Bakırcı Hizmet Aşkı ile Geldiği Memleketine Hizmet Süresine Ara Veriyor - Son Dakika
Güncel

Bakırcı Hizmet Aşkı ile Geldiği Memleketine Hizmet Süresine Ara Veriyor

Bakırcı Hizmet Aşkı ile Geldiği Memleketine Hizmet Süresine Ara Veriyor

10 yıldır Rize Belediye Başkanlığı yapan Halil Bakırcı başkanlık görevini bırakmaya hazırlanıyor.

21.03.2014 15:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

10 yıldır Rize Belediye Başkanlığı yapan Halil Bakırcı başkanlık görevini bırakmaya hazırlanıyor. On yılda Rize'ye bir çok eser ve hizmet hediye eden Bakırcı bu çalışmaları bir dergi ve videoya toplayarak, yaptıklarını kamuoyuna anlattı.

Rize'yi kasaba görünümünden kurtararak modern bir şehir haline getiren Başkan Bakırcı yapılamaz denilenleri yaparak, Rize'yi Doğalgazla buluşturdu. İline yapmış olduğu çalışmalarla Rizeli Başkan Bakırcı'yı hep iyi dileklerle anacak.

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, "Ayinesi iştir kişi'nin lafa bakılmaz" diyerek 2004 yılında memleketine olan hizmet aşkı ile aday olup kazandığı Rize Belediye Başkanlık görevine önce tarafsızlık, samimiyet, her işinde açıklık ve netlik ilkelerini benimseyerek başladı.

SAHİL DOLGU ALANI MODERN BİR YAPIYLA DÜZENLENDİ

Rizeli hemşerilerinin daha modern, yaşanılabilir bir şehre sahip olması ve Başbakanımız gibi bir hizmet adamının memleketi olan Rize'nin Başbakan'a yakışır bir şehir olması yolunda büyük hedeflerle görevine başlayan Halil Bakırcı, yapacak çok işi olduğunu ilk şehir gezisinde anlayınca hiç zaman kaybetmeden ekibini kurup kolları sıvadı. Şehirden çok kıyı kasabasını andıran Rize'nin ilk olarak, görüntü ve imajının değişmesi, olmazsa olmazlardandı başkan Halil Bakırcı ve teşkilatının kafasında. Sahil dolgu alanı ise, ticaret yapmaya çalışan 600 civarındaki seyyar esnafa ait çarpık baraka ve yapılardan arındırılıp yeni modern bir düzenleme ile kullanışlı ve şehre yakışır duruma getirilirken itfaiye binası ve balıkhaneler modern mimari yapılarıyla halkımızın hizmetine sunuldu. Yine dolgu alanında başıboş hayvanların mekânı haline gelen şehir çöplüğü, dokuz belediyenin çöp hizmetini görecek şekilde düzenlenen transfer ve depolama tesisi yapılarak modern bir yapıya kavuşturuldu.

ALT VE ÜST YAPILAR TAMAMEN YENİLENDİ

Gelişi güzel terk edilmiş hurda araçlarla çarpık otopark kullanımıyla düzenlenmeyi bekleyen sahil dolgu alanı ve sosyal tesisleri Rize'ye yakışır hale getirilip halkımızın hizmetine açıldı. Bunun yanında spor etkinlikleri için yapılan yürüyüş parkuru, spor aletleri ve basketbol, voleybol, tenis gibi oyun alanları da sahildeki yerini aldı. Sahiline ve Başbakanlar şehrine yakışır UEFA standartlarına uygun stadyum hizmete girerken yüzme havuzu ve kapalı spor salonu kısa sürede bitecek şekilde çalışmalar devam ediyor. Yağmurlar şehri Rize, sel ve heyelanların şakaya gelmeyeceğini kuvvetli yağmurlarda her defasında anlatıyorken, çözümlenemeyen alt yapı sorununa hemen el atan Bakırcı, Müftü Mahallesi'nden başlayıp tören alanına kadar 29 bin metre kare alanlı Atatürk ve Cumhuriyet Caddeleri'nin alt ve üst yapılarını tamamıyla yeniletip şehrimize modern bir görünüm kazandırdı. Doğasıyla görenleri kıskandıran ilimiz şehir merkezinde özellikle yeşil alanlara ve dinlenme alanlarına önem gösterildi.

PARKOMAT HİZMETİ BAŞLATILDI

Meydan, mahalle, sokak ve sahil düzenlemeleri yapılarak şehir farklı bir görüntü kazandı. Özellikle şehir merkezinde bulunan Belediye Parkı yenilenerek modern bir hale getirildi. Şehrimizde bulunan binaların dış cephelerinin, mimariye uygun boyanması, işgal edilen yaya kaldırımlarının düzenlenmesi, şehir içi karmaşık trafiği düzenlemek amacıyla parkomat hizmetinin başlamasıyla beraber yaklaşık 100 kişiye de iş imkânı sağlandı.

SEBZE VE TOPTANCILAR HALİ YAPILARAK HİZMETE SUNULDU

Şehir merkezinde halkımızın hizmetine sunulan 12 bin metrekare alanlı, giriş katı sebze pazarı ve afette zarara uğrayan esnaf için yapılan Laleli pazarıyla katlı oto par ile valilik bahçesi altında ve Ekrem Orhon Mahallesi'nde yapılan kapalı otoparklar kısa sürede tamamlandı. Yine esnafımızın rahatlığı için yapılan sebze ve toptancılar hali, Rize'ye yakışır halde tamamlanarak hizmete sunuldu. Başbakanımızın ona ithafen dediği; "Yahu biliyisunuz o Salaha'nun uşağı, buranın kokisini suyuni her şeyini bilur da" sözünden destek alan Halil Bakırcı, korkmadan, yılmadan bildiği doğru yolda yürümeye devam etti. Bir çok tepkiyle karşılaşmasına rağmen şehir merkezi ve mahallelerdeki hayvan barınaklarını 2 Mayıs 2005 tarihinde aldıkları karar ile yıktıran Bakırcı, sahipsiz sokak hayvanlarına ise rehabilite merkezi ve barınak kurarak şehirde yaşamanın gereğini yerine getirdi.

AKILLI ŞEHİR PROJESİ (AKOS) HAZIRLANDI

2004 yılından bu yana büyük değişim ve dönüşüm yaşayan Rize'nin yıldızı yeniden parlamaya başladı. Özverili çalışmayı ilke edinmiş bir ekiple beraber Planlama ve Kentsel Tasarım Çalışmaları yapılırken Rizelilerin hayatını kolaylaştıracak, alt yapıdan ulaşıma, çevreden afet dönüşümüne kadar büyük 'Akıllı Şehir''projeleri hazırlandı. Tarih ve kültür mirasımız Rize Kalesi ile çevresi düzenlenerek şehre yakışır bir görüntüye kavuşturuldu. Rize'de, mevcut yapıyı güçlendirerek sosyal donatılı kentsel yaşam standardında yapılarla yeni konut alanları ve projeleri hazırlandı. Rize Belediyesi, Rize' de kurulan Akıllı Kent Otomasyon Sistemi(AKOS) ile ilgili faaliyetlerinin tamamını Bilişim Teknolojilerinin en üst düzeyde kullanıldığı, insan odaklı bir yapıya dönüştürdü.

MİNÜBÜS DURAKLARI BİRLEŞTİRİLEREK ÖNEMLİ BİR HİZMETE ADIM ATILDI

Şehir içi ulaşımda Rizelileri zahmetten kurtaran büyük projelerden biri de, minibüs duraklarının birleştirilmesi oldu. Rize'yi güneye doğru genişletmek amacıyla hazırlanan 'Güney Çevre Yolu projesi' çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Yıllarca yol talep eden vatandaşların sorunları çözülürken kent trafiğini rahatlamak için kavşak ve yollar düzenlendi. Ziraat ve Dağbaşı Yolu düzenlenerek turizmde kullanılır hale getirildi. Yıllardır toz ve çamurdan geçilmeyen dağdibi yolu tamamlanarak şehir içi minibüsleriyle Rizelilerin hizmetine sunuldu. Arazi araçlarının zor hareket ettiği yollar asfaltlandı. 10 yılda tonlarca asfalt dökülerek kilometrelerce yol yapıldı.

TİMYA VADİSİ KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ RİZE'NİN MEGA PROJESİDİR

Rize'nin geleceği için, milyar dolarlık yatırımla yüzlerce nüfusa hitap edecek yeni istihdam alanları oluşturmayı planladık. 2013 yılı Nisan ayında yıkım çalışmaları başladı. Yeniköy Mahallesi'nden Hayrat Mahallesi'ne kadar 9,1 hektarlık alanda,1068 konut,600 kişilik cami, küçük ölçekli ticaret merkezi, sosyal ve yeşil alanlar oluşturulacak. Alanı tehdit eden 2 derenin ıslah edilmesi çalışmalarının projenin kendi içinde yapılacak olması, projeye zengin bir reaksiyon alanı kazandıracak. Arazi topografisinin eğimli olmasından dolayı proje alanının 2 noktasında köprülerle ulaşım sağlanacak. Tüm teknik alt yapı ve üst yapı eksiklikleri proje kapsamında giderilecek.

BELEDİYESPOR KULÜBÜ SPORCU FABRİKASI GİBİ

Rize Belediyespor, futbol, rafting ve çeşitli dallarda milli takımlara ve ilimizin profosyonel takımlarına sporcu yetiştiriyor. Kısa sürede yapısı düzenlenen ve imkanlarla donatılan Belediyespor takımları adeta bir sporcu fabrikası gibi çalışmalarına devam etmektedir. Saha sporlarında da başarılar gösteren kulüp mevcut kadroların da en iyisini oluşturarak gerek ilde gerekse iller arasında bir çok turnuvada kurumumuzu en iyi şekilde temsil etmiştir.

ANDON İÇME SUYU ŞEHRİN SU SORUNUNU ÇÖZDÜ

Görüntüleme Merkezi sayesinde Rize'nin değişik noktalarına kurulan kameralarla, vatandaşımıza internet ortamında 24 saat canlı yayınla Rize'yi izleme imkânı sunuldu. Deniz şehri Rizemizi, atık su tehdidinden kurtararak derelerimiz sahille buluşturuldu. "Su hayattır" sloganıyla yola çıkarak modern donanımlı Rize (Andon) İçme Suyu Arıtma Tesisi'ni her geçen gün daha da geliştirerek hizmete sunuldu. Belediye projelerini hayata geçirirken çevreye verilen önem de ihmal edilmedi. Her geçen gün yeni çalışmalar yapılan Rize'de, değişime ve gelişime ayak uydurmak da hiç kolay olmadı. Şehri baştan aşağıya değiştiren belediyemiz, bu amaçla kalıcı süslemeler ve düzenlemeler yaptı. "Daha güzel, daha yeşil, daha renkli bir Rize" bilinciyle çehresi değişen Rize'nin, görünen ve gülen yüzü oldu. Hep özlemi çekilen doğalgaz, 2008 yılında 156 km şebeke hattıyla birlikte 30 bini aşan abonesiyle hizmete başlayarak şehrin çevre kirliliğine son noktayı koydu. Şehrin muhtelif yerlerinde bulunan çocuk oyun parkları tamir edilip sayıları artırıldı, farklı noktalara yerleştirilen şehir mobilyaları ile hem görsellik sağlandı, hem de ilimize ek sosyal alanlar kazandırıldı. Rize'ye yakışır mimari yapıları ve hizmetleriyle, Kale Sosyal Tesisleri, Dağbaşı Sosyal Tesisleri, Alipaşa Tesisleri, Fener Sosyal Tesisleri, Müftü Mahallesi Sosyal Tesisleri ve Sahil Sosyal Tesisleri de sosyal alanlara dâhil edildi.

RİZE BELEDİYESİ HER YIL RAMAZANDA VATANDAŞLARI HALİL İBRAHİM SOFRASINDA AĞIRLADI

Rize Belediyesi'nin geleneksel hale getirdiği Halil İbrahim sofrası binlerce kişiyi iftarda konuk etti. Rize Belediyesi'nin dağıttığı yemeklerle Kültürpark Taç Salon Balkon ve bahçesinde yaklaşık her gün iki bin kişi Kur'an-ı Kerim ve Vaiz eşliğinde oruçlarını açtı. Ev yemeklerini aratmayacak şekilde lokanta ortamında verilen kaliteli hizmetle binlerce Rizeli aynı anda orucunu açtı. Rize Belediyesi tarafından verilen iftar yemeğinin ardından Ramazan ayı içerisinde etkinlik kapsamında, programlar yapıldı.

10 YILDA SAYISIZ HİZMET

Rize şehri için göreve geldiği günden bugüne öz verili çalışmalarımızı her alanda titizlikle sürdürürken halkıN rutin ihtiyaçlarını, kaliteyi yükselterek gidermeye devam ettik. 10 yıllık görevimiz süresince birçoğunu zamana sığdıramayıp anlatamadığımız hizmetlerimizin yanında halkımızın menfaatlerini amaçlayan büyük yatırımlarımızdan, Makine Parkı, Yeni Şehir Stadyumu, Kapalı Yüzme Havuzu, Belediye Spor Klübü, Asfalt Tesisi, Katı Atık Toplama Ve Depolama Tesisi, Güney Çevre Yolu, Rize (Andon) İçme Suyu Arıtma Tesisi, Doğalgaz, Sahil Spor Kompleksi, Akos, E-Belediye, Parkomat gibi hizmetlerimizi ilk gün ki heyecanıyla daha da ileriye götürülecek şekilde planlayıp Rize'ye ve halkımıza hediye ettik. Yorgun ama huzurlu, yine bir görevin, fakat diğerlerinden farklı memleket vazifesinin üstesinden gelmenin mutluluğuyla on yılı, teşkilatıyla beraber geride bırakan Başkan Halil Bakırcı, yeni vazifeler üstlenmek üzere Rize Belediye Başkanlık görevini 30 Mart 2014 tarihinde yeni başkana teslim edecek.

Rize Belediyesi'ni 2003'te 14 trilyon bütçe ile alan Bakırcı, bunca hizmeti yaparken belediyeye sağladığı ek kaynaklarla 2013'te bütçeyi 80 trilyona çıkarttı. Büyük titizlikle hazırlanan bu çalışmaların anlatıldığı dergi Rize Belediyesi'nden temin edilebilir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bakırcı Hizmet Aşkı ile Geldiği Memleketine Hizmet Süresine Ara Veriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement