Aydın Jeotermal Platformu Toplandı - Son Dakika
Yerel

Aydın Jeotermal Platformu Toplandı

Aydın Jeotermal Platformu'nun (JEP) Yönetim Kurulu Toplantısı, Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Mühendislik Fakültesi Toplantı Salonu'nda gerçekleşti.

13.05.2015 13:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın Jeotermal Platformu'nun (JEP) Yönetim Kurulu Toplantısı, Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Mühendislik Fakültesi Toplantı Salonu'nda gerçekleşti.

ADÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yunus Çengel'in başkanlığında gerçekleşen toplantıya, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Ali Sarılı, ADÜ Jeotermal Enerji Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Yunus Çerçi, oda, kurum ve sektör temsilcileri katıldı.

Prof. Dr. Yunus Çengel, yaptığı konuşmada, Aydın'daki jeotermal kaynaklarını değerlendirerek bu kaynaklara yönelik yapılan çalışmaları anlattı.

Çengel, "Aydın jeotermal kaynakları bakımından Türkiye'de bir numara. En kaliteli kaynaklar Aydın'ın bulunduğu coğrafyada. Aydın'ın kaynaklarıyla şehir ısıtmaları, seracılık, kültür balıkçılığı, termal turizm, çiçekçilik olabilir. Yani çok şey yapılabilir. Bunun için bütüncül bir yaklaşım gerek" dedi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Ali Sarılı da üniversite olarak üzerilerine düşen görevi yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Jeotermal enerjinin çevresel etkilerinin ele alındığı toplantıda kurumlar arası bilgi alış verişi de yapıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Aydın Jeotermal Platformu Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement