Balyoz Sanığı Yarbay: 8 Aydır Özgürlüğümden Mahrum Bırakıldım - Son Dakika
Güncel

Balyoz Sanığı Yarbay: 8 Aydır Özgürlüğümden Mahrum Bırakıldım

Balyoz Davası'nın 68.duruşmasında savunma yapan tutuklu sanık Yarbay Oğuz Türksoyu "İsmim sahte dijital verilerde yer aldığı için suçlanmaktayım."

30.01.2012 11:57

Balyoz Davası'nın 68. duruşmasında savunma yapan tutuklu sanık Yarbay Oğuz Türksoyu "İsmim sahte dijital verilerde yer aldığı için suçlanmaktayım. Bunun hukukta yeri var mı? 8 aydır özgürlüğümden mahrum bırakıldım. Telafisi mümkün olmayan zararlar meydana geldi. İsnat edilen şeyler benim yapacağım şeyler değil. Tahliyemi talep ediyorum" dedi. Duruşmaya mazeretsiz olarak gelmedikleri gerekçesiyle haklarında zorla getirme kararı çıkarılan tutuksuz sanıklar Eyüp Aktaş ve Tuncay Küçük de duruşmaya ilk kez katıldı.

"Balyoz Planı" iddialarına ilişkin 249'u tutuklu 365 sanıklı davanın 68. duruşması başladı. İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nin yanında bulunan büyük salonda yapılan duruşmaya, eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek, MHP İstanbul Milletvekili, Emekli Korgeneral Engin Alan, Emekli Albay Dursun Çiçek, Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Abdullah Can Erenoğlu'nun da aralarında bulunduğu 189 tutuklu sanık katıldı. Eski 1. Ordu Komutanı Emekli Orgeneral Çetin Doğan, YAŞ üyesi Orgeneral Bilgin Balanlı ve Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok'un da aralarında bulunduğu 60 tutuklu sanık ise duruşmaya katılmadı. Duruşmada ayrıca 51 tutuksuz sanık da hazır bulunurken, hakkında yakalama kararı bulunan sanıklar emekli Orgeneral Ergin Saygun ve İkinci Ergenekon davası kapsamında tutuklu yargılanan bu davanın tutuksuz sanığı emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün de aralarında bulunduğu 65 tutuksuz sanık ise duruşmaya katılmadı.

ÇETİN DOĞAN 10 GÜNLÜK RAPORLU

Eski 1. Ordu Komutanı Emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın avukatı Hüseyin Ersöz, müvekkili Çetin Doğan'ın bel ağrısı ve bacaklarında uyuşma şikayeti nedeniyle revirde doktora çıktığını ve Doğan'a 10 günlük rapor verildiğini söyledi. Avukat Ersöz raporu mahkemeye sundu. Tümgeneral Gürbüz Kaya'nın avukatı da müvekkilinin ameliyat olduğunu belirterek, sağlık raporunu mahkemeye sundu.

HAKLARINDA ZORLA GETİRME KARARI ÇIKARILAN 2 SANIK DURUŞMAYA KATILDI

Duruşmaya mazeretsiz olarak gelmedikleri gerekçesiyle haklarında zorla getirme kararı çıkarılan tutuksuz sanıklar Eyüp Aktaş ve Tuncay Küçük de duruşmaya katıldı. İlk kez duruşmaya katılan Aktaş ve Küçük'ün kimlik tespiti yapıldı. Astsubay olduğunu söyleyen Tuncay Küçük, evli ve bir çocuğu olduğunu söyledi. Astsubay Eyüp Aktaş da Sinop İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli olduğunu belirtti.

"8 AYDIR TUTUKLUYUM"

Balyoz Davası kapsamına 8 aydır tutuklu olduğunu söyleyen Yarbay Oğuz Türksoyu'u hakkındaki iddiaları reddetti. 20 yıllık meslek yaşamı boyunca yasalara bağlı olduğunu belirten sanık Türksoyu, iddianamede yer alan "Dosyada mevcut Görevlendirme Çizelgesi isimli belge incelendiğinde, Beyazıt Camisi'nin yapılacak bir eylem için uygun olup olmadığının tespiti için Hüseyin Özçoban liderliğindeki grupta şüpheliler Oğuz Türksoyu ve Aziz Yılmaz'ın da yer aldıkları, Erhan Kubat tarafından caminin gerekli gözlem ve keşif çalışmalarını yapmak üzere görevlendirildikleri anlaşılmıştır" iddialarına da değindi. "Bu suçlamaları kesinlikle reddediyorum" diyen sanık Türksoyu, "İddia makamının iddiası şu: Kimi ait olduğu belli olmayan dava dosyasında bulunan 11 No'lu bir CD var. CD içinde yer alan teknik verileri A şahsı oluşturmuş, B şahsı da son kez kaydetmiş. İyi de bütün bunların benimle ne ilgisi var" dedi.

"SEMİNERE KATILMADIM"

Sahte dijital veriler nedeniyle suçlandığını belirten sanık Türksoyu, iddianameye konu olan 5-7 Mart 2003 tarihinde 1. Ordu Komutanlığı'nda düzenlenen seminere katılmadığını 2002-2003 yıllarında Harp Akademisi'ne bağlı Kara Harp Okulu öğrenci subayı olduğunu ifade etti. Söz konusu seminerle ilgili emir almadığını söyleyen sanık Türksoyu, "Balyoz, Oraj, Suga ve Çarşaf adı verilen ne olduğunu dahi tam olarak anlayamadığım yazıları ilk kez savcıya ifade verirken gördüm" dedi.

"TAHLİYEMİ TALEP EDİYORUM"

"Dijital verilerde ismim istediğim ve bilgim dışında yazılmıştır" diyen sanık Türksoyu "İsmim sahte dijital verilerde yer aldığı için suçlanmaktayım. Bunun hukukta yeri var mı? 8 aydır ögürlüğümden mahrum bırakıldım. Telafisi mümkün olmayan zararlar meydana geldi. İsnat edilen şeyler benim yapacağım şeyler değil. Tahliyeme ve beraatime karar verilmesini talep ediyorum" ifadelerini kullandı. Duruşma sanık Türksoy'un avukatının savunması ile devam ediyor.

(BB) - İstanbul/ Silivri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Balyoz Sanığı Yarbay: 8 Aydır Özgürlüğümden Mahrum Bırakıldım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement