Aydın'da En Çok Sgk Primi Ödeyen İşverenlere Plaket - Son Dakika
Yerel

Aydın'da En Çok Sgk Primi Ödeyen İşverenlere Plaket

Aydın\'da En Çok Sgk Primi Ödeyen İşverenlere Plaket

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Aydın İl Müdürlüğü, 2012 yılında en çok soysal güvenlik primi ödeyen 10 işvereni ödüllendirdi.

01.06.2013 10:13

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Aydın İl Müdürlüğü, 2012 yılında en çok soysal güvenlik primi ödeyen 10 işvereni ödüllendirdi.

Aydın SGK İl Müdürlüğü tarafından en çok sosyal güvenlik primi ödeyen işverenlere yönelik olarak Aydın Polisevi'nde plaket töreni düzenlendi. Törene Vali Yardımcısı Hayrettin Çiftçi, Belediye Başkan Yardımcısı Sümran Ünal, Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu ile oda başkanları, işverenler ve kurum çalışanları katıldı.

SGK İl Müdürü Yavuz Poyraz,

Aydın'da SGK hizmetlerinden faydalanan kişi sayısının 976 bin 685, işyeri sayısının 22 bin 867, aktif sigortalı sayısının 224 bin 921, aylık alan kişi sayısının 179 bin 243, bakmakla yükümlü sayısının 437 bin 589 olduğunu söyledi. Poyraz, "Kurum olarak, 2006 yılından bugüne vatandaş odaklı hizmet anlayışı çerçevesinde ilçelerimize Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüklerimiz açıldı. Alo 170 vasıtasıyla 7 gün 24 saat hizmet veren birimler oluşturuldu ve e-devlet ve akıllı devlet uygulamaları ile hizmetlerimiz vatandaşlarımızın ayağına götürüldü. Sosyal güvenlik sisteminin sürdürebilirliğini sağlamak için kuşkusuz en önemli konu, prim tabanını genişletmek ve kayıtlı olmayan istihdamı kayıt altına almaktır. Özellikle genç, kadın, engelli ve işsiz kişilerin teşviki ile bölgesel ve düzenli prim ödemeye bağlı prim teşvikleri uygulamaları başlamıştır. Kentimizde kurumumuza düzenli şekilde prim ödeyen işverenlerimiz,

kent ekonomisinin kalkınmasında ciddi katkı sağlamaktadır" diyerek sigorta primlerini düzenli ödeyen işverenlere teşekkür etti.

Törende yapılan konuşmaların ardından SGK İl Müdürü Yavuz Poyraz tarafından 2012 yılında en çok sigorta primi ödeyen 10 işletme yetkilisine plaketleri takdim edildi. Törende ayrıca öğrenciler arasında düzenlenen 'Sosyal Güvenlik' konulu yarışmasında dereceye girenlere ödül ve hediyeleri takdim edildi.

Aydın'da 2012 yılında en çok SGK Pirimi ödeyen 10 şirket şöyle sıralandı: Uğur Soğutma, VF Ege Giyim,

Söktaş, Batı Söke Çimento,

Jantsa, Aydın Linyit, Yüksel Seramik, BSK Aydın Hastanesi, Osman Akça Tarım Ürünleri, Gabay Dış Ticaret. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aydın'da En Çok Sgk Primi Ödeyen İşverenlere Plaket - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement