"Bağımlılık" Konulu Panelde Sigara Tepkisi - Son Dakika
Yerel

"Bağımlılık" Konulu Panelde Sigara Tepkisi

Zonguldak'ta Alkol ve Uyuşturucuyla Mücadele Derneği'nce düzenlenen "Bağımlılık" konulu panelde konuşmacıların sunumu sırasında salon dışında sigara içen dernek başkanına, yeni konuşmacıyı davet için kürsüye çıktığında öğrenciler tepki gösterdi.

14.12.2012 17:20

Zonguldak'ta Alkol ve Uyuşturucuyla Mücadele Derneği'nce düzenlenen "Bağımlılık" konulu panelde konuşmacıların sunumu sırasında salon dışında sigara içen dernek başkanına, yeni konuşmacıyı davet için kürsüye çıktığında öğrenciler tepki gösterdi.

Dernek Başkanı Necdet Özkan, "Ben sigarayla değil, Alkol ve Uyuşturucuyla Mücadele Derneği başkanıyım" diye kendini savununca, bir öğretmenin de tepkisiyle karşılaştı.

Alkol ve Uyuşturucuyla Mücadele Derneği ile Ereğli Yeşilay Temsilciliği'nce Genel Maden İşçileri Sendikası Şemsi Denizer Salonu'nda düzenlenen "Bağımlılık" konulu panele, kentteki bazı lise öğrencileri katıldı.

Alkol ve Uyuşturucuyla Mücadele Derneği Başkanı Necdet Özkan'ın konuşmacıları kürsüye davet etmesinin ardından salonun dışına çıkarak kapalı alanda sigara içtiğini fark eden Ticaret Meslek Lisesi 3. sınıf öğrencisi Muhammet Raşit Bıyık, yeni konuşmacıyı davet için kürsüye gelen Özkan'dan söz istedi.

Bıyık'ın "Sigaranın zararlarından bahsettiniz ama biraz önce dışarı çıkarak sigara yaktınız" diye tepki gösterdiği Özkan, "Ben sigarayla değil, Alkol ve Uyuşturucuyla Mücadele Derneği başkanıyım. İçkiyi bırakan benim gibi alkolüler için ikisinden birden vazgeçmek sakıncalı olabiliyor" dedi.

Bunun üzerine Fener Anadolu Lisesi öğrencisi Asena Kazancı da "Biz ne sigara ne alkol derneğinin üyesiyiz o zaman her ikisini de içebilir miyiz" tepkisi üzerine de Özkan, "Sayın Başbakanımız kapalı yerde sigara içmeyi yasakladı. Beni yakalayamadığınız durum da şu. Siz içiyorsunuz da biz de içeriz diye bir şey yok. Biz testiyi kırmadan önce çocuklarımızı dövmek istiyoruz. Hayat sizin" diye konuştu.

Öğrenci Bıyık'ın "Sizin buraya çıkmanızın nedeni bizden daha bilgili olmanız değil mi- Kurallara bizden daha çok uymanız gerekmiyor mu- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan kapalı mekanlarda sigara içilmesini yasaklamadı mı-" diye tepkisini sürdüren Özkan, sigara içtiği yerin merdiven boşluğu olduğunu ve orada havalandırmanın bulunduğunu iddia etmesi gülüşmelere yol açtı.

-Sigarayı bırakma sözü verdi-

Bu sırada organizasyon ekibinden bir kişinin lise öğrencisinin ayağa kalkarak konuşmamasına kızması üzerine Ticaret Meslek Lisesi öğretmeni Şükran Aydın duruma müdahale ederek öğrencisini savundu.

Yaşanan tartışmaya müdahale etmemek için beklediğini vurgulayan Aydın, şunları söyledi:

"Bence siz, 'Çocuklar zaman zaman hepimiz hata yapabiliriz. Olması gerektiği şeyleri söyleriz ama bazen yapmadıklarımız olur. Az önce gerçekten ben yanlış bir şey yaptım, özür diliyorum. Siz yanlışları ölçü almayın' demeniz gerekirdi. Bir de ben sigaranın zararlarından bahsetmedim. İçki ve uyuşturucudan söz ettim diyorsunuz. Hayır ben de buradayım, hepsini birlikte söylediniz. 27 yıldır öğretmenlik yapan biriyim Yeşilay denince aklımıza içki mi, uyuşturucu mu, sigara mı geliyor-"

Tekrar söz alan öğrenci Kazancı, Dernek Başkan'ın Özkan'ın konuşması sırasında bir apartmanın boşluğunda içki içen bir kişiden genç bir kızın nasıl etkilenerek psikolojisinin bozulduğunu anlatığı olayı hatırlatarak, "Ben sigara kullanmayan birisi olarak sizi havalandırma boşluğunda sigara içerken görüp psikolojim bozuluyor" dedi.

Özür dileyen Dernek Başkanı Özkan, sigarayı bırakmaya çalışacağı sözünü verdi.

AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar da yaptığı konuşmada, Özkan'ın sigara içişinin öğrenciler tarafından deşifre edilmesini iyi olduğuna işaret ederek,

"Necdet beyden sigarayı artık içmiyorum, bıraktım demesini beklerdim. Alkol ne kadar zararlıysa sigara ondan 2 kat daha zararlı. Bunu kabul etmek lazım. Hiç kimsenin bağımılık yapan maddeleri kullanmamasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

Panelde, Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nuray Atasoy "Bağımlılık", Bağımlılık Uzmanı Bahri Akalın da "İnternet Bağımlılığı" konulu sunum yaptı.

Muhabir: Erdinç Aksoy

Yayıncı: Ebubekir Gülüm - ZONGULDAK

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Bağımlılık' Konulu Panelde Sigara Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement