Bandırma'daki Sanayi Alanına 10 Milyar Avroluk Yatırım Yapılacak - Son Dakika
Yerel

Bandırma'daki Sanayi Alanına 10 Milyar Avroluk Yatırım Yapılacak

Bandırma\'daki Sanayi Alanına 10 Milyar Avroluk Yatırım Yapılacak

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Bandırma ile Çanakkale'nin Biga ilçeleri arasında belirlenen sanayi alanına 10 milyar avroluk yatırım yapılacağını bildirdi.

10.07.2014 21:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Bandırma ile Çanakkale'nin Biga ilçeleri arasında belirlenen sanayi alanına 10 milyar avroluk yatırım yapılacağını bildirdi.

Uğur, Büyükşehir Belediyesinin Genel Sekreteri Ali Osman Sali ve üst düzey yöneticileriyle Bandırma Belediye Meclis Salonu'nda toplantı gerçekleştirdi.

Toplantıda, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve ilçeye bağlı mahallelerin muhtarları hazır bulundu.

Uğur, toplantıda yaptığı konuşmada, 54 mahalleye sahip Bandırma'nın, Balıkesir'in en büyük ilçesi olduğunu söyledi.

Bandırma'nın kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayan Uğur, şunları kaydetti:

"Bandırmaya, altyapısıyla suyuyla çevresiyle ulaşımıyla otogarıyla gereken önemi vereceğiz. Bandırma'da yıllardır vahşi depolama yapılıyor. Buna da son vereceğiz. Bandırma, tarım ve hayvancılık bakımından da çok önemli bir ilçe, tarım ve hayvancılığın, beyaz ve kırmızı etin merkezi. Balıkesir'in 1/100000'lik planları yapılıyor. Bu planlarda Burhaniye, Edremit gibi yöreler turizm alanı olarak belirlenirken Bandırma-Biga arasındaki bölge ise sanayi alanı olarak belirlendi. Bu kapsamda bu yöreye 10 milyar avroluk yatırım yapılacak. Bu yatırım, istihdam, üretim ve büyüme demektir. Bu nedenle herkesin bu yatırımlara sahip çıkması gerekir. Bu yatırımların tamamlanmasının ardından Bandırma, sanayi alanında Kocaeli ile yarışır duruma gelecektir."

Daha sonra muhtarların sorun ve isteklerini dinleyen Uğur, ilçede 5 yıl içinde 5 bin kilometrelik yol yapmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi. - Balıkesir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bandırma'daki Sanayi Alanına 10 Milyar Avroluk Yatırım Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement