Aslım'da Fidan Dikme Şenliği - Son Dakika
Yerel

Aslım'da Fidan Dikme Şenliği

Karatay Belediyesince Aslım bölgesinde oluşturulan 1 milyon metrekare ağaçlandırma alanında fidan dikme şenliği törenle gerçekleştirildi.

25.04.2011 18:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karatay Belediyesince Aslım bölgesinde oluşturulan 1 milyon metrekare ağaçlandırma alanında fidan dikme şenliği törenle gerçekleştirildi.

AK Parti Konya Milletvekili Hüsnü Tuna, programdaki konuşmasında Konya Ovası'nın hak ettiği yeşilliği henüz kazanamadığını ifade ederek, Aslım bölgesine yapılan ağaçlandırma şenliğinin bu yönde atılmış önemli bir adım olduğunu söyledi.

AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu ise "Dünyamız maalesef ormanlık alanlar anlamında katledilmeye başlandı. Bu konuda vatandaşlar olarak üzerimize düşen görevi bilinçli bir şekilde yapmalıyız" dedi.

Doğayı koruma noktasında duyarlılık gösterilmesi gerektiğini anlatan Türkmenoğlu, AK Partili belediyelerin "insana yaraşır bir şekilde hizmet vererek" insana hak ettiği sosyal ve fiziki ortamı gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise dikilen her ağacın Konya için değerli olduğunu anımsatarak, "İnsanımıza büyük bir hizmettir" dedi.

Konya'nın her alanda olduğu gibi yeşil alan konusunda da büyük hedeflere doğru ulaşmak için gayret gösterdiğini söyleyen Akyürek, 7 yıl önce kişi başına düşen yeşil alan miktarının 14 metrekare iken bugün 35-40 metrekare arasına ulaştığını ve bunda belediyelerin büyük katkısı olduğunu vurguladı.

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli de konuşmasında, Aslım ağaçlandırma alanının Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından Karatay Belediyesine tahsis edildiğini ve ağaçlandırma alanı olarak kullanılarak 57 bine yakın ağaç dikildiğini söyledi.

Arazinin toprak yapısını incelenerek değerlendirildiğini ve uygun ağacın tespitinin ardından iğde, katalpa, akasya, dişbudak türü ağaçların dikildiğini ifade eden Hançerli, 1 milyon 6 bin metrekare alanın ağaçlandırıldığını belirtti.

İlçeye bugüne kadar 2 milyon 78 bin metrekare alan kazandırılmasıyla Konya ve Karatay'ın akciğeri olacak konuma gelindiğini dile getiren Hançerli, bundan sonraki hedeflerinin ilçeye "Kent Meyve Ormanı" kazandırmak olduğunu vurguladı.

Tema Vakfı Konya İl Temsilcisi Osman Ermişler de vakıf olarak belediyelere katkıda bulunduklarına dikkati çekerek, Karatay Belediyesi'nin ağaçlandırma alanı olarak yer seçiminin takdirle karşılandığını söyledi.

Konuşmaların ardından Aslım Ormanı ağaçlandırma şenliğinde protokol üyeleri tarafından fidanlar toprakla buluşturuldu.

Programa KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Mehmet Babaoğlu, AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Karatay İlçe Başkanı Ömer Ünal, Tema Konya İl temsilcisi üyeleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

- KONYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Aslım'da Fidan Dikme Şenliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement