Arap Aydın ve Siyasilerden Seçime Giden Türkiye'ye Destek - Son Dakika
Güncel

Arap Aydın ve Siyasilerden Seçime Giden Türkiye'ye Destek

Fikir ve Stratejik Aras¸tırmalar Platformu'na üye 100'den fazla Arap aydın ve siyasetçi, Türkiye'de 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 27'inci Dönem Milletvekilliği Seçimi için Türkiye'ye destek mesajı yayımladı.

18.06.2018 17:56

Fikir ve Stratejik Aras¸tırmalar Platformu'na üye 100'den fazla Arap aydın ve siyasetçi, Türkiye'de 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 27'inci Dönem Milletvekilliği Seçimi için Türkiye'ye destek mesajı yayımladı.

Platformdan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'nin siyasi tecrübesinin özellikle de son 15 yıldaki çalışmalarının yakından takip edildiği ve başarılı sonuçlara vakıf olduğunun gözlendiği kaydedildi.

Açıklamaya şöyle devam edildi:

"Tu¨rkiye artık su¨rekli kalkınma hamleleriyle, insan hakları alanındaki gelis¸melerle beraber ekonomik, siyasi ve sosyal sahada da gelis¸mis¸ u¨lkeler arasındaki yerini almıs¸ bulunuyor. Bu kazanımlardan hareketle platformumuz, Tu¨rkiye'nin istikrarlı, gu¨c¸lu¨, diri bir u¨lke olmasını o¨nemsemekte, Tu¨rkiye'ye destek vermeyi insani ve ahlaki bir go¨rev kabul etmektedir. Tu¨rkiye'nin yanında yer almak, gerek Tu¨rk devleti ve gerekse insanlıgˆın genel tecru¨besi ac¸ısından demokrasi binasına, temellerini sagˆlamlas¸tırmaya dair ilave bir degˆer olmaktadır."

Türk hükümeti ile stratejik siyasetinin iç ve dıştaki durumunun takdir edildiğinin belirtildiği açıklamada, hükümetin bu kazanımlarla hem kendi milli gu¨venligˆini hem de bu¨tu¨n bo¨lgenin gu¨venligˆini koruduğu vurgulandı.

"Sec¸imler bu¨yu¨k bir bas¸arı ile gerc¸ekles¸tirilmektedir"

Açıklamada, platformun, modern Tu¨rk siyaset o¨rnegˆinden, devletin istikrara verdiği önem ve s¸iddet eylemlerini engellemesinden de övgüyle bahsedilerek, şu değerlendirmelerde bulunuldu:

"Tu¨rkiye'nin her tu¨rlu¨ tero¨r kars¸ısında kuvvetli bir set olarak durus¸unu takdirle karşılıyoruz. Tu¨rkiye koms¸ularına ve uluslararası camiaya bu noktada da c¸ok o¨nemli hizmetler vermis¸tir ve buna devam etmektedir. Bo¨ylece asla go¨rmezden gelinemeyecek temel bir ortak durumuna gelmis¸tir. Demokratik bir sistemle sec¸ilmis¸ Tu¨rk devleti kurumlarında sosyal c¸es¸itlilik, hukuk, is¸ fırsatı, demokratik tercih hakkı noktalarında es¸itlik bulunmaktadır. Sec¸imler uluslararası o¨lc¸eklere go¨re mu¨this¸ bir s¸effaflıkla, bu¨yu¨k bir bas¸arı ile gerc¸ekles¸tirilmektedir."

"Uydurma propaganda c¸alıs¸maları u¨mitsiz c¸ırpınıs¸lardır"

Medyada ve ekonomi alanında Tu¨rkiye hakkında meydana getirilmek istenen imajın, planlı ve siyasi amac¸lı olduğu vurgulanan açıklamada, "Bu imaj, ülkenin ve bu¨tu¨n bo¨lgenin bekledigˆi demokratik hakları bas¸arısız kılmaya yo¨neliktir. Tereddu¨t oluşturma, hainlik suc¸lamaları, uydurma propaganda c¸alıs¸maları, u¨mitsiz c¸ırpınıs¸lardır. Asil Tu¨rk milletinin bunların hepsini bos¸a c¸ıkaracağı kanaatindeyiz." görüşü paylaşıldı.

Fikir ve Stratejik Aras¸tırmalar Platformunun, "hu¨rriyet ve demokrasi du¨s¸manlarının salvoları kars¸ısında Tu¨rk halkının ve onun sec¸imle gelmis¸ bulunan kurumlarının yanı bas¸ında gu¨c¸lu¨ ve kararlı s¸ekilde tavır aldığı" belirtilen açıklamada, "Aynı s¸ekilde Arap bo¨lgesindeki bu¨tu¨n devlet ve halkları, sivil toplum kurulus¸larını, hu¨rriyet ve izzete as¸ık bu¨tu¨n devletleri, du¨nyanın bu¨tu¨n s¸erefli ve namuslu zevatını, Tu¨rk halkının yanında yer almaya c¸agˆırmaktadır." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, bu¨tu¨n medya organlarına meslek ve ahlaki go¨revleri hatırlatılarak, bu organlar, Tu¨rkiye ilgili konuları dikkatle ve objektif olarak ele almaya, Tu¨rk ve Arap vatandas¸ları dogˆru bilgilendirmeye davet edildi. Açıklama, "Yakinen inanıyoruz ki Tu¨rk halkı stratejik hedeflerini gerc¸ekles¸tirmeye, el ele, omuz omuza verip medeniyetini kurma yolunda bas¸arılarla ilerlemeye kadirdir. Bu halk bu¨yu¨k bir millettir, modern mu¨esseseler devletini mutlaka ins¸a edecektir." ifadelerine yer verildi.

Açıklamaya, aralarında Irak'ın eski Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık El- Haşimi, Suriye'nin eski Devlet Bakanı Esad Mustafa, Moritanya Abdullah ben Yasin Üniversitesi Rektörü Muhammed Hasen el Dedo, Tunus'un 2011 devrimi sonrası ilk Başbakanı Hammadi el Cibali gibi isimlerin de bulunduğu 100'den fazla Arap aydın ve alim imza attı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Arap Aydın ve Siyasilerden Seçime Giden Türkiye'ye Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement