ARÜ'de Dünya Kick Boks Şampiyonu Varol'la Söyleşi Yapıldı - Son Dakika
Yerel

ARÜ'de Dünya Kick Boks Şampiyonu Varol'la Söyleşi Yapıldı

ARÜ\'de Dünya Kick Boks Şampiyonu Varol\'la Söyleşi Yapıldı

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Ardahan Üniversitesinin birlikte yürüttüğü "Spor Yoluyla Sosyal Uyum" projesi kapsamındaki faaliyetler devam ediyor.

11.06.2014 11:34  Güncelleme: 11:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Ardahan Üniversitesi'nin (ARÜ) birlikte yürüttüğü "Spor Yoluyla Sosyal Uyum" projesi kapsamındaki faaliyetler devam ediyor.

Son olarak ARÜ'de, alanında özgün teknik ve tarzıyla büyük beğeni kazanmış sporcu, Dünya Kick Boks Şampiyonu Erkan Varol'la bir söyleşi programı gerçekleştirildi. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) tarafından, 06 Haziran 2014 Cuma günü İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu'nda yapılan programa, BESYO Müdürü Doç. Dr. Alper Karadağ, Erkan Varol'un Antrenörü Zafer Gürkan Zülaloğlu, ARÜ'lü akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

"Ülkemizin Bayrağını Dünyanın Zirvesinde Tutabilmek İçin Tüm Gücümle Çalışıyorum"

Programda "Kick Boks" sporu ve bu bağlamdaki çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Erkan Varol, "Spor güçlükler karşısında yılmadan özverili bir şekilde çalışmayı gerektirir. Ben de bu durumun gereğini yerine getirmeye çalışıyorum. Bütün enerjimi spor için yoğunlaştırıyorum" diye konuştu.

Programda BESYO öğrencilerinin sorularını da cevaplayan Varol, savunma sporlarının amaç ve önemiyle ilgili çeşitli değerlendirmeler yaptı. Ayrıca Varol, "Ülkemizin bayrağını dünyanın zirvesinde tutabilmek için tüm gücümle çalışıyorum" diye konuştu. Öte yandan Varol, başta Ardahan Üniversitesi olmak üzere, kendine destek veren tüm kurum, kuruluş ve kişilere teşekkür ettiğini belirtti.

ARÜ, Sporun ve Sporcunun Yanında Yer Almaya Devam Ediyor

Varol'un konuşmasının ardından programın kapanış konuşmasını yapan BESYO Müdürü Doç. Dr. Alper Karadağ, Ardahan Üniversitesi olarak spor ve sporcunun her zaman yanında olduklarını ifade etti. Doç. Dr. Karadağ, sporun gelişmesi ve sportif başarıların sürekli kılınması için üniversitemizin "sporculara destek olma" konusuna çok önem verdiğini belirtti. Konuşmaların ardından Erkan Varol, söyleşiye katılanlarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

"Kafkas Kartalı" Erkan Varol

"Kafkas Kartalı" lakabıyla anılan Erkan Varol, 25 Haziran 1981 yılında Iğdır'da doğdu. Tayland, Avustralia, Belarus, İtalya, Brüksel, Yunanistan, Almanya, Hollanda, Fransa ve dünyanın birçok ülkesinde yaptığı maçlarda kademe atlayarak iyi bir ivme yakaladı. Avrupa'nın en iyileri arasında gösterilen sporcu bugüne kadar toplam 128 maç yaptı. Katıldığı müsabakalardan üçünü kaybetti. 1 maçta beraberlik, 87 nakauvt ve 125 karşılaşmada ise galibiyet elde etti. 9 yaşından beri dövüş sporları alanında çalışan Varol, dünya şampiyonasında İranlı dövüşçü Abbas Mollamahdi'yi yenerek şampiyon olmuştur. Varol, 29 Haziran 2014'te Azerbaycan'da Albert Kraus ile ringe çıkacak. - ARDAHAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel ARÜ'de Dünya Kick Boks Şampiyonu Varol'la Söyleşi Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement