Bakan Bilgin: Çıldır Havalimanı Sivil Havacılığa Uygun Değil - Son Dakika
Güncel

Bakan Bilgin: Çıldır Havalimanı Sivil Havacılığa Uygun Değil

Bakan Bilgin: Çıldır Havalimanı Sivil Havacılığa Uygun Değil

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, özel uçakla geldiği Aydın Çıldır Havaalanı'nda inceleme yaptı.

06.11.2015 13:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, özel uçakla geldiği Aydın Çıldır Havaalanı'nda inceleme yaptı. Çıldır Havalimanı'nın mevcut yapısının sivil havacılığa uygun olmadığını belirten Bakan Bilgin, Aydın - Denizli Otoyolu'nun ihalesinin ise 2016'da yapılacağını söyledi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin'i, Aydın'a gerçekleştirdiği sürpriz ziyarette Aydın Valisi Erol Ayyıldız, AK Parti Aydın Milletvekilleri, Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen ve bazı kurum yetkilileri karşıladı. Bakan Bilgin, Çıldır Havaalanı'ndaki incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, "Aydın, uzun zamandır havaalanı ile ilgili taleplerini dile getirdi. Hava meydanları işletmesindeki arkadaşlar bunu talepleri değerlendirecek. Süratle çalışıyoruz, inşallah sonuca bağlanacak. Çıldır Havaalanı'nın mevcut yapısı, sivil havacılığa uygun değil. Bu anlamda detaylı bir teknik ve fizibilite çalışması yapılacak" dedi.

AYDIN- DENİZLİ OTOYOLU İÇİN İHALEYE ÇIKILACAK

Vali Erol Ayyıldız'ın, yapılması planlanan Aydın- Denizli Otoyolu'nun özellikle yaz aylarında yaşanan trafik yoğunluğun önüne geçilmesini sağlayacağını belirtmesi üzerine üzerine Bakan Bilgin, "Aydın'daki çevreyolu çalışmaları devam ediyor. Aydın-Denizli Otoyolu ile alakalı çalışmalarımızı büyük oranda tamamladık. İnşallah önümüzdeki yıl ihalesini gerçekleştireceğiz. Bittiğinde İzmir'den Antalya'ya kadar olan otoban bağlantımızı halletmiş olacağız. Bu anlamda Denizli'nin ekonomisine çok büyük katkıları olacağını düşünüyoruz. Çünkü ülkemizin de ana damarlarından birisidir. Hem bölgedeki illerimize hem de ülkemize hayırlı uğurlu olsun. Tüm çalışmaları süratle yürütüyoruz. Diğer yollarla da ilgili çalışmalar var" dedi. - Aydın

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Bilgin: Çıldır Havalimanı Sivil Havacılığa Uygun Değil - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement