Askeri Uçağın Dürüşülmesi - Son Dakika
Güncel

Askeri Uçağın Dürüşülmesi

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Victoria Nuland, Suriye'nin hiçbir uyarıda bulunmadan Türk uçağını düşürmesinin uluslararası normlara uymadığının açık olduğunu söyledi.

25.06.2012 21:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Victoria Nuland, Suriye'nin hiçbir uyarıda bulunmadan Türk uçağını düşürmesinin uluslararası normlara uymadığının açık olduğunu söyledi.

Nuland, günlük basın toplantısında, ABD Dışişleri Bakanlığı Siyasi İşler Müsteşarı Wendy Sherman ile Avrupa ve Avrasya İşlerinde Sorumlu Bakan Yardımcısı Philip Gordon'un Türk yetkililerle temas halinde olduğunu ve ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone'nin de Türkiye'de yakın istişare halinde bulunduğunu söyledi.

Suriye'nin, "Kendisini savunduğuna yönelik bugünkü açıklamalarının" sorulması üzerine Nuland, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın yaptığı açıklamayı hatırlatarak, Suriye'nin hiçbir uyarıda bulunmadan uçağı düşürdüğünü ve bunun da uluslararası normlara uymadığının açık olduğunu vurguladı.

Nuland, "Müttefikiniz Türkiye'ye bu noktada tavsiyeleriniz nedir-" sorusu üzerine, partnerleriyle konu hakkında istişarelerde bulunmaya devam eden Türkiye'nin, Ankara'nın, NATO Antlaşması'nın 4'üncü maddesi uyarınca istişarelerde bulunmak için NATO'yu toplantıya çağırdığını anımsattı.

NATO'da 4. madde kapsamındaki istişarelerde ABD'nin pozisyonunun ne olduğuna dair soruya karşılık Nuland, öncelikle NATO'da bu konuda istişare isteyen müttefikleri Türkiye'nin düşüncelerini, ileriye yönelik ne yapmak istediğini, NATO'dan beklentilerini ve bundan sonrasına ilişkin perspektiflerini dinleyeceklerini ifade etti.

Nuland, ABD'nin kayıp pilotların bulunmasına yönelik çalışmalara katılıp katılmadığına yönelik soru, iki ülkenin rutin askeri kanalları üzerinden bazı yardımların sağlandığını belirterek, "(Arama-kurtarma) Operasyonuna katılmamız yönünde bir talep aldığımızı sanmıyorum ama yardımcı olmaya hazırız" dedi.

Muhabir: Mehmet Toroğlu/ Barışkan Ünal

Yayıncı: Murat Taydaş - WASHINGTON

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Askeri Uçağın Dürüşülmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement