Atatürk'ün Baba Ocağı Ziyarete Açılıyor - Son Dakika
Güncel

Atatürk'ün Baba Ocağı Ziyarete Açılıyor

Türkiye Koordinasyon ve İşbirliği Ajansı’nın (TİKA) toplam 120 ülkede sürdürmekte olduğu yardım faaliyetleri ve kalkınma temelli işbirliği çalışmaları her geçen yıl katlanarak devam ediyor.

17.05.2014 21:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Koordinasyon ve İşbirliği Ajansı'nın (TİKA) toplam 120 ülkede sürdürmekte olduğu yardım faaliyetleri ve kalkınma temelli işbirliği çalışmaları her geçen yıl katlanarak devam ediyor. Bu çalışmalar kapsamında, 19 Mayıs Pazartesi günü, Ankara Ticaret Odası'nda yapılacak törenle, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 5 ülkede tamamlanan TİKA projelerinin açılışı gerçekleşecek.

Bu projelerden biri de TİKA tarafından aslına uygun olarak yeniden inşa edilen Atatürk'ün babası Ali Rıza Efendi'nin Makedonya'daki evi. 19 Mayıs'tan itibaren ziyarete açılacak olan ve Kocacık köyünde Makedonya Kültür Bakanlığı'nca koruma altına alınan iki anı evinden biri, yöresel kültürün sergilendiği etnolojik müze olarak yeniden düzenlenerek Osmanlı dönemi Makedonya, Türklerin Kocacık'a gelişi ve Atatürk'ün Manastır günlerini anlatacak şekilde hazırlandı. Daha geniş bir alana sahip Ali Rıza Efendi'nin evi ise Atatürk ve ailesinin hayatını anlatacak biçimde yaşayan bir ev düşüncesiyle tasarlandı. Bu kapsamda, Ali Rıza Efendi'nin babası Kızıl Hafız Ahmet Efendi ile annesi Ayşe Hanım, çocuk yaştaki Mustafa ve Makbule Hanım, Ali Rıza Efendi ve Zübeyde Hanım anı odaları, genç Mustafa Kemal'in Balkan günlerini yansıtan canlandırma köşelerine yer verildi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Atatürk'ün Baba Ocağı Ziyarete Açılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement