemmel bir durum bu. Ancak kendi açımdan baktığım zaman sonuçta bana büyük katkı veriyor ve giderse takımım gerçekten eksik kalacak."

"BEN DE GİDERDİM"

"Ben, tabii Eto'o'nun kafasının içinde neler geçiyor bilemiyorum ama kazanmak her zaman daha fazla kazanmayı gerektirir. Başarılıysanız, daha başarılı olmak için çalışmalısınız. Eto'o da böyle düşünüyor. Sonuçta Şampiyonlar Ligi dahil olmak üzere birçok başarısı var. Her zaman kazanmayı hedeflemesi doğal. Şimdi bana bile deseler 'yarın itibariyle Şampiyonlar Ligi'ni kazanabilecek seviyede bir takımda olmak ister misin?' diye. İsterim tabii ki. Yalan söyleyemem bu konuda. Eto'o'nun da istemesi çok normal."

"GOMEZ'İN BOŞLUĞUNU DOLDURUR"

*Gomez'in boşluğunu giderir mi?

"Özel kalitesi olan Eto'o gibi oyuncular yaşları ilerledikçe koşmaları gereken mesafeyi daha iyi kullanarak daha az koşarak başarılı olabilirler. Bunu daha iyi öğrenirler. Zaten bunun üzerinden de fark yaratma kısmı gelir. Eto'o da bu anlamda her zaman fark yaratabilen bir oyuncu. Çok büyük bir karakter. Yeniden Şampiyonlar Ligi'nde çok rahatlıkla oynayabilecek seviyede olduğunu biliyorum. Kendisi için en doğru kararı verecektir. Bundan şüphem yok asla."

"MOURINHO TÜRKİYE'Yİ BEĞENİYOR"

"Yıllarca birlikte çalıştığım Jose Mourinho, Portekiz Milli Takımı'nda çalışabilir ve bence çok da başarılı olabilir. Olduğu gibi bir insan. Benim ailemden biri gibidir o... Devamlı görüşürüz. Türkiye'deki oyuncularla ilgili spesifik olarak bir şey konuşmadık hiç ama en son Manchester- Galatasaray maçından sonra görüştük. Türkiye'yi takip ediyor ve beğeniyor. Bana, "Türkiye ligi çok kaliteli ve iyi oyuncular var. Doğru bir oluşuma gidilirse, bir Avrupa Kupası alabilirler" diyor.

"ANTALYA ŞAMPİYON OLABİLECEK SEVİYEDE"

"Antalya çok güzel ve gelişmekte olan bir şehir. Futbol olarak gelişimi de taraftara bağlı. Geçen sene bize çok destek oldular ama bunun artması gerekiyor. Buraya çok kaliteli oyuncular zorlanmadan gelebiliyor. Bana bazen, 'Antalya bir Braga olur mu!' diyorlar ama Braga Portekiz'de çok iyi bir takım değil. Ben, her zaman 4. ve 5.'liğe oynayan bir takım değil 1. olmak isterim. Braga bu seviyede değil. Antalya ise bu kapasiteye sahip. Benim her zaman hedefim şampiyonluğa oynamak"

"DOKTORLAR BIRAK DEDİ AMA..."

"Geçen sene üzerimde büyük bir misyon vardı. Çünkü bir beyin kanaması yaşadım ve Antalyaspor dahil olmak üzere etrafımdaki herkes dönmem için bana büyük bir destek verdi. Evet doktorlar futboldan, stresten uzak durmamı söyledi ama onları öyle görünce yüzüstü bırakamazdım. Bu destek beni daha da güçlendirdi. Daha çok bağlandım futbola bu sayede."

"PORTEKİZ'İN SON ŞANSIYDI"

"Portekiz'in Avrupa Şampiyonu olması çok fazla sürpriz olmadı. Pepe, Quaresma, Ronaldo, Nani, Carvalho, Alves... Uluslararası başarı kazanmak için bence son şanslarıydı ve bunu bilerek bir bütün oldular. Grup maçlarında çok iyi oynadığımızı söyleyemem ama o bütünlük eleme maçlarında bizi finale kadar taşıdı ve kupayı aldık. Bu bizim için gerçekten büyük bir başarıydı."

"TÜRK HALKINI KUTLUYORUM"

"Türkler'in kişilikleri çok hoşuma gidiyor. Aynı biz Portekizliler gibi duygularıyla yaşıyorlar. Bu son olay buna en büyük bir örnek aslında. Askeri darbede bile herkes adalet için kendisini sokaklara attı. Bu, çok değerli bir şey. Ben de böyleyim. O yüzden kültür olarak çok benziyoruz, bu yüzden burada çok mutluyum. Bu milliyetçi yapı, insanların bunun için savaşması müthiş. Türk halkını kutluyorum bu nedenle."

Antalyaspor Teknik Direktörü: Eto\'o\'ya Hak Veriyorum, Ben Olsam Ben de Giderim

Son Dakika Spor Antalyaspor Teknik Direktörü: Eto'o'ya Hak Veriyorum, Ben Olsam Ben de Giderim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement