ATO'dan Aldırmaz'a Ziyaret - Son Dakika
Yerel

ATO'dan Aldırmaz'a Ziyaret

ATO\'dan Aldırmaz\'a Ziyaret

Adana Ticaret Odası (ATO) Başkanı Ali Gizer ve ATO Meclis Başkanı Behiç Pakyürek ve Yönetim Kurulu Üyeleri Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'ı ziyaret etti.

18.02.2012 11:46

Adana Ticaret Odası (ATO) Başkanı Ali Gizer ve ATO Meclis Başkanı Behiç Pakyürek ve Yönetim Kurulu Üyeleri Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'ı ziyaret etti.

Adana'nın sorunlarının da gündeme geldiği ziyarette konuşan ATO Başkanı Ali Gizer, Zihni Aldırmaz'dan bazı isteklerde bulundu. Abidinpaşa'ya el atılmasını isteyen Gizer, "Abidinpaşa tarihi bir cadde. Küçük operasyonlarla güzelleştirilebilir. Bu hali Adana'ya yakışmıyor" dedi. Gizer, baharatçılar gibi bazı esnaf için de küçük çarşılar yapılabileceğini ifade etti.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz da, Abidinpaşa ve Kızılay Caddeleri için çalışmaların kısa sürede başlayacağını belirtti. ATO'nin otopark sorunu da olan Abidinpaşa Caddesi'nden taşınmasını öneren Aldırmaz, tarihi binanın kültür merkezi olarak değerlendirilebileceğini ifade etti. Aldırmaz, esnafın biraraya gelip çarşılarda faaliyetini sürdürmesi konusunda istekli olması durumunda belediyenin üzerine düşeni yapacağını da anlattı.

Adana'nın trafik sorununa da değinen Aldırmaz, "25 binlik planla birlikte Ulaşım Master Planı beraber gidiyor. Ana arterleri çoğalttık. Güney-Kuzey aksında eskiden tek arter vardı. Biz bunu 3'e 4'e çıkaracağız. Adana trafiğini rahatlatmak ancak böyle mümkün olur" şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediyesi'nin gelirlerinin yüzde 40'nın metro borcuna gittiğini hatırlatan Aldırmaz, "Bu durumda hizmet üretmeye çalışıyor, Adana'nın sorunlarını çözmek için gayret gösteriyoruz. Sayın Başbakanımızın metronun Ulaştırma Bakanlığı'na devri konusunda müjdesi var. Bunların takipçisi oluyoruz. Sizler de bulunduğunuz ortamlarda bu konuda bize yardımcı olun" dedi.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kaşif Barut'un da hazır bulunduğu ziyarete ATO Yönetim Kurulu Üyeleri Cevdet Baskın, Naci Heybeli, Ali Cerit, Tarkan Kulak, Ömer Küpeli, İsmail Babacan ve ATO Genel Sekreteri Ahmet Nevruz da katıldı. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel ATO'dan Aldırmaz'a Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement