Atatürk'ün Adana'ya gelişinin 91. yıl dönümü - - Son Dakika
Güncel

Atatürk'ün Adana'ya gelişinin 91. yıl dönümü -

Atatürk\'ün Adana\'ya gelişinin 91. yıl dönümü -

Atatürk'ün Adana'ya gelişinin 91. yıl dönümü kutlandı.

15.03.2014 11:32

Atatürk'ün Adana'ya gelişinin 91. yıl dönümü kutlandı.

Valilik binası önünde düzenlenen törende, Vali Hüseyin Avni Coş, 6. Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Satı Bahadır Köse ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hacı Ali Yaşar ile bazı kurum ve sivil toplum kuruşlarının temsilcileri, yeni yaptırılan Atatürk Anıtına çelenk sundu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından bir gazetecinin, "Tören yeri konusunda yer değişikliği oldu. Bundan sonra törenler Valilik bahçesinde mi yapılacak?" sorusuna Vali Coş, "Merak ettiğinizi anladım. Her halde Valiliğimizde Atatürk Anıtı olmadığı için Atatürk'ün Adana'ya gelişi münasebetiyle Atatürk Anıtı yaptırmamızdan duyduğunuz memnuniyeti ifade etmek istiyorsunuz" yanıtını verdi.

Vali Coş ve beraberindekilerle bir grup öğrenci, tren garına geçerek, Atatürk'ü Adana'ya getiren temsili treni karşıladı. Coş, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Adana Şube Başkan Vekili Coşkun Adaber'in sunduğu Türk Bayrağı'nı öperek aldı.

Başkan Vekili Hacı Ali Yaşar, burada yaptığı konuşmada, "Atatürk, 1918'de Adana'ya ilk gelişinde, Adanalıların vatan sevgisini görmüş ve Kurtuluş Savaşı'na başlamak için ilhamını bu güzel kentten almış. Atatürk Parkı'nda kendi adına yapılan anıtın önünde fotoğraf çektirmiştir" dedi.

Tören, öğrencilerin şiir okuması, Büyükşehir Belediyesi halk oyunu ekibinin gösterisiyle sona erdi.

Bu arada CHP, MHP, DSP ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Atatürk'ün Adana'ya gelişinin 91. yıl dönümü dolayısıyla Atatürk Parkı'nda tören düzenledi.

Atatürk Anıtına çelenklerin sunulduğu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunduğu törene, DSP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Sevik, CHP Adana Milletvekili Ümit Özgümüş, CHP İl Başkanı Orhan Sümer, MHP Adana Kadın Kolları Başkanı Ayla Emrahoğlu da katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Atatürk'ün Adana'ya gelişinin 91. yıl dönümü - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement