Bakırköylü Kadınlar 2012'nin En İyilerini Seçti - Son Dakika
Güncel

Bakırköylü Kadınlar 2012'nin En İyilerini Seçti

Bakırköy Kent Konseyi Kadın Meclisi bir ilki gerçekleştirdi.

22.04.2013 14:44

Türkiye'de ilk defa bir ilçe kadınları tarafından 2012 yılının En İyi'leri belirlendi. Bakırköylü Kadınların seçimiyle 2012'nin "En İyi"lerine ödülleri "Pembe Gece Ödül Töreni" nde takdim edildi. Pembe Gece Ödül Törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere, medya ve cemiyet hayatından pek çok tanınmış isim, İstanbul ve Bakırköy protokolden davetliler katıldı.

Bakırköy Kent Konseyi Kadın Meclisi bir ilki gerçekleştirdi. Türkiye'de ilk defa bir ilçe kadınları tarafından 2012 yılının En İyi'leri belirlendi. Bakırköylü Kadınların seçimiyle 2012'nin "En İyi"lerine ödülleri "Pembe Gece Ödül Töreni" nde takdim edildi.

Pembe Gece Ödül Törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere, medya ve cemiyet hayatından pek çok tanınmış isim, İstanbul ve Bakırköy protokolden davetliler katıldı.

Etkinliğin video ve fotoğraflarına ekteki linklerden ulaşabilirsiniz!

Bakırköy Kent Konseyi Kadın MeclisiBaşkanı ve İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Meltem ÜNAL ERZEN'in ev sahipliğinde, WOW İstanbul Hotel'in sponsorluğunda19 Nisan 2013 Cuma akşamı Oylum Talu'nun sunumu ile gerçekleştirilen Pembe Gece Ödül Töreni'ninde; Kürşat Başar, Candan Anderson ve Gülşen & Ozan Çolakoğlu sahne aldı.

Açılış konuşmasında, başkanlığını yürüttüğü Bakırköy Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin çalışmalarından ve amaçlarından bahseden Meltem ÜNAL ERZEN; Bakırköy Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin, Bakırköy'de yaşayan kadınların sorunlarından, gereksinimlerinden ve beklentilerinden yola çıkarak, çözüm önerileri ve projeler üreten çok yönlü ve geniş kapsamlı bir platform olduğunu söyledi. Bakırköy Kadın Meclisi Türkiye'nin kalite belgesine sahip tek kadın meclisi olduğunun da altını çizen Meltem Ünal Erzen, gerçekleştirdikleri projelerle yeni açılan ve faaliyetlerini sürdüren pek çok kadın meclisine örmek oldukları ve bilgilerimizi onlarla paylaştıklarını belirtti.

Konuşmasında bu yıl ilki gerçekleşen Pembe Gece Ödül Töreni'nin amacına da değinen Meltem Ünal Erzen; "Bu yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz ve ilerleyen yıllarda devam edecek olan; "Pembe Gece Ödülleriyle" amacımız; kadınların; kültür- sanat faaliyetlerine olan bakış açısını, beğenilerini "gündeme" taşımak; televizyon, tiyatro, sinema ve müzik; gibi konularda gayet duyarlı olan Bakırköylü Kadınların sesini, bu alanlarda eserler, hizmetler ortaya çıkaranlara ulaştırmaktır.

Birçoğunuzun bildiği gibi; Bakırköy, içinden pek çok sanatçı çıkarmış, sosyo-kültürel olarak yüksek düzeyde; yurttaşların yaşamlarını sürdürdüğü bir kent.

"Sanata ve sanatçıya saygı" Bakırköylüler için değişmez bir ortak değerdir.​ Bu anlamda bugün; buraya gelen sizlerin, bizi takip eden medya ve kültür- sanat çevrelerinin gözünde; "kadınların takdirlerinin" önemli olduğunu düşünüyoruz... Ve biz burada sizler ile kadınlar arasında köprü vazifesi görüyoruz,"dedi.

Bakırköylü Kadınların seçimiyle 2012'nin En İyi'lerine ödüllerini; Bakırköy Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Meltem Ünal Erzen, Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen ile CHP İstanbul Milletvekilleri; Binnaz Toprak,Ferit Mevlüt Aslaonğlu, Süleyman Çelebi ve MNG Medya Grup Başkanı Abiş Hopikoğlu takdim etti.

ÖDÜL ALANLARIN LİSTESİ

EN İYİ ERKEK SUNUCU

MURAT BAŞOĞLU

EN İYİ KADIN SUNUCU

ESRA EROL

EN İYİ HABER PORTALI

MEDYA FARESİ

EN İYİ MAGAZİN PORTALI

AYAKLI GAZETE

EN İYİ MÜZİK KANALI

KRAL POP

EN İYİ FUTBOL SOHBET PROGRAMI

CEYHUN YILMAZ

EN İYİ RADYO PROGRAMI

ARA GAZ

EN İYİ DİZİ MUZİGİ

TOYGAR IŞIKLI

EN İYİ FOTOGRAFÇI

MEHMET TURGUT

ONUR ODÜLÜ

HALDUN DORMEN

ONUR ODÜLÜ

NEJAT UYGUR

ONUR ODÜLÜ

MÜŞFİK KENTER

ONUR ODÜLÜ

YILDIZ KENTER

YILIN EN İYİ FUTBOLCUSU

MEHMET TOPAL

YILIN KALECİSİ

VOLKAN DEMİREL

YILIN EN İYİ SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ

SELDA TOPAL

EN İYİ KULTUR SANAT PROGRAMI

ŞEFFAF ODA

EN İYİ DİZİ

MUHTEŞEM YÜZYIL

EN İYİ KADIN DİZİ OYUNCUSU

GÖKÇE BAHADIR

EN İYİ ERKEK DİZİ OYUNCUSU

TOLGAHAN SAYIŞMAN

EN İYİ ANA HABER PROGRAMI

KANAL D HABER

EN İYİ ANA HABER PROGRAM SUNUCUSU

MEHMET ALİ BİRAND

EN İYİ HABER KANALI

CNN TÜRK

EN İYİ MAGAZİN PROGRAMI

SHOW KULÜP

EN İYİ GAZETE

HÜRRİYET

EN İYİ KÖŞE YAZARI

CAN DÜNDAR

EN İYİ RADYO

POWER TÜRK

EN İYİ FİLM

Fetih 1453

EN İYİ YÖNETMEN

KURTULUŞ SON DURAK YUSUF PİRHASAN

EN İYİ KADIN SİNEMA OYUNCUSU

KURTULUŞ SON DURAK DEMET AKBAĞ

EN İYİ ERKEK SİNEMA OYUNCUSU

ŞAHANE MİSAFİR CEM YILMAZ

EN İYİ TALK SHOW

BEYAZ SHOW

EN İYİ REALİTY SHOW

MÜGE ANLI İLE TATLI SERT

EN İYİ SPOR PROJESİ

ECE VAHAPOĞLU

EN İYİ TİYATRO OYUNU

TERSİNE DÜNYA

Meltem Ünal Erzen Açılış Konuşması

Sayın Genel Başkanım,

Sayın Milletvekillerim,

Sayın Belediye Başkanım,

Saygıdeğer Konuklar,

Değerli Basın Mensupları,

Bakırköy Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin düzenlediği ve 2012 yılının "En İyi"lerine ödüllerini takdim edeceğimiz, Pembe Gece Ödül Töreni'ne hepiniz hoş geldiniz, sizleri sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.

Değerli Konuklar,

" Birleşmiş Milletler Bin Yıl Kalkınma Hedefleri" doğrultusunda; 8 Mart 2006 Dünya Kadınlar Günü'nde kurduğumuz ve Başkanlığını yürüttüğüm "Bakırköy Kent Konseyi Kadın Meclisi" olarak; kurulduğumuz günden bu yana; içerisinde "Kadın"ın olduğu hemen her alanda çok çeşitli eğitimler, seminerler, paneller, çalıştaylar, kampanyalar, festivaller ve yarışmalar düzenledik ve düzenlemeye devam ediyoruz.

Çalışmalarımızı, sorumlu olduğumuz; Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği'nin kalkınma hedefleri doğrultusunda yürütüyoruz. Kadın Meclisimiz; Bakırköy'de yaşayan kadınlarımızın sorunlarından, gereksinimlerinden ve beklentilerinden yola çıkarak; çözüm önerileri ve projeler üreten çok yönlü ve geniş kapsamlı bir platformdur.

Türkiye'nin "kalite belgesine" sahip tek Kadın Meclisi olan, Bakırköy Kent Konseyi Kadın Meclisi'nde; yönetim kurulumuz, Bakırköylü kadınlar, ilçemizdeki; sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve enerjik ekibimizin desteğiyle; kurulduğumuz günden bu yana; öncelikle "kadın" yararına olmak üzere, toplum yararına birçok sosyal projeyi hayata geçirdik.

Gerçekleştirdiğimiz projelerimizle amacımız; Türk Kadınına sosyal alanda bir çok haklar sağlayan, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ilke ve inkılapları doğrultusunda; "kadınların" toplumsal yaşamın; üretim, iş, siyaset, kültür, sanat gibi alanlarında söz sahibi olması; kent ve kadın sorunları ve sorumlulukları konusunda bilinçlenmesi; politikalar oluşturması; kentsel yaşama katılma ve kente ait olma duygularının geliştirilmesi; kadınların ihtiyaç ve sorunlarından yola çıkarak taleplerinin belirlenmesi; çözümler ve projeler üretilmesinde aktif rol almalarının sağlanması ve projelerin yetkili birimlere ulaştırılmasında etkili çoğunluk olarak temsil edilmelerini sağlamak oldu amacımız...

Dönemsel ve sürekli olarak ikiye ayırdığımız projelerimizle; Bakırköylü Kadınlara destek olduk. Bugün; gerçekleştirdiğimiz projelerimiz; Türkiye'deki tüm Kadın Meclisleri tarafından takip ediliyor ve birçok Kadın Meclisi, uygulanmış ve başarılı sonuçlar vermiş olan, projelerimizi örnek alarak kendi kentlerinde uyguluyorlar.

Gerçekleştirdiğimiz ve bazıları halen devam eden yüzlerce projemizi burada saymayacağım ancak; süreklilik arz eden; kadınlara ücretsiz olarak Hukuki ve Psikolojik destek verdiğimiz bir de Kadın Danışma Evi açtığımızı da söylemeden edemeyeceğim...

Saygıdeğer Konuklar,

Laik Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün başlattığı ve içerisinde kadınların "en önemli noktada" olduğu "çağdaşlaşma" hareketini, Bakırköy Kadın Meclisi olarak elimizden geldiğince sürdürmeye çalışıyoruz.

Kadının ekonomik, sosyal, siyasal ve kültürel alanlarda var olmasının gerekliliğini savunuyor; kadınların içerisinde olmadığı bir "çağdaşlığın" mümkün olmadığını anlatıyoruz.

Yaptığımız projelerde; kadına yönelik her türlü şiddet, kadının siyasetteki yeri, kadının eğitimi gibi; "makro" konulardan; kadınların; sosyal yaşantısı, spor imkânları, beden ve ruh sağlığı, çiçeklerine ve evcil hayvanlarına yönelik; "mikro" konulara kadar, çok geniş bir bakış açısıyla hareket ediyoruz.

Bu bağlamda düzenlediğimiz, "Pembe Gece Ödül Töreni" ile yine bir ilki gerçekleştiriyoruz. Türkiye'de ilk defa bir kentin kadınları; Bakırköy'ün; Cumhuriyetçi, modern, entelektüel, kültür ve sanata meraklı, günü ve gündemi takip eden kadınları; 2012 yılının 'En İyi'lerini; Sonar Araştırma Şirketi'nin; Bakırköy'ün 15 mahallesinde "tam temsil oranında" yaptığı araştırmayla; seçti...

Sayın konuklar,

Bu yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz ve ilerleyen yıllarda devam edecek olan; "Pembe Gece Ödülleriyle" amacımız; kadınların; kültür- sanat faaliyetlerine olan bakış açısını, beğenilerini "gündeme" taşımak; televizyon, tiyatro, sinema ve müzik; gibi konularda gayet duyarlı olan Bakırköylü Kadınların sesini, bu alanlarda eserler, hizmetler ortaya çıkaranlara ulaştırmaktır.

Birçoğunuzun bildiği gibi; Bakırköy, içinden pek çok sanatçı çıkarmış, sosyo-kültürel olarak yüksek düzeyde; yurttaşların yaşamlarını sürdürdüğü bir kent.

"Sanata ve sanatçıya saygı" Bakırköylüler için değişmez bir ortak değerdir.​ Bu anlamda bugün; buraya gelen sizlerin, bizi takip eden medya ve kültür- sanat çevrelerinin gözünde; "kadınların takdirlerinin" önemli olduğunu düşünüyoruz... Ve biz burada sizler ile kadınlar arasında köprü vazifesi görüyoruz...

Pembe Gece Ödül Töreni'nde birazdan, toplamda 31 kategoride Bakırköylü Kadınların "2012 Yılının En İyi'si" olarak belirlediği isimlere ödüllerini sunacak olmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz.

Ayrıca; "her biri" alanında, hem Bakırköylülerin hem de tüm Türk halkının saygınlığını kazanmış, 4 değerli sanatçımıza da, onur ödüllerini takdim edeceğiz.

Son söz olarak; bize bu gecede büyük destek olan; Sayın Abiş Hopikoğlu'nun şahsında WOW Hotel'e, gene bu gece ve tüm çalışmalarımızda yanımızda yer alan değerli sponsorlarımıza, bizi yalnız bırakmayan, heyecan ve mutluluğumuzu paylaşan siz saygıdeğer misafirlerimize ve çok değerli basın mensuplarına teşekkürlerimi arz ederim...

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bakırköylü Kadınlar 2012'nin En İyilerini Seçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement